punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - pomóc - rezavý spodek saxíka

Autor Zpráva

<  Servis  ~  pomóc - rezavý spodek saxíka

dyk77
Zaslal: st březen 21, 2007 11:11 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Skvěle posaný. Jsem koukal že u té rezevvy je fakt na spodku nic moc ocrana a vůbec se mi to nelíbí, takže asi letos nechám udělat spodek a možná i dutiny než to začne chytat lišku.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Franta
Zaslal: st březen 21, 2007 12:10 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 17. 09. 2006 Příspěvky: 29
Jurry napsal:
to Franta: vypadá že si to dělal fakt poctivě a že tomu rozumíš. Co doporučuješ na nástřik spodku když není rezavej(přímo na lak, jako preventivní ochranu? Mám saxo 96 rok do roku 2006 nejeto nikdy v zimě, zespod je auto jak nové, já jej budu mít rok a přes tuto zimu jsem vyjížděl jen když bylo třeba jen mokro, ale v tom největším marastu jsem nevyjel ani jednou, takže auto ze spodu vypadá pořád jako nové, když samozřejmě neberu v potaz rezavé bubny brzd Wink

No pokud to máš ve stavu jak jsi popsal, myslím tím, že pokud to fakt zatim nikde nenabírá lišku, bylo by zbytečné s tím dělat něco razantnějšího viz. můj předchozí román. Tzn. že bych tam NEAPLIKOVAL žádnej asfaltovej matroš (viz. firma Body-materiál Body 930, či český Tlumex-plast a řada podobných výrobků...je jich dnes docela hafo) nebo tlumící plasticko-kaučokovej materiál (Body 950), ale nejideálnější by bylo koupit - jmenuje se to - VOSK NA SPODEK AUTA - není to na bázi ani jednoho přípravku, který jsem před tím popsal, ale tímto materiálem ošetřují automobilky novým autům spodek. Ani to v žádném případě nemá nic společnýho s voskem do dutin - ten je mnohem řidší a pro spodek se nehodí - zkrátka je nepoužitelný jinde než v dutinách. Takže VOSK NA SPODEK - hodně dobrej je např. od firmy Würth - viz. tento odkaz "katalog výrobků fi. Würth, sekce AUTO : http://katalog.wuerth.cz/ , je tam kompletní sortiment co se auta týká, především jejich výrobky na ochranu karoserie jsou jedny z nejkvalitnějších. Na druhou stranu někdo může namítat, že je to všechno na stejné bázi, ale já zastávám názor, že když půjdu u nás do drogerie a koupím na dutiny Resistin ML, nebo na spodek Tlumex plast, či nějakou jinou "obdobu" koncepcí blízkou bývalé československé výroby , tak bych tím nastříkal tak akorát ňákou starou škodárnu, či Favorita, max. Feldu (i když se jedná o "kulatého" Favorita), zkrátka zastávám názor, že když něco dělám, tak to dělám kvalitně, obvzlášť ve věcech jako je ochrana auta, dělám to přeci hlavně pro sebe, proto kupuji kvalitnější přípravky - též ale dražší.
K tomu VOSKU NA SPODEK - dělá se v černé nebo tmavě hnědé barvě. Od toho Würtha to bude myslim dost drahé (mají jinou cenovou politiku) v porovnání s jinými výrobci, já koupil VOSK NA SPODEK od firmy Dinitrol (tušim němci) a bral jsem dva kilové "patrony" (našroubují se rovnou na pistoli na spodky) a platil jsem něco kolem 350kč za obě. Dobré je to nechat nahřát na sluníčku a minimálně zředit technickým benzinem, či S6005 (ale fakt minimálně-jen aby se to dalo stříkat a vosk zůstak zároveň dostatečně hustej a pěkně zůstal tam, kde ho chceme mít - hrany spodku, rohy a jiná nepřístupná místa, atd... a nestekl někam pryč). Vosk zároveň proniká do případné existující rzi a chemicky ji zastaví, zamezuje u koroze absorbci vody, což je též velmi důležité a má dobrou vzlínavost, navíc úspěšně odolává odletujícím kamínkům a je odolný vůči solným roztokům a tím pádem chrání před korozí. Takže asi takhle bych to provedl já.
Zase popsaná A4, ale asi už jinej nebudu. Sorry. Jo, ten VOSK NA SPODEK koupíš ve většině obchodech s autolaky (tam kde ho moc neznají ho myslim můžou objednat - jako mě), musíš jen zkrátka vědět co chtít!

Zaslal: st březen 21, 2007 1:04 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 06. 2006 Příspěvky: 789 Bydliště: Zilina
Franta a ked si taky odbornik na tu hrdzu Laughing poradil by si daco aj na karoseriu? myslim teraz konkretne pravy zadny roh karoserie pod tretimi dvermi, kde mam zvarany spoja a v nom mi to zacina chytat skvrnku tak 0.5x0.5 cm Mam VTS ktore pochadza tiez z Belgie a bolo buchnute na pravej strane, bolo to spravene ale v tom zvare to treba osetrit. mas dajaky tip? Inak ked kukam jake mate nablyskane tie Vase motorove priestory,tak len cumim Shocked Shocked Ja tam mam niektore skrutky a stahovacky rezave Evil or Very Mad V lete sa do toho tiez chystam, spodok mam v super stave ale ak mas dajaku radu na tu karoseriu sem s nou Very Happy Idea
Jurry
Zaslal: st březen 21, 2007 5:37 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 13. 04. 2006 Příspěvky: 170 Bydliště: Vysočina
díky za vyčerpávající odpověď Smile

Zaslal: so březen 24, 2007 10:11 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 17. 09. 2006 Příspěvky: 29
DarkMIKE napsal:
Franta a ked si taky odbornik na tu hrdzu Laughing poradil by si daco aj na karoseriu? myslim teraz konkretne pravy zadny roh karoserie pod tretimi dvermi, kde mam zvarany spoja a v nom mi to zacina chytat skvrnku tak 0.5x0.5 cm Mam VTS ktore pochadza tiez z Belgie a bolo buchnute na pravej strane, bolo to spravene ale v tom zvare to treba osetrit. mas dajaky tip? Inak ked kukam jake mate nablyskane tie Vase motorove priestory,tak len cumim Shocked Shocked Ja tam mam niektore skrutky a stahovacky rezave Evil or Very Mad V lete sa do toho tiez chystam, spodok mam v super stave ale ak mas dajaku radu na tu karoseriu sem s nou Very Happy Idea
Čau, no normálka to očistí ocelovým kartáčem, pokud je to tak malinkatý jak píšeš, tak odstraň opatrně rez třeba malým šroubovákem, dál bych to postříkal odrezovačem a po jeho zaschnutí - min.3hodiny při cca 20°C (žádné oplachování), radši druhý den to můžeš natřít lepší základní barvou, nebo rovnou plničem ve 2 vrstvách (blbě se mi ti radí takhle na dálku a když to člověk nevidí), naposled si sežeň origo odstín třeba ve spreji, nebo lakovou tužku na drobné škrábance a to to zaretušuj, pokud máš metalízu, ještě to přetřít clearlakem (bezbarvý lak), ten je lepší koupit nejmenší množství v plechovce, dají ti k tomu v obchodě i tvrdidlo s ředidlem (je lepší než sprej - ten má pouze 1komponentní clearlak což znamená že v sobě nemá tvrdidlo a není potom v provozu tak odolný jako barva s tvrdidlem)´. Předem je ale každopádně lepší se poradit i tam, kde to budeš kupovat.

Zaslal: ne březen 25, 2007 9:38 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
zajimave rady diky za inspiraci Very Happy

Rubiash
Zaslal: st prosinec 21, 2011 11:21 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 09. 2011 Příspěvky: 222 Bydliště: Sedlčany
já se taky včera zhrozil... Díra v hlavním nosníku pod řidičem a jakoby ta příčka co je za zadním kolem totálne shnilá...
co poradíte mě..? Rychle prodat..? Very Happy

Zaslal: čt prosinec 22, 2011 12:28 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
pokud je to takovej ten nosník jak sou na něm ty 3 gumový záslepky tak ten mam u řidiče okolo těch záslepek taky pěkně chycenej, odněkaď se tam dostávala voda a vyrezlo to zevnitř tak že už tam ani ty záslepky nejsou. Na předešlém saxu my tohle mýsto známej za pár korun vyvařil no a tohle to čeká v brzké době taky. Very Happy Saxa maj dobrou ochranu jen vnějšku karoserie ale podvozek a nosníky kolem motoru maj ochranu žalostnou a rez začne dřív nebo později hlodat skoro všude.

Rubiash
Zaslal: čt prosinec 29, 2011 4:12 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 09. 2011 Příspěvky: 222 Bydliště: Sedlčany
no asi to bude taky to samí..Very Happy

Zaslal: čt prosinec 29, 2011 4:50 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 19. 01. 2011 Příspěvky: 396 Bydliště: Opava
martanc napsal:
no takze obrousit a natrit Very Happy pamatuju ze deda natiral skodovku gumoasfaltem ale to asi nebude uplne nejlepsi Very Happy

gumoasfalt neni vecny ale kdyz auto liznes na jaze a pred zimou nic tim neskazis...

me taky jeme zacal kvest kurf okolo rezervy... normalne okartacovat natrit 2-3x odrezovacem (rez se potom zastavi a zmodra) na to 1-2 vrstvy zakladu popripade zakladu s lakem a az to zaschne cele gumoasfaltem a je po starostech... potom to chce ten gumoasfalt jenom obnovovat... 2 zimi po tomto osetreni a nikde nic...
Sifilda
Zaslal: čt prosinec 29, 2011 4:54 pm Odpovědět s citátem
martanc napsal:
pokud je to takovej ten nosník jak sou na něm ty 3 gumový záslepky tak ten mam u řidiče okolo těch záslepek taky pěkně chycenej, odněkaď se tam dostávala voda a vyrezlo to zevnitř tak že už tam ani ty záslepky nejsou. Na předešlém saxu my tohle mýsto známej za pár korun vyvařil no a tohle to čeká v brzké době taky. Very Happy Saxa maj dobrou ochranu jen vnějšku karoserie ale podvozek a nosníky kolem motoru maj ochranu žalostnou a rez začne dřív nebo později hlodat skoro všude.

ty nosniky mam taky vyvarene komplet oba dva nejhorsi je kdyz tam chybi jen jedna gumova blbost a je maler... sul tomu da zabrat znamej mi to vyvaril a diry jsem nechal zadelat...

na nejakym saxu jsem zahledl i nalepenou ipu pres ty dirky misto tech gumovych zaslepek
EiFFeL
Zaslal: čt prosinec 29, 2011 4:58 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
aby ti za pul roku nezblunkalo auto, az na krizovatce zastavis a bude se voda ve sloupku houpat dopredu a dozadu Very Happy

jinac s tou korozi okolo rezervy a kufru, na tu treba davat bacha - potkalo to nase modre saxo a furt nebyl cas to resit a dopadlo to, ze podlaha v kufru odrezla po obou stranach (jak povoli kousek na jedny strane tak to jde strasne rychle) a naprava tu podlahu poohybala protoze je z casti uchycena prave do podlahy kufru...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Sifilda
Zaslal: čt prosinec 29, 2011 6:32 pm Odpovědět s citátem
EiFFeL napsal:
aby ti za pul roku nezblunkalo auto, az na krizovatce zastavis a bude se voda ve sloupku houpat dopredu a dozadu Very Happy

jinac s tou korozi okolo rezervy a kufru, na tu treba davat bacha - potkalo to nase modre saxo a furt nebyl cas to resit a dopadlo to, ze podlaha v kufru odrezla po obou stranach (jak povoli kousek na jedny strane tak to jde strasne rychle) a naprava tu podlahu poohybala protoze je z casti uchycena prave do podlahy kufru...

nechal jsem si tam misto 3 dir jenom 1 diru a tu mam ted zaslepenou na jare to vyrvu a pred zimou se to bude muset zase zaslepit... ale nechapu od kat se tam ta voda dostava...
marek1306
Zaslal: so září 14, 2013 9:20 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 09. 2008 Příspěvky: 142 Bydliště: Olomouc
Mám díru u řidiče po těch zk..vených nefunkčních záslepkách-prohnilý podélný nosník u řidiče...pravá strana je také solidně nabobtnalá pod gumolakem, tj. tak ze 2/3 prohnilá. Známý by mě za celkem 2 000Kč obě strany vyřízl do zdravého kovu a vyvařil. Je to obvyklá cena "bez papírů" u fuškařů ??
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sifilda
Zaslal: so září 14, 2013 10:13 am Odpovědět s citátem
marek1306 napsal:
Mám díru u řidiče po těch zk..vených nefunkčních záslepkách-prohnilý podélný nosník u řidiče...pravá strana je také solidně nabobtnalá pod gumolakem, tj. tak ze 2/3 prohnilá. Známý by mě za celkem 2 000Kč obě strany vyřízl do zdravého kovu a vyvařil. Je to obvyklá cena "bez papírů" u fuškařů ??

auto je nekonecna investice a zacal bych to resit jeste nez napadne snih... hlavne az ti to vyvari tak nesetri nikde s barvou a gumoafaltem... jinak te to ceka za 1 nebo 2 zimi znova...

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 2 z 3
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Přejdi na: