Autor |
Zpráva |
< Tuning ~ zvýšení výkonu u 1.4VTS |
Bonder15 |
Zaslal: st únor 22, 2012 1:57 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zdravím všechny. Po dlouhém projíždění fóra jsem zahlcen informacemi a stále nevím jaký by byl nejlepší způsob zvýšení výkonu u mojeho modráka.
otázka číslo 1: investovat do výkonu nebo ne? 75koní na ježdění stačí. ale kdyby bylo o 10-15koní víc tak bych se cítil lépe
Otázka číslo 2: jaký by byl nejlepší tuning motoru? poměr cena/výkon
Otázka číslo 3: Pokud bych zvýšil výkon je potřeba i lepšího podvozku a brzd?
Moc děkuji za všechny odpovědi. Vím, že z takového motoru nedostanu to co z 16v, tak mi to prosím nepřipomínejte |
|
|
Návrat nahoru |
|
Iceman |
Zaslal: st únor 22, 2012 2:12 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
nahanat vykon u takeho motora asi fakt nema vyznam, skor by som sa zameral na podvozok a ked tak aj brzdy. urcite nie je naskodu mat zopar konikov naviac, ale bude to moc penez a malo muziky v tvojom pripade. nic nenaserie viac ako ked to s takou malou mrchou natieras v zakrutach autam o nejake tie triedy vyssie nie nadarmo sa hovori ze rychle auto nie je to ktore ma vysoky vykon, ale to ktore ma kvalitny podvozok. poznam vela ludi, tzv. rovinkovych pretekarov, ktori tazia len zo silneho auta na rovinkach ale prejst rychlo zakrutu u nich nehrozi... a potom sa chvalia jak to kdekomu natreli, a ja sa len ujebavam lebo si to nazivo predstavujem ale to som uz trochu OT... |
_________________ Saxo VTS 16V,
ex - C3 1.6 16V,
Audi A3 Sportback 1.2 TFSI, DSG |
|
Návrat nahoru |
|
Bonder15 |
Zaslal: st únor 22, 2012 2:18 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Nad tím jsem taky uvažoval. Vlastně by se jednalo jen o tlumiče a pružiny pokud to chápu správně. Vzadu je torzní tyč a ta by stačila jen posunout o pár zubů dolů. Kolega mi to vymlouval zase, že když koupím sport. podvozek, tak tím pádem auto i snížím. Tím, že čas od času vozím na zadním sedadle kamarády bych si hned zdupal celou nápravu. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Iceman |
Zaslal: st únor 22, 2012 2:31 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
je to tak ako pises s tymi tlmicmi, pruzinami a torzkou. ja mam tiez auto znizene a sem tam niekoho dozadu vezmem a nezda sa mi zeby to nejak extremne kurvilo napravu ak vezmes jedneho cloveka dozadu myslim, ze nic nehrozi. no ak to znizis a napchas tam troch tak to uz je ine kafe ak to znizis nejak rozumne cca 30-35mm tak si myslim ze je to uplne v pohode na bezne vozenie. mam C3 viacmenej na presuvanie, znizena je o 30mm a kludne vezmem 4 ludi + nejaku batozinu do kufra a nerobi to problemy. |
ex - C3 1.6 16V,
|
Návrat nahoru |
|
Bonder15 |
Zaslal: st únor 22, 2012 2:38 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Všem známým už jsem jasně řekl, že max 4lidi v autě takže to by asi šlo. Mám vzadu 20ky podložky. I s nima by to bylo vše ok?
A co jízní komfort? Jezdím v tom denně. ať nejsem po každé jízdě vyklepaný jak startka |
|
|
Návrat nahoru |
|
Iceman |
Zaslal: st únor 22, 2012 2:45 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
jj max 4 a do saxa beriem max 3 vratane sofera cize mna mam vzadu tiez podlozky (neznameho rozmeru ale odhadom tak cca 2cm) a je to v pohode.
no ak das sportove tlmice tak komfort pojde trosku dole, seriove saxo som nejazdil ale ja mam bilstein tlmice a na nasich cestach je to teda riadny kostitras. musis si vybrat ale podla mna to za to stoji lebo ide to v zakrutach ako motokara |
ex - C3 1.6 16V,
|
Návrat nahoru |
|
Bonder15 |
Zaslal: st únor 22, 2012 2:55 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Díky za radu Nejlepší bude počkat, až kamarád sníží to své. A podle dojmů bych do toho šel taky.
A co se týče ještě toho výkonu. nějaké tipy? chtěl bych aspoň vědět co by stálo za řeč |
|
|
Návrat nahoru |
|
Rubiash |
Zaslal: st únor 22, 2012 3:00 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
dát si tam pořádný svíce, sportovní filtr a vyndat katalyzátor to je asi takový rozumný k 1.4.. 10koní ti to nepřidá ale třeba to trochu pomuže
a nebo převodovka z ze saxa 1.1 jestli nepotřebuješ jezdit 200 |
_________________ ex - Saxána 1.4 VTS MKI |
|
Návrat nahoru |
|
Bonder15 |
Zaslal: st únor 22, 2012 3:04 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Kat už je vysypaný Filtr jsem zvažoval. Pořádný svíce vyjdou na kolik cca? převodovka ze 1.1 má kratší převody? 200 jezdit nechci. kolem tech 150 to stačí |
|
|
Návrat nahoru |
|
Rubiash |
Zaslal: st únor 22, 2012 3:10 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
no když koupíš asi ty nejlepší Iridický tak to je tak 300-400 za jednu... a mělo by to táhnout víc s tou převodovkou ale zas vyší spotřeba a hlučnost při vyšší rychlosti.. ale zkus to o tom sem taky přemejšlel ale v létě mám spadeno na 16v |
_________________ ex - Saxána 1.4 VTS MKI |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: st únor 22, 2012 3:15 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Do 1,4 nasypeš kopec prachov a nič tým nezískaš. Filtre, KAT, sviečky ti pridajú s privretými očami tak 1 PS. Predaj, doplať si a kúp 1,6. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Bonder15 |
Zaslal: st únor 22, 2012 5:31 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
[quote="lakinooo"]Do 1,4 nasypeš kopec prachov a nič tým nezískaš. Filtre, KAT, sviečky ti pridajú s privretými očami tak 1 PS. Predaj, doplať si
No tahle možnost je až hodně výhledová. Jsem čerstvý maijtel 1.4ky. A už teď jsem do toho auta zamilovaný. na 1. vlastním autě se musím pořádně vyjezdit. Až to splním. tak půjdu o metu dál |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adam6688 |
Zaslal: st únor 22, 2012 6:30 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
udělej údržbu, vyměň co je špatné, prostě dát do super stavu a budeš ještě spokojenější |
_________________ Nothing changes. But everything is changed. |
|
Návrat nahoru |
|
Petr Svaták |
Zaslal: čt únor 23, 2012 9:42 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
pokud uvažuješ že s ním budeš nějakou dobu jezdit a nerozvěsíš to někde na strom, udělej pořádnou údržbu (rozvody, filtry, kapaliny, když už tak čepy, silentbloky a tlumiče, otouče a desky) až se vyjezdíš, kup 1,6
Já Drobka mám už skoro 6 let, 100 000km a dělám jen výše uvedené a cajk. Parádní spolehlivost, spotřeba a s raceland sáním má pěknej zvuk. Na ,město výkon akorát, na okruhu se nenaháním ale užívám si, takže koně navíc taky moc nepotřebuju i když by se občas hodily |
_________________ Saxo "Drobek" VTS 1.4 8v 99 |
|
Návrat nahoru |
|
Bonder15 |
Zaslal: čt únor 23, 2012 10:23 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Petr Svaták napsal: pokud uvažuješ že s ním budeš nějakou dobu jezdit a nerozvěsíš to někde na strom, udělej pořádnou údržbu (rozvody, filtry, kapaliny, když už tak čepy, silentbloky a tlumiče, otouče a desky) až se vyjezdíš, kup 1,6
Já Drobka mám už skoro 6 let, 100 000km a dělám jen výše uvedené a cajk. Parádní spolehlivost, spotřeba a s raceland sáním má pěknej zvuk. Na ,město výkon akorát, na okruhu se nenaháním ale užívám si, takže koně navíc taky moc nepotřebuju i když by se občas hodily
No rozvěsit na strom to rozhodně nechci Základní údržba už provedena je. Na zbytek se vrhnu až jaro/léto Na okruhu se taky nenaháním a ve městě je auto pěkně živé a hlavně se s ním všude vlezu. No prostě paráda. Sem tam by ty koně opravdu nebyly na škodu. Sání Raceland? Podívám se a zvážím Někdo říká ano a někdo ne. Já si pro klid své duše něco takového opravdu koupím a budu spokojený |
_________________ Saxo 1.4 VTS "Modrák"
Fabia RS 1.9 TDI ukradeno
Fabia RS 1.9 TDI "vanilla" |
|
Návrat nahoru |
|
|