Autor |
Zpráva |
< Servis ~ problém se řazením |
Hellboy |
Zaslal: ne březen 11, 2012 4:57 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
zdravím všechny saxaře mam dotaz... někdy se mi stává že zařadim 1ku a jde tam lehčeji než obvykle..pustím spojku a ejhle nic se neděje, ale poloha odpovídá zařazené jedničce.. tak musím dát dvojku, pak zase jedničku a už to jde...čím to může být?? někde chyba v táhlech?? a ještě jeden dotaz,,jednička a dvojka, když je motor v tahu tak kmitá řadící páka..díky za rady..Pepe |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: ne březen 11, 2012 5:45 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
|
Návrat nahoru |
|
lenoch.sportovec |
Zaslal: ne březen 11, 2012 5:59 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
stává se mi něco podobného...jedička se zařadí, ale nerozjede se a dvojku tam nedostanu ani kdybych se pos...pak dám pětku a zase jedničku a vše je v pohodě...stává se mi to tak jednou do týdne teď a mám dojem, že to bude vůlí v kloubech na táhlech řízení, která je větší vzhledem k opotřebení, takže výměna táhel by to měla spravit a potvrdil mi to i jeden mechanik, tak doufám, že je to opravdu ano:)možná je to i tvůj případ |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: ne březen 11, 2012 6:04 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
|
Návrat nahoru |
|
lenoch.sportovec |
Zaslal: ne březen 11, 2012 6:06 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
u mě to už je jen otázka času, kdy se k tomu dostanu:) |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hellboy |
Zaslal: ne březen 11, 2012 6:13 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
lenoch.sportovec napsal: stává se mi něco podobného...jedička se zařadí, ale nerozjede se a dvojku tam nedostanu ani kdybych se pos...pak dám pětku a zase jedničku a vše je v pohodě...stává se mi to tak jednou do týdne teď a mám dojem, že to bude vůlí v kloubech na táhlech řízení, která je větší vzhledem k opotřebení, takže výměna táhel by to měla spravit a potvrdil mi to i jeden mechanik, tak doufám, že je to opravdu ano:)možná je to i tvůj případ jo je to přesně jak říkáš...je to tak jednou do týdne:) vyměním táhla..... jo myslíte že by se měla udělat i kulisa?? díky Pepe |
|
|
Návrat nahoru |
|
gObla |
Zaslal: ne březen 11, 2012 8:09 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
já mám zas problém taky cca 1x za měsíc stojim na semaforu a nejde zařadit jednička, porpví,podruhý už na mě troubí čurácí tak se rozjíždím přes dvojku opatrně a pak zastavim a skusim to a už to zase jde... čím to může být? ale když ju tam dám se rozjedu a né jak váš případ že stojim... co to může být? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Freak |
Zaslal: út březen 20, 2012 9:10 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
gObla napsal: já mám zas problém taky cca 1x za měsíc stojim na semaforu a nejde zařadit jednička, porpví,podruhý už na mě troubí čurácí tak se rozjíždím přes dvojku opatrně a pak zastavim a skusim to a už to zase jde... čím to může být? ale když ju tam dám se rozjedu a né jak váš případ že stojim... co to může být?
No pokud je jenom takhle tak to je v táhlech a celkový nepřesnosti řazení.
Vyměnit táhla by asi pomohlo samozřejmě pro movité udělat spojku a hlavně převodovku by pomohlo na 100%
Kdybych se pletl tak mě doufám někdo opraví - už jsem jenom proradný dezertér fiaťák |
|
|
Návrat nahoru |
|
v4s1m4 |
Zaslal: st březen 21, 2012 12:53 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
mě de řazení v pohodě, ale sem tam se mi stane že řazení vrže (většinou když jedu do jednoho kopce v brně tak jedu řekněme 2 minuty na 5 a potom to vrže nesouvisí to asi se zahřátím, vzdáleností ujetou nevím, když jezdím 200km brno jeseník nikdy to nenastane) převodovej olej sem měnil ESSO, ale dělalo to i u starýho navíc to slyším jako pod autem ne v motoru, táhla se zdají být rovný ale asi jsou starý ty silenty táhel....díky |
_________________ 1.5D 1998 červený 1.5D 1996 zelený 1.5D 1998 modrý
až ucítíte vůni friťáku, jedu před váma ve svým nafťáku... |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st březen 21, 2012 1:18 pm |
|
|
|
mě třeba vrzala přímo ta koule co je pod manžetou. Napřed sem tam zkoušel dát olej ale to vydrželo tak tejden, pak my táta přines z práce nějakou jejich speciální vazelinu, oproti normální je řídká a tou sem to namazal a byl klid. Nakonec jsem sní namazel i klouby táhel takže se řazení i zlepšilo. Je to už asi rok co sem to dělal takže se to pomalu vrátilo do starých kolejí tak to teď někdy udělám asi znova. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Fierd |
Zaslal: st březen 21, 2012 1:19 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
v4s1m4 |
Zaslal: st březen 21, 2012 3:39 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
díky to bude přesně ono
vazelínu teda mám aji nějakej hajzl co se dává do manžet na poloosách no nevím co je lepší... |
_________________ 1.5D 1998 červený 1.5D 1996 zelený 1.5D 1998 modrý
až ucítíte vůni friťáku, jedu před váma ve svým nafťáku... |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st březen 21, 2012 4:37 pm |
|
|
|
takovou tu klasickou hustou tam asi tak dobře nedostaneš ale když se budeš snažit |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
|