punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Vypínanie počas jazdy

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Vypínanie počas jazdy

rEtrOn
Zaslal: so prosinec 30, 2006 5:01 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 29. 12. 2006 Příspěvky: 25 Bydliště: MT...SK
Mám taký menší problém. Sem tam sa mi stáva že pri preraďovaní zo 4-ky do 5-ky po zošľápnutí spojky mi vypne motor a rozsvietia sa kontrolky dobíjania, oleja, chladenia. Bateria je nabitá . Prosím poraďte v čom môže byť problém.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DarkMIKE
Zaslal: so prosinec 30, 2006 5:11 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 06. 2006 Příspěvky: 789 Bydliště: Zilina
A na volnobehu Ti otacky lietaju alebo drzia? Mne chodia v rozmedzi 600-800ot za minutu a uz sa mi raz stalo,ked som podradoval z 3 na 2 ze mi vyplo motor,ale stalo sa mi to len raz,tak to neriesim,ale u mna to je tymi volnobeznymi otackami a kedze nemam KAT tak je to v norme,ze otacky trochen kolisu...Zatim v norme.Ale docela neprijemne,brzdil som jako kon na pedal a nic a tiez zatacanie slo asi jako na starej V3Ske Laughing A robi Ti to len pri preradovani 4-5 ci aj pri inych prevodoch?

NOVY NAZOV SAXO V3S Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rEtrOn
Zaslal: so prosinec 30, 2006 5:28 pm Odpovědět s citátem
Najčastejšie to bolo medzi 4-kou 5-kou ale stalo sa tiež ked som podraďoval 3 - 2 do kopca. Otačky neviem presne ako mi chodia lebo nemám otáčkomer. Ale zatiaľ sa mi nestalo našťastie že by ho vyplo a nešiel rozbehnuť vždy naskočil po pár sekundácch. ešte v zotrvačnosti .
DarkMIKE
Zaslal: so prosinec 30, 2006 7:28 pm Odpovědět s citátem
Jo tak to by sedelo,lebo pri preradovani z 4 na 5 su otacky najnizsie,v porovnani ked preradujes znapr z 1ky na 2ku, nepredpokladam ze radis 5ku zo 4ky pri nejakych 5tis/minutu Very Happy A na volnobehu sa auto ako sprava?
Ghofig
Zaslal: so prosinec 30, 2006 9:58 pm Odpovědět s citátem
Site Admin Založen: 04. 11. 2006 Příspěvky: 682 Bydliště: Kroměříž
Mel jsem uplne stejny problem, kdyz jsem Saxo koupil. Otacky na volnobehu poletovali v rozmezi zhruba od 500 do 1000 a kdyz byl studeny motor, tak to obcas i zdechlo. Parkrat mi to udelalo treba pri dobrzdovani v krizovatce, kdyz jsem slapnul na spojku a brzdil. Dvakrat taky pri podrazovani ze 3 na 2. Stacilo ale zhruba 14 dni ostrejsiho jezdeni a tento problem zmizel. Myslim si, ze se nekam dostal nejaky bordel a ten dela problemy. Me to totiz po nejake dobe samo uplne zmizelo
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger ICQ
Hassan_B
Zaslal: so prosinec 30, 2006 10:34 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 09. 2006 Příspěvky: 223 Bydliště: Olomouc, Lazce
mne to delalo ruzne, treba na trojku,ctyrku atd a byl jsem na diagnostice kde mi prisly ze mam neco s podtlakem tak mi sel po kabelech a zjistil vadnej konektor k cidlu podtlaku. byt tebou zkusim tu diagnostiku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
rEtrOn
Zaslal: ne prosinec 31, 2006 12:07 am Odpovědět s citátem
Na volnobehu je cez leto v pohode aspon sa nejaví byť nejaký nestabilný, ale cez zimu ked je motor studený tak mi chytí na prvý krát ale pomalinky za nejakých 10 sekund skape no pokiaľ nepridám plyn ale potom na druhý krát už v pohode bez nejakých problémov.
DarkMIKE
Zaslal: ne prosinec 31, 2006 12:33 am Odpovědět s citátem
Jo este neviem ako ostanym chasnom z klubu,ale mne ked preradujem nahor napr z 3 na 4ku pri pusteni plyn. pedalu a stlaceni spojky otacky stupnu cca o200-300ot/minutu a neviem cim to moze byt...akoby riadiaca jednotka este pustala palivo,hoci uz mam pedal plynu povoleny...Neviete co to moze byt?
dave_m
Zaslal: ne prosinec 31, 2006 10:15 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
DarkMIKE napsal:
...ked preradujem nahor napr z 3 na 4ku pri pusteni plyn. pedalu a stlaceni spojky otacky stupnu cca o200-300ot/minutu...

automaticky meziplyn Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
dyk77
Zaslal: ne prosinec 31, 2006 11:37 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
V záruce jsem auto zajížděl na benzín 95okt., který jsem bral různě u všech dostupných benzínek jak jsem kolem nich projížděl, samozřejmě když jsem zrovna potřeboval natankovat.
Čas od času mi při neutrálu lítaly otáčky od 400 do 3000. Na křižovatce jsem ve městě vypadal jako debil co tůruje motor, když se to zrovna stalo.
Diagnostika neukázala nic a v Citroenu si nad tím marně lámali hlavu. Nechal jsem si to od "Citroenu" zapsat do servisní knížky, že závada přetrvává ( nenalezena ) a dohodl se, že pokud by něco po záruce vypovědělo službu a bylo průkazné, že to souvisí s předchozím problémem, tak mi to vyměněj buď grátis nebo s nějakou slevou.
Takhle mi to asi jednou za týden blblo prvních 20.000Km. Pak jsem začal ládovat do nádrže V-Power 95 a od té doby mám absolutní klid. Teď mám najeto 36.000.

Spotřeba CITROEN SAXO
DarkMIKE
Zaslal: ne prosinec 31, 2006 2:42 pm Odpovědět s citátem
Ja jazdim na V-Power 95 stale....otacky moc nelietaju,nato ze je KAT off,ale ten plyn ma trochen serinka,lebo ked jazdim vyzeram jak dement,ktory pri preradeni akoby este podrzal spojku a ten jeba zvuk wreeeeem ked preradujem nahor je fakt uleteny... Embarassed Laughing
BX19GTI
Zaslal: ne prosinec 31, 2006 3:00 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 05. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: Praha
Na 70% to typuju na krokovej motorek volnoběhu. Na 10% na čidlo teploty motoru. Na 70% to může bejt ten podlakovej regulátor nebo jak se to jmenuje. Jenomže to co tady píšu je myšleno jen u benzínu s jednobodovým vstřikováním.

Zaslal: st leden 03, 2007 12:12 am Odpovědět s citátem
Vyzerá to tak že mám asi už aj katalyzátor v p*** dymí pomerne dosť myslíte že by aj to mohol byť dvôvod prečo to robí ?? ale potom prečo sa mi to stalo aj ked vyzeral byť katalyzátor v pohode. Je to haluz.. nepríjemné Confused
Nevik
Zaslal: st leden 03, 2007 7:01 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 01. 2007 Příspěvky: 29 Bydliště: Hodonín
A co takhle váha vzduchu?Zanesená,špinavá?Mám diesla ,tak nevim jestli je na saxu benzinu,ale pokud je tak bych to ověřil...Někde na strankach o Lagunách byl i podrobný popis s fotkama,jak to vyčistit je to totiž docela křehká sranda...

Zaslal: st leden 03, 2007 10:31 am Odpovědět s citátem
Váha vzduchu?? to je niečo ako nasávanie?? Vzduchový filter bol menený pred 4mi mesiacmi za nový. V servise vraveli že nasávanie a otvor klapky je čistý. Ak to nieje ono čo je to tá váha vzduchu ...

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: