Autor |
Zpráva |
< Tuning ~ Černění vnějších plastů - návod |
carleeczek |
Zaslal: út březen 06, 2012 4:27 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Možná to tu už někdo psal, možná že ne.... Každopádně jsem dneska sundal boční lištu na mém Saxu a zjistil jsem že nějaký ,,vandal,, tu lištu podlepil silikonem, tak jsem vzal horkovzdušku a začal silikon náhřívat. Teplo z horkovzdušky nahřálo i část plastu a ten rázem krásně zčernal. Pokračoval jsem v nahřívání (černění) a zjistil jsem jak postupovat. pokud to někdo budete zkoušet, tak tahy pistolí dělejte nejprve vodorovně a potom to samé místo přejeďtě svisle se vzdáleností od nahřívaného plastu cca 5 cm. Moje horkovzduška má 1800W a jel jsem to na 2 stupěň. Doufám že to někomu pomůže zbavit se hnusně vypadajících, zašedlích plastů se zdánlivě dlouhotrvajícím účinkem. Doporučuju předem vyzkoušet na nějakém nenápadném místě...
Ukázka jak to tak asi vypadá... http://ulozto.cz/xFvvFw2/2012-03-06-15-42-06-jpg
Včera jsem si takto zrenovoval celé auto a vypadá to super...Jen jsem přišel na jiný postup... Chce to nahřívat ze vzdálenosti 3-4cm a krouživými pohyby, např. u nárazníku si udělejte vždy třeba pruh 20-30cm, nechte vychladnout a potom pokračijte. Při začínání dalšího pruhu přejeďte tak 3-5cm do předešlého pruhu, aby jste schovali přechody... chce to dost trpělivosti... |
Naposledy upravil carleeczek dne čt březen 08, 2012 8:32 am, celkově upraveno 1 krát _________________ Autosklo servis Praha a okolí
www.autoskloassistance.cz |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út březen 06, 2012 5:11 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
zajímavé, to by mě nenapadlo zkoušet, vypadá to že se osmahne ta horní vyšisovaná vrstva. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
carleeczek |
Zaslal: st březen 07, 2012 8:21 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Přesně tak, rozpouští se to jak vosk, ale struktura plastu (ty mini tečky) zůstává nepoškozená... Jen bych doporučoval nahrivat opravdu po kouskach - svislých pruzích, širokých cca 20cm, potom to nechat vychladnout a zase jet dal... Kdyby jste nahřali např. celý nárazník najednou, tak se pravděpodobně zkrouti jak paragraf.... |
_________________ Autosklo servis Praha a okolí
|
Návrat nahoru |
|
Dundee |
Zaslal: st březen 07, 2012 7:53 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Hmm, to zní zajímavě. Kámoš oživoval zašedlý plasty Diavou na nábytek- jednou za tři dny po dobu cca dvou týdnů a vydrželo to bez dalšího přetírání cca dva měsíce, pak stačilo jednou přetřít a zase na dva měsíce pokoj |
_________________ Ford Puma 1.7 VCT '97- "Mazlík"
Felicia Combi GLxi '96 LPG- "Karkulka"
Kymco Agility 125 MMC '09- "Agilitka"- na prodej |
|
Návrat nahoru |
|
FiFa_cze |
Zaslal: st březen 07, 2012 8:24 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
No tak to je parádní návod s tou horkovzduškou Až bude čas, tak to zkusím. Myslím si, že to asi vydží dýl než s prostředkem na nábytek |
|
|
Návrat nahoru |
|
Dan HKS |
Zaslal: st březen 07, 2012 9:39 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
já to taky skusím a navic skusím jestli to zvládne zakrýt i prasklinky na tom plastu. Dneska se mi stala záhadná věc a to že mi šly špatně otevřit dveře puvodně jsem si myslel že se zadrháva někde pant nebo takovej ten kloub ale bohužel jsem pozdě přišel na to že problem byl uplně někde jinde. A to v tom že se někomu podařilo lehonce nacouvat do předního blatníku ale opravdu tak decentně že jak je mezirka mezi dveřmi a blatníkem tak se ta mezirka asi o 0,5 mm zmenšila a blatník se lehonce vmáčknul do vnitř tak že ten VTSackej plast při otvíraní dveří se zaseknul o ten v máčklý blatníka pod náporem dveří se ten černej plast pokroutil. Nejdřív jsem myslel že to bude na klempíře 30 minut jsem zkoušel ruzně hejbat s plastama a blatníkem aby se ten blatník vratil o tech 0,5 mm zpět a ten plast mohl krasně zajet pod něho až nakonec jsem vyhrabal šroubovak vzal kus hadru prostě jsem tak dlouho ohejbal až sem ho teda vratil zpět. Bohužel při pokusech vzal za sví trochu lak a ten plast ale nakonec to není tak hrozný a ani to není vidět. Kdyžtak se pokusím neco nafotit a hodím to sem. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: čt březen 08, 2012 4:55 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Podla mna cernenie teplovzduskou je kokotina. Ja pouzivam Renovax na plasty, a je to spica. Pridam foto |
|
|
Návrat nahoru |
|
FiFa_cze |
Zaslal: pá březen 09, 2012 12:26 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
No kokotina to rozhodně nebude Prostě se to natavý a bude to vlastně jako znovu vyrobené. Všechny přípravky bud vytvoří dočasný film, nebo to třeba naleptá ten plast a udělá to vlastně ten samý efekt jako horkovzduška Každopádně to za pokus stojí a zajímalo by mě na jak dlouho to vydrží |
|
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: pá březen 09, 2012 9:14 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
chvilka neoozornosti a listu ti skruti, pripadne si dojebes lak |
|
|
Návrat nahoru |
|
carleeczek |
Zaslal: pá březen 09, 2012 9:50 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tomáš Spiššák napsal: chvilka neoozornosti a listu ti skruti, pripadne si dojebes lak
Lišty je lepší demontovat a nahřívat je na rovném podkladu.... Když nebudeš lištu nahřívat celou na ráz, tak se nezkroutí.... Vim co řikám... |
|
Návrat nahoru |
|
Tomáš Spiššák |
Zaslal: pá březen 09, 2012 10:47 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Chalani robte ako viete, vy sa na tom vozite, vase autiaky su to. Ja to necham na Renovax |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: pá březen 09, 2012 1:14 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
carleeczek napsal: Když nebudeš lištu nahřívat celou na ráz, tak se nezkroutí.... Vim co řikám...
a sundavals nekdy ten plast z vts??? jen tak mezi nami... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
carleeczek |
Zaslal: pá březen 09, 2012 1:33 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ne... ja mám ičko ... Nějak mi nedošlo, že dost lidí z vás má VTSo...
Udělějte si to každý jak chcete... Já jsem to udělal takhle a vypadá to jako nové ... |
|
Návrat nahoru |
|
Camilos |
Zaslal: po březen 19, 2012 5:40 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Zdar... mam spravovaný nárazník (vts)...na černých částech jsou spáry od sváru... že bych ty spary nahřál horkovzduškou a pak je pomydlil renovaxem? Zmizej? Chce to abych nerozleptal lak... dá se to něčim šikovně zakrejt? Nic mě nenapadá. Dík |
_________________ potřebuju prachy... |
|
Návrat nahoru |
|
Brabi |
Zaslal: po březen 19, 2012 6:36 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Lak bude urcite nejhezci,ale chce to prachy |
|