punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Koupit Saxo 1.4 VTS?

Autor Zpráva

<  Nákup/Prodej  ~  Koupit Saxo 1.4 VTS?

Spangler
Zaslal: ne únor 12, 2012 4:06 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 12. 02. 2012 Příspěvky: 12 Bydliště: Kutna Hora, Zlin
Zdravim Saxo-majitele.

Dostala se mi moznost koupit pres znameho Saxo VTS (1.4) z 2001. Jelikoz se koukam po nejakem nenarocnem vozitku, ktere me za relativne male naklady doveze po CR, tak me jeho nabidka zaujala. Nemam ale velkou zkusenost s temito auty a tak bych vas rad pozadal o radu - ma to smysl nebo ne? Mam obecne strach z tech najetych km. Jsme domluveni tak, ze pred pripadnou koupi to dam znamemu automechanikovi na zkouknuti. I tak bych ale rad vedel vas nazor pred tim, nez to nekam povezu. Auto asi rok jezdilo jen obcasne, protoze majitel dostal sluzebni a to je take duvod, proc prodava. Rad bych auto vyuzival tak optimalne 3-4 roky pokud mozno bez vetsich investic.

Citroen Saxo 1,4 VTS
> Rok výroby: 2001
> Stav tachometru:170000 km

> Nedávno tomu dával servis, je to po výměně rozvodů, předních + zadních brzd (mám pocit, že říkal něco o nových svíčkách - nevím jestli chtěl dávat, nebo dal).
> STK je do 29.9.2013 a dá k tomu i zimní pneumatiky

> imobilizér, el. ovládání předních oken, rádio s CD, posilovač řízení, dělená zadní sedadla, airbag, plní EURO III, otáčkoměr, liťáky

Auto by mi dal ze znamosti za vice nez peknou cenu - 30k.

Fotky, ktere mam k dispozici: http://www.uschovna.cz/zasilka/G4GN2GJ96GM3ZZ32-RGR

Predem diky za rady/tipy!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
EiFFeL
Zaslal: ne únor 12, 2012 4:36 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
pokud vis ze te znamy neojebe tak o tom premyslej.... projet si to zjisti co kde mlati boucha vrze... dobre prohlidni kufr pod kobercem a mrkni i zespod nad rezervou... tam saxa nejvic reznou... jinac co dal si zkus pohledat tady na foru je toho tady napsano kvanta...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Landys75
Zaslal: ne únor 12, 2012 4:37 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 29. 11. 2010 Příspěvky: 517 Bydliště: Jesenice
tak já si za sebe myslim že bych ho určitě bral, já mám 1.4 rok 1997 najeto něco přes 191000 km a auto bez problémů jen se měnila spojka, poloosy, olej brzdy, a čekaj mě ložiska a podvozek, jinak motorově je to auto v pohodě, takže za 30000,- to ber toť můj názor:wink:

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spangler
Zaslal: ne únor 12, 2012 4:42 pm Odpovědět s citátem
Diky. Auto budu mit pravdepodobne pujcene na den, tak uvidime co kde vrze nebo rezne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
SkR@Bi
Zaslal: ne únor 12, 2012 6:05 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 07. 12. 2005 Příspěvky: 933 Bydliště: Nýrsko / Plzeňský Kraj /
nejvetsim nepritelem saxa je rez...kouknout vzadu pod kobrec v kufu, ze spodu kufru taky a pak vyndat a zkounnout po trema spuntama co sou mezi nosnikem a prahem...jinak pocitej do budoucna s napravou cca 5-6k (jestli nebyla delana)... jinak muzou bejt horsi cepy, cepy rizeni a stabilizacky ale to je otazka par korun...mel sem 1.4 taky a na to popojizdeni je to v pohode...

FB
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Densis
Zaslal: ne únor 12, 2012 8:36 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 21. 11. 2011 Příspěvky: 9 Bydliště: Praha 4
Já koupil 1.4 VTS přítelkyni k Vánocům, ihned jsem udělal komplet brzdy, výfuk, svíčky, filitry rozvody, vyčistil a promazal všechny kontakty atd... všechny možný detaily, ale cena byla dobrá, takže jsem počítal, že do toho trochu vrazím, ale udělal jsem v prosinci a ted přítelkyně jezdí jako ďas, už najela asi 3500 km a nic, všechno super, v -22 stupních nastartování ráno napoprvé. Sice nám strašně vržou pátý dveře, ale to se chystám pořešit až bude teplo....Prostě jako nenáročný vozítko vřele doporučuji a ted když napadlo sníh, tak s ruční brzdou je spousta srandy Smile a cena dílů je super, pokud nebude reznout, tak to určitě kup z mého hlediska dobrý vozítko Smile, já jsem ujetej na BMW, ale Saxo VTS mě baví, jen lituji, že jsem nesehnal 1.6 Smile)))
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
FiFa_cze
Zaslal: ne únor 12, 2012 10:51 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 09. 2011 Příspěvky: 247 Bydliště: Šternberk
Sákra, to já bych teda přítelkyni 1.6 nekoupil Very Happy Né, že by byla špatná řidička, ale to auto jede jako píchlá svině, takže bych se o přítelkyni i bál Very Happy
Jinak Saxo a Pug 106 můžu jen doporučit Smile Sám mám puga 1.1 sport a krása Smile A ta dvouodstínovka je libová Smile Jen nesmí být ve stavu, že auto nakonec vyjde na 60papírů Very Happy
Adam6688
Zaslal: ne únor 12, 2012 11:13 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 14. 07. 2010 Příspěvky: 174 Bydliště: Uherské Hradiště
za 30tisíc kč nic neřeš a ber ho, pokud tam nejsou závažné závady tak se to vyplatí, i kdyby tě nakonec vyšel na 40 je to pořád solidní... Wink

Zaslal: st únor 15, 2012 5:03 pm Odpovědět s citátem
Diky za rady. Auto povezu ke znamemu do servisu, kde to zvedneme a dukladne prohlidneme. Uvidime v jakem to bude stavu a podle toho se rozhodnu. Pocitam casem s investici do zadni napravy - znamy mel P 106, takze vim co to bude zhruba obnaset. Strach mam ze rzi a stavu podvozku obecne (tlumice, cepy,...)
Nick
Zaslal: st únor 15, 2012 9:19 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 30. 08. 2008 Příspěvky: 637 Bydliště: Otrokovice
nevim to na 100% ale tohle auto stálo tak rok v bazaru je to tak 3 roky zpátky když jsem hledal já saxo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Spangler
Zaslal: st únor 15, 2012 9:28 pm Odpovědět s citátem
To bude asi nahoda, ale je to mozne...na sbazaru jsem vcera narazil na uplne stejne vypadajici kousek, stejny rok, podobne najete km - mozna to bude ono (i kdyz je to trosku z ruky) > http://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/saxo/9188856

Kazdopadne se na to radeji zeptam - kdyby to bylo ono, dival ses na nej?
sax sax
Zaslal: čt únor 16, 2012 6:08 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2007 Příspěvky: 119 Bydliště: Praha východ
Když kupuješ auto tak to není nikdy bez investic ale jestlo nebylo nijak tvrdě bouraný a má to v pořádku nejdůežiťejší agregáty a zadní nápravu tak bych ho klidně vzal.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Spangler
Zaslal: út únor 21, 2012 10:00 pm Odpovědět s citátem
Tak jen pro uzavreni tohoto tematu. Dnes jsem auto cely den mel k dispozici. Z motoru a podvozku jsem jeste ted nadseny - spravny maly had Smile

Bohuzel doslo k omylu v informaci k najetym km, takze toto saxo melo najeto skoro 260 tis. km. To byla prvni vec u ktere jsem znejistil. Po zvednuti auta v servisu zjisten nacnuty vyfuk, nacnuta zadni naprava (prave kolo trochu do "A"), spatne tesneni prevodovky a hlavy, signalizujici kontrolka airbagu a dalsi veci, ktere uz nejsou tak podstatne. Suma-sumarum jsem auto nevzal. Cena vysoka, na pravidelne dlouhe trasy mi v tomto stavu, s temito najetymi km, nebylo doporuceno.

Jelikoz me hledani po auto neskoncillo, budu koukat na forum po jinem exemplari s mene najetymi km a o ktery bylo lepe starano. Vim, ze jsem sice na Saxo foru, ale ma nekdo zkusenosti s VW Polem (r.v. 2001+) 1.4 MPi.? Nebude to takovy zazitek z jizdy, ale tato nabidka me zaujala a zvazuji cestu do Brna, ale cena mi prijde nizka. http://www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/polo/9510457?id=9510457&tab=discussion&mark=3#discussionFilter
FiFa_cze
Zaslal: út únor 21, 2012 10:18 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 09. 2011 Příspěvky: 247 Bydliště: Šternberk
No to je škoda, že to ságo nevyšlo..Jinak fakt hledej dál ságo nebo 106ku. To Polo nevypadá špatně za ty peníze, ale je to VW. Jinak vzhledově to vypadá pro důchodce na nákupy, ale to je můj názor. A to co to má výkon s 1.4 mám já na pugu s 1.1 Very Happy
Spangler
Zaslal: út únor 21, 2012 10:20 pm Odpovědět s citátem
Se vzhledem souhlasim. Ne ze by mi vadil, ale VTS je VTS. Uvidime co se objevi po zime - z bazaru mam panickou hruzu, takze dam spise na inzeraty tu Smile

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: