Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Podvozek prosím o radu |
gObla |
Zaslal: st duben 04, 2012 2:18 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Zdravím, mám takový nemilý problém. Jedná se o zadní tlumiče , dnes sem měl naložené auto 3 osoby a nějaky věci a když jsem najel na trošku menší skok nebo díru tak auto škrtlo pneu o karosérií tak jsem vylezla podíval jsem se a pokud to tak půjde dál tak bude po pneumatikách, tudiž se ptám pomůže vyměnit tlumiče na nějaky lepší- tužší- tvrdší aby to pokud možno co nejmíň pérovalo? Doplňím že mám pne 195/45/r15 - vytáhlé lemy a podložky. Určitě to někdo řešil ale nemohl jsem to najít, jestli by to pomohlo a pokud ano tlumiče jaky? nechci nějaky sračky ale nějaky lepší.
ad.2: mě napadlo ještě jsem viděl přidat na zadek pružiny nějaky ale spíš bych chtěl ty tlumiče pokud by to pomohlo.Pokud nepomohly by tlumiče tak jaky pružiny opět nějaky lepší ne sračky.
ad.3: když už to budu dělat tak rovnou udělám aji předek, tam bych to chtěl snížit o kolik by to bylo tak vhodné popřípadě jakou značku? tlumiče na předku se budou muset měnit nebo ne? dejme tomu o 30mm? Doplním že předek neškrtá je tam místa poměrně dost.
ad.4:kola moc nechci prodávat to až v nejhorším případě pro upřesnění.
Děkuji za rady doufám že někdo ví co s tím |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st duben 04, 2012 2:23 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
v jakém stavu je náprava,není už zralá na repas. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
gObla |
Zaslal: st duben 04, 2012 2:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: v jakém stavu je náprava,není už zralá na repas.
není zrezlá nedávno jsem byl v servisu a je poměrně zdravá kupodivu. |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st duben 04, 2012 4:51 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
o korozi nejde spíše o to v jakém stavu jsou ložiska a čepy jestli už nejsou vydřená a kola nejsou do A. Bohužel to potká okolo 150tis km každé saxo. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
gObla |
Zaslal: st duben 04, 2012 5:08 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: o korozi nejde spíše o to v jakém stavu jsou ložiska a čepy jestli už nejsou vydřená a kola nejsou do A. Bohužel to potká okolo 150tis km každé saxo.
čepy jsou novy a ramena.... ložiska ne. Kola do A nejsou krásně to sedí zadek . Našel jsem sportovní tlumiče WEITEC co na to říkáš(te)? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Dan HKS |
Zaslal: st duben 04, 2012 7:02 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
já mám weitec -40mm a musim říct paráda ve předu je to krasně nizoučko a v zadu to mám nesnížený neboli nenatočenou torzku. Kola mam 195/40 16"ky ET 16 a nikdy nic nedře ani při přejetí hrbolu akorad když mam plnej rejd lehce mi kolo škrtá o ten krycí plast na motoru jinak je to ok. Když tak se zeptej kdyby jsi neco chtěl vědět. v sekci naše saxa mám i fotky jak to vypadalo i jak to vypadá teď jen tak pro porovnání. |
|
|
Návrat nahoru |
|
gObla |
Zaslal: čt duben 05, 2012 2:27 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
Richi |
Zaslal: pá duben 06, 2012 9:28 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Čauvec někde jsem slyšel, že sériové tlumiče snesou snížení max do 4 cm takže bych tam nechal originály (na mé bývalé 106 jsem měl 5 a taky to ty originály zkously sice netuším jak dlouho po tom co jsem to prodal )
a potom na to zatížení zadku, že škrtáš tak jsem kdysi viděl že se prodávala nějaká dodatečná pružina na saxa a 106.
tady jsem našel odkaz: http://www.tzservis.com/zatezove.php
sice tam není saxo v ceníku ale je tam 106ka take by to mělo být stejné. Pokud v tom jezdíš v plné náloži tak asi tohle |
|
|
Návrat nahoru |
|
|