Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Po delší době nestartuje- zakopává, cuká |
Dundee |
Zaslal: ne leden 01, 2012 7:21 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tak mám se Saxíkem trochu problém
Asi týden stál a dneska jsem s ním potřeboval trochu cuknout po zahradě a nechtěl mi nastartovat. Dlouho točil jakoby nedával jiskru, po delší době začal jakoby pokašlávat a nakonec teda chytil.
Setkal jste se někdo s něčím jako "padání" benzínu? U TD se mi už stalo, že mi padala nafta, ale u benzínovýho motoru jsem to ještě nezažil |
Naposledy upravil Dundee dne st leden 25, 2012 6:55 pm, celkově upraveno 1 krát _________________ Ford Puma 1.7 VCT '97- "Mazlík"
Felicia Combi GLxi '96 LPG- "Karkulka"
Kymco Agility 125 MMC '09- "Agilitka"- na prodej |
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: ne leden 01, 2012 7:51 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Ked dlhsie stoji, nechaj cerpadlo 2-4x natiahnut, a potom startuj. Mal by ist na prvkrat. Dalsia vec, ci je dobre nabita bateria a v neposlednom rade SVIECKY |
|
|
Návrat nahoru |
|
Dundee |
Zaslal: ne leden 01, 2012 8:52 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Baterka byla statečná, i s přestávkama mi trvalo přes tři minuty, než se mi povedlo nastartovat, ale radši ji zítra v práci zkouknu a doma kdyžtak hodim na nabíječku.
Nad svíčkama jsem taky uvažoval, ale když je Saxík denně v provozu, tak chytá na brnk (líp než Felda)... |
_________________ Ford Puma 1.7 VCT '97- "Mazlík"
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: ne leden 01, 2012 9:48 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Vies, ak tam mas este origo sviecky, by som sa necudoval ze na hovno hadzu iskry |
|
|
Návrat nahoru |
|
Dundee |
Zaslal: st leden 25, 2012 6:20 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Vyměnil jsem svíčky, ale ty předchozí tam nebyly dlouho, takže těma to nebude.
Navíc pokud je motor studenej, tak jakoby "zakopává" na volnoběhu a někdy skoro i chcípne a dokud se pořádně neohřeje, tak i cuká. Občas si trochu zacuká i teplej, ale ne nijak výrazně. Napadaj mě kabely ke svíčkám nebo cívka. |
|
Návrat nahoru |
|
Mystic.Biker |
Zaslal: st leden 25, 2012 7:25 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
spíš cívka |
|
Dundee |
Zaslal: čt leden 26, 2012 9:27 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Jednu cívku bych měl doma mít, ale je z 2.0i turbo 108 kW, což by nemělo vadit, ne? |
|
Návrat nahoru |
|
Mystic.Biker |
Zaslal: čt leden 26, 2012 9:36 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
to asi vadit bude jedině že by sedělo číslo |
|
Dundee |
Zaslal: čt leden 26, 2012 10:09 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Číslo sedělo, takže cívka je vyměněná, ačkoliv u toho zařval jeden šroub a zatím to na volnoběhu vypadalo velice dobře. Uvidim ráno, jak to pojede... |
|
Návrat nahoru |
|
Dundee |
Zaslal: pá leden 27, 2012 2:50 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Takže jenom cívkou to nebylo Už to tolik nehoupe a necuká, ale při rozjezdu se jakoby přidusí, párkrát cukne a pak jede. No a když během kilometru dám neutrál, tak to dokáže i chcípnout. Teplej motor to nedělá.
Mohla by to dělat špinavá klapka nebo palivovej filtr? |
|
Návrat nahoru |
|
Dundee |
Zaslal: so únor 04, 2012 7:15 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Pořád zlobí, to je hrůza. Dneska jsem vyjel, ujel cca 2 km, zastavil na světlech, s cukáním se rozjel a po dalších cca 400 metrech na další křižovatce Saxík normálně chcípnul Po nastartování to zase při rozjezdu cukalo a pak už bylo všechno v pohodě. Vypozoroval jsem, že to cukání a chcípací tendence má po tom, co vypne ta automatika studenýho startu (sytič), pak to blbne do řádnýho ohřátí motoru (teplotu nevim, nemám teploměr )
Zítra zkusim vyměnit palivovej filtr, ale ten by to asi nedělal jen u studenýho motoru, pak už nevim, co by to mohlo bejt... |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: so únor 04, 2012 8:36 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
vtskovo cidlo teploty vody? skus si ho prohodit z toho stříbrného. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
Dundee |
Zaslal: so únor 04, 2012 9:43 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Vidíš, to mě nenapadlo a přitom jsem měl s jedním problém na Golfu, ale tam se v benzínu topil teplej motor (ŘJ dostávala info, že je motor studenej, tak ho zalila palivem).
Zkusím ho vymontit a zítra ho v práci vyměnit. |
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: so únor 04, 2012 9:43 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Dundee napsal: Pořád zlobí, to je hrůza. Dneska jsem vyjel, ujel cca 2 km, zastavil na světlech, s cukáním se rozjel a po dalších cca 400 metrech na další křižovatce Saxík normálně chcípnul Po nastartování to zase při rozjezdu cukalo a pak už bylo všechno v pohodě. Vypozoroval jsem, že to cukání a chcípací tendence má po tom, co vypne ta automatika studenýho startu (sytič), pak to blbne do řádnýho ohřátí motoru (teplotu nevim, nemám teploměr )
Zítra zkusim vyměnit palivovej filtr, ale ten by to asi nedělal jen u studenýho motoru, pak už nevim, co by to mohlo bejt...
me muj saxik taky stavkoval... da se rict ze delal neco stejneho jak tobe az na to cukani... kdyz jsem nastartoval a nechal motor chvili klapat at se lehce zahreje cca 5 minut tak po rozjezdu se mi zadrhli otacky meci 1300-1500 po zahrati motoru to klesalo na 1000 no spis na 0 proste kdyz jsem vyradil do neutralu tak motor chcipnul auto se kurevsky dusilo...
tak jsem vycistil a namazal Magneti Merelli (ragulator volnobehu nebo co to je) a vse jede jak ma auto se nedusi a nechcipa |
|
|
Návrat nahoru |
|
Dundee |
Zaslal: ne únor 05, 2012 12:21 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tak ze zbořenýho Saxa čidlo nepoužiju, má tři piny a jinej tvar konektoru, kdežto já mám hranatý dvoupiny. Jedno čidlo je zelený a druhý modrý, který z nich je pro ŘJ? Mám u sebe zelený čidlo z 2.0i turbo a jedinej rozdíl je, že při 100°C má jedno 186 a druhý 189 Ohmů, což by asi nijak výrazně vadit nemělo...
Jinak jsem vyměnil palivovej a vzduchovej filtr a dal novou sponu výfuku ke koncovýmu tlumiči (stará byla děravá a ohejbala se už při blbym pohledu). Po první zkušební projížďce bylo všechno OK, ale auto bylo vyhřátý z hangáru, tak uvidim večer, až pojedu z práce... |
|
Návrat nahoru |
|
|