punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Totální škoda na vozidle vs. úřady

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Totální škoda na vozidle vs. úřady

Haala
Zaslal: út březen 20, 2012 9:16 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 03. 06. 2008 Příspěvky: 15 Bydliště: Havl Brod
Ahoj,

nevím, zda to patří sem, kdyžtak to přesuňte, pokud možno.

Saxanu mi jeden šikula z boku nabořil, pojišťovna uznala totální škodu na vozidle a vyplatila mi peníze.

Poničen je pouze bok - promáčklé dveře, tedy nic, co by bránilo provozu, auto je v pořádku, pouze nevzhledné Smile

Otázka zní - jaká je teď moje situace na úřadech? Nemá se vozidlo trvale odhlásit nebo provést nějaké změny?
Jak je to na STK - neřeším, jestli je vozidlo v pořádku, ale může se s tímto stavem nahlášeným pojišťovnou (totální škoda) vůbec o STK ucházet?
A jak by to bylo při případném prodeji?

Hledal jsem dlouho a relevantní informace jsem nanašel, tak děkuji za každou radu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ondrik
Zaslal: út březen 20, 2012 11:15 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 25. 03. 2008 Příspěvky: 157 Bydliště: Blansko
Vozidlo je sice vyplaceno jako totální škoda, ale to mu nebrání v dalším provozu po jeho případné opravě. Na STK se budou dívat na skutečnej technickej stav a nezajímá je kolikrát, nebo v jaké výši ti pojišťovna vyplatila plnění. Kamarádovi nabourali z boku Berlingo pouze pomuchlaný plechy, ale vymyslel si toho na likvidátora víc (nosníky ohlý, nápravu špatnou atd)-pojišťovna tedy ocenila jako totálku vyplatila mu 35tis a on to ještě za 25tis prodal klukovy kterej to kladivem vybouchal zpátky a má to jako pracovní vozidlo na stavbu (dělá zednickou). Normálně auto zprav ať je provozu schopný a není nebezpečný (ostrý hrany,díry v plechu) a můžeš jezdit dál. Žádnej problém.

Zaslal: út březen 20, 2012 11:59 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
to že to pojištovna ohodnotila jako totálku nic neznamená, je to jen jinak pojmenované vyplacení škody. Za vyplacené peníze auto oprav a normálně dál jezdi jako by se nic nestalo.

qaker
Zaslal: pá březen 30, 2012 2:50 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 07. 10. 2011 Příspěvky: 208 Bydliště: Litvínov
je to tak. já měl to samý s AXem. pojišťovna ti tohle dá jen proto, že origoš díly by byly dražší jak auto a tím se toho zbaví. dá ti hodnotu co si určí a tím je to pro ní hotovo. úřady to nezajímá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: