Autor |
Zpráva |
< Ostatní ~ Poskytnes pomoc...? |
Tomáš Spiššák |
Zaslal: čt leden 05, 2012 7:46 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
pozicane z www.Autobazar.eu
Vodičom sa poskytovať pomoc pri nehode nechcelo. Zo 100 zastavilo 19
Len málo vodičov zastavilo pri dopravnej nehode neďaleko Žiliny, aby poskytli pomoc. Išlo o simulovanú nehodu, ktorá bola skúškou ochoty pomôcť. Zo 100 vodičov, ktorí prešli za tri hodiny popri havarovanom vozidle, sa zastavilo len 19. Je to kratka spravicka,resp.vynatok...Tento temat tu bol uz preberany,ale je vzdy aktualny,nakolko nehodovost je vysoka.V inych krajoch EU tiez velmi casto simuluju dopravne nehody s tym,ze okamzite na mieste vyberaju pokuty za nezastavenie...Nasi obyvatelia sa vo vacsine priúpadov vyhovaraju na strach...z krvi...
Takza otazka znie.....Zastavis...?Si ochotny poskytnut pomoc...?Zvladnes jednoduche ukony ak je sofer a posadka v bezvedomi...?
Moja odpoved:
ja zastavujem vzdy, uz len z principu, ze mi na tych ostatnych zalezi. A v neposlednom rade si poviem, za zastatie nic nedam.Neviem si predstavit preist a akoby sa nic nestalo. V hore uvedenom clanku som bol 1/19 aut co zastalo. Bolo to cestou v smere do Krasna nad Kysucou. A druha odpoved, ano viem poskytnut prvu PREDlekarsku pomoc. Tesim sa na reakcie |
|
|
Návrat nahoru |
|
Landys75 |
Zaslal: čt leden 05, 2012 9:58 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
v4s1m4 |
Zaslal: čt leden 05, 2012 10:40 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
taky zastavuju jednak pomoc a taky trochu zvědavost co se stalo atd, minimálně aspoň stáhnu okno dolů a ptám se jestli je vše ok, zatím my teda každej odpověděl chce to být ale maximalně ostražitej nehodu asi nikdo nenafinguje i když zloději sou vynalézaví, známe takoví ty prosící lidi že jim nejede auto to dávám plnej a pryč, jednou sem takhle zaparkoval já a dost lidí na ždársku zastavilo, možná důvod byl že to vypadalo hrozivě a přitom to padlo pěkně do sněhu takže ani škrábanec |
_________________ 1.5D 1998 červený 1.5D 1996 zelený 1.5D 1998 modrý
až ucítíte vůni friťáku, jedu před váma ve svým nafťáku... |
|
Návrat nahoru |
|
Iceman |
Zaslal: čt leden 05, 2012 11:28 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
nastastie som v takej situacii este nebol ale keby tak som ochotny pomoct v ramci svojich moznosti. nikdy neviem kedy to budem potrebovat ja... dufam ze nikdy. ale mam trosku obavy, pretoze raz stalo pri ceste auto mierne poobijane, vyzeralo ako po takej light buracke, typek v strede cesty mava rukami akokeby slo o zivot, tak som spomalil, pribrzdil som, pozrel do auta, auto plne ciernych spoluobcanov, ktorym samozrejme nebolo nic, tak som nalozil plny a utekal kade lahsie. mozno im len dosiel benzin, mozno nemali zle umysly, mozno ... nemam doveru v tychto ludi takze bohuzial... |
_________________ Saxo VTS 16V,
ex - C3 1.6 16V,
Audi A3 Sportback 1.2 TFSI, DSG |
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: čt leden 05, 2012 4:28 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
zastavim, resuscitaciu neviem, ale urcite ochotne pomozem *a ak treba dorazim zomierajuceho a rozkradnem autak
..za hviezdickou just a joke |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: čt leden 05, 2012 5:26 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
neznam nic... a v podstate i kdybych znal tak mi to bude prd platny...
moje krev mi nevadi... pichnout prase na zabijacce mi nevadi... kdyz se nekdo rizne do prstu mi taky nevadi... ale jak tam je hodne krve tak mi neni dobre...
navic budu pomahat nejakymu zfetlymu blbcovi co mrdnul autem o strom a donesu si dom darecek v podobe nejaky zloutenky nebo aids ne???? |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: čt leden 05, 2012 6:24 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
zastavim, nafotim, udelam video a uploadnu to na youtube a do novy. Pak zavolam zachranku a je |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
troskalp |
Zaslal: čt leden 05, 2012 6:27 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
zastavit bych zastavil abych se aspon ujistil jesli sou vsichni v pohode a pripadne zavolal zachranku,benga...prvni pomoc neumim ...krev jako takova mi nevadi ale videt nekoho v aute ze by mu nekde neco trcelo z tama z kama nema bych asi dlouho rozdychaval...nemyslim kost to by tak nevadilo le horsi veci...koodvodnikum co by toho chtely zneuzit.potkal sem uz taky nastesti jen jednou dva cmoudy u cesty se starym bramborakem,kapota zvedla a kdyz sem se zeptal co se stalo tak jesli bych je nedovezl na benzinku a malem mi uz sedely v aute.nejsem az tak blby tak 1 plny a pryc od nich |
_________________ saxik 1.6 8v BÍLÁ KŮŽEE exxx - nezapomenu na nej-prvni auto
Citroen c4 vts 2.0 16v 130kw aktual muj RED DEVIL
Další citroen C5 |
|
Návrat nahoru |
|
Hasan |
Zaslal: čt leden 05, 2012 6:39 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
maximalne zastavit a zavolat pomoc.... vyskoleny na to nejsem a abych se pak s nejakym vychcancem, kteremu jsem chtel pomoct a udelal neco spatne soudil ..... |
_________________ VéTéeS power |
|
Návrat nahoru |
|
keyboo |
Zaslal: čt leden 05, 2012 9:15 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zastavuji alespoň se zeptám. První pomoc bych měl umět, ale opravdu nevím jak bych se zachoval, když bych měl rozdýchat člověka s obličejem podrceným třeba i od blbýho airbagu. Nebo otevřenou zlomeninu nebo něco takového. To tě žádný kurz nenaučí.
Hasis napsal: maximalne zastavit a zavolat pomoc.... vyskoleny na to nejsem a abych se pak s nejakym vychcancem, kteremu jsem chtel pomoct a udelal neco spatne soudil .....
Zajímavý názor, jistě jsou kvanta lidi, kteří riskují život při "nehodě", aby se pak na někom hojili. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hasan |
Zaslal: čt leden 05, 2012 9:56 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
spis skoda, ze jsi me nepochopil. slysel jsem o hodne pripadu, co proste meli nehodu, nekdo co jel kolem zastavil, ze jim nejak pomuze nebo da nejakou pomoc, kterou pak udelal spatne a ten co boural se pak snim soudi..... |
_________________ VéTéeS power |
|
Návrat nahoru |
|
|