punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Vyhození klimy (pod palubkou)

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Vyhození klimy (pod palubkou)

P.E.T.R
Zaslal: út leden 17, 2012 11:25 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 04. 05. 2009 Příspěvky: 1632 Bydliště: Klatovy
Chci vyhodit klimu, v motoráku je mi snad všechno jasný, tam je třeba akorát dát jinou napínací kladku (nebo upravit) a řemen. Ale jak s těma "krámama" pod palubkou?

Předpokládam, že se musí vyhodit to, co jsem označil, ale co tam dát místo toho? Musí se přece nějak propojit topení s ventilátorem. Nemáte náhodou někdo podobnou fotku s autem bez klimy? Jestli je tam jenom nějakej plastovej "tunel" nebo jak je to řešený?

Nerad bych to rozhodil a pak zjistil, že kvůli nějakej kravině, to nemůžu poskládat zpátky.

Případně koupim napínací kladku na 16V bez klimy a to, co je třeba "pod palubkou".

Ještě chci vyhodit airbag u spolujezdce a dát tam kaslík. Tam předpokládam žádnej problém neni nebo se pletu? Někde jsem totiž čet, že je tam jinej ten plastovej přívod k výdechu topení.

2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi

Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
martanc
Zaslal: út leden 17, 2012 11:52 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
mýsto tý krabice na výparník si musíš sehnat jen hadici ze saxa bez klimy a jak tak koukam na obrázek tak co si pamatuju tak já mam výdech toho motoru dozádu takže to budeš muset vyměnit asi i motor, na straně do topení snad už bude příruba stejná jo a asi budeš muset možná předělat i ovládání ventilátoru nevim jak je tam do toho zamotaná ta klima. Na kaslík potřebuješ jinou trubku k výdechu spolujezdce takovou placatou která se vejde za kaslík.

Nejlepší bude když seženeš komplet sestavu topení ze saxa bez klimy s kaslíkem a k tomu elektriku na ovládání ventilátoru.

P.E.T.R
Zaslal: st leden 18, 2012 12:03 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 04. 05. 2009 Příspěvky: 1632 Bydliště: Klatovy
Topení je určitě stejný, z 16V mi totiž někde prasklo, když jsem ho doloval ven, tak jsem tam dával to, z 1.4ky. Ventilátor už jsem bohužel někomu dal, možná Lazikovi, ale už si nejsem jistej. Smile

Ten přívod k výdechu topení bych snad měl někde mít taky z tý 1.4ky, tam byl právě kaslík, kterej tam budu dávat.

2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi

Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho!
martanc
Zaslal: st leden 18, 2012 12:38 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
nemyslel sem topení jako radiátor ale měl sem namysli celou tu plastovou bednu s klapkama a táhlama. Nevím jestli je tam totiž stejná příruba na připojení té hadice od ventilátoru aby ti tam ta obyčejná hadice pasovala ale řekl bych že by se asi nezatěžovaly výrobou dvou typů takže to snad bude stejné. Možná tu hadici někde doma taky najdeš z toho druhého saxa.

Stivek
Zaslal: st leden 18, 2012 8:35 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 10. 09. 2009 Příspěvky: 701 Bydliště: Mnichovo Hradiště
zrovna to ted taky řešim Very Happy topení jako takový tam nechám příruba je stejná, spojovací tunel mam taky (ten je v každym autě co nená klimu) ovšem problém nastává s větrákem...ten co se používá na klimě je podstatně jiný než co se použivá bez klimy, nesedí příruba a nevim když dám jinej jestli mi zas pojede po el. stránce, řešit to budu ted o víkendu

napadlo mě že aby mi tustal větrák jako takový stejný (kvuli el.) že ho odnejtuju a nanejtuju do oplastování které se používá když neni klima, ale tohle mam zatim jen v hlavě ještě jsem to nezkoumal...

tady z toho to nějak musim složit Very Happy
jestli budeš chtít tak ti mužu nafotit rozdíli aby jsi měl představu
Wink

Galerie: http://stivek.rajce.idnes.cz/Citroen_Saxo_1.6_16v_VTS

Jezdec je jen dalším dílem auta mezi pedály,volantem a sedačkou,bez něj by to nejelo,ale rychlost je v souhře celého stroje, jehož je on pouhou součástí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vtsko
Zaslal: st leden 18, 2012 1:29 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 03. 2008 Příspěvky: 4167 Bydliště: Malacky
to len vyhod,daj tam neaku plastovu ruru,prepoj to a je... a menit nestaci len sponovak,ten je rovnaky aj u 16V bez klimy.Treba ju upravit,alebo teda remenice zohnat ine

http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
lazik
Zaslal: st leden 18, 2012 2:08 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 05. 2009 Příspěvky: 689 Bydliště: Ostrava/Brno

Je tam takova roura s harmonikou, mozna ji mam i nekde doma.. jestli jo, dam ti ji zadara. Mrknu se o vikendu - kdyztak mne prozvon a ja si vzpomenu Wink

Dundee
Zaslal: st leden 18, 2012 4:08 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 11. 12. 2011 Příspěvky: 144 Bydliště: Čečelice (okr. ME)/ Praha- Kbely
Pokud bys chtěl komplet topení včetně ovládání a třírychlostního ventilátoru, tak až rozeberu náhradní Saxo, můžeš si udělat výlet Wink

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EiFFeL
Zaslal: st leden 18, 2012 8:32 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
kdyz das remenici na kliku z 16V bez klimy tak nemusis menit vubec nic Wink

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: