JAPONSKÝ TURISTAZaložen: 03. 06. 2008Příspěvky: 15Bydliště: Havl Brod
Ahoj,
nevím, zda to patří sem, kdyžtak to přesuňte, pokud možno.
Saxanu mi jeden šikula z boku nabořil, pojišťovna uznala totální škodu na vozidle a vyplatila mi peníze.
Poničen je pouze bok - promáčklé dveře, tedy nic, co by bránilo provozu, auto je v pořádku, pouze nevzhledné
Otázka zní - jaká je teď moje situace na úřadech? Nemá se vozidlo trvale odhlásit nebo provést nějaké změny?
Jak je to na STK - neřeším, jestli je vozidlo v pořádku, ale může se s tímto stavem nahlášeným pojišťovnou (totální škoda) vůbec o STK ucházet?
A jak by to bylo při případném prodeji?
Hledal jsem dlouho a relevantní informace jsem nanašel, tak děkuji za každou radu.
Vozidlo je sice vyplaceno jako totální škoda, ale to mu nebrání v dalším provozu po jeho případné opravě. Na STK se budou dívat na skutečnej technickej stav a nezajímá je kolikrát, nebo v jaké výši ti pojišťovna vyplatila plnění. Kamarádovi nabourali z boku Berlingo pouze pomuchlaný plechy, ale vymyslel si toho na likvidátora víc (nosníky ohlý, nápravu špatnou atd)-pojišťovna tedy ocenila jako totálku vyplatila mu 35tis a on to ještě za 25tis prodal klukovy kterej to kladivem vybouchal zpátky a má to jako pracovní vozidlo na stavbu (dělá zednickou). Normálně auto zprav ať je provozu schopný a není nebezpečný (ostrý hrany,díry v plechu) a můžeš jezdit dál. Žádnej problém.
to že to pojištovna ohodnotila jako totálku nic neznamená, je to jen jinak pojmenované vyplacení škody. Za vyplacené peníze auto oprav a normálně dál jezdi jako by se nic nestalo.
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS!
je to tak. já měl to samý s AXem. pojišťovna ti tohle dá jen proto, že origoš díly by byly dražší jak auto a tím se toho zbaví. dá ti hodnotu co si určí a tím je to pro ní hotovo. úřady to nezajímá.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru