Autor |
Zpráva |
< Servis ~ technika saxo |
fingerol |
Zaslal: st duben 25, 2012 11:38 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Nazdar jsem nový majitel saxa 1,6 16 v vts a poprosil bych bud o odkaz nebo jestli se nekomu de popsat techniky ze saxa nemyslím hodnoty zrychlení atd ale proste všechno co to má hlavně me zajíma jestli to má nejaký diferak nebo tak hadal jsem se s kámošem že saxík má difoš a on že je to kktina že nemá tak prosím o rozuzlení našeho problému protože mi přijde divné že mu dám zkoušel jsem zrychlení a je to za 7s a nějaké drobné a prostě že zabírají pořád obě kola se mi zdá a jezdím se strejdou na materské závody v relye a tam když maj samosvora tak prostě asi víte jak to v autě tak kviči .. tak mi to proste dělá taky proto se ptám jestli to má nějakej difoš nebo ne a převodovka je tam nejaka special bo ne ? prostě kod ví at sem napíše uplně vše předem dík za odpověď popřípadě mrknětě na kapotu co prodávám na vts odlehčenou dělanou z laminátu saxu zdar a hrobu též |
|
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: st duben 25, 2012 12:39 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
To je po Benzylovi a auto je naprosto seriove, zadny dif, zadna special prevodovka, proste nic. Co na tom delal je tady: http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=4115 |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
Adam6688 |
Zaslal: st duben 25, 2012 12:54 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
zrychlení si naměřil relativně spravné, jako na seriovce diferák má každé auto ovšem samosvorný diferák to nemá, a ten hluk co popisuješ u závodních aut nedělá samosvor ale přímé ozubení na kolech v převodovce. převodovku to v serii special nemá, jen jiné převody a silnější konstrukce např. oproti 1.1 aby to vydrželo ten výkon.
pokud ti převodovka hučí, kvičí a nemáš v ní speciální kola s přímým ozubením(o čemž pochybuju) zkontroluj hladinu oleje, zkus vyměnit-dolít, pokud to nepomůže je nejspíš po smrti pokud sem tě nepotěšil tak promiň |
_________________ Nothing changes. But everything is changed. |
|
Návrat nahoru |
|
fingerol |
Zaslal: st duben 25, 2012 1:51 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
no divej mam střední v oboru autotronik a s tím diferakem jsem si to myslel ale nechtel sem kámoše přesvěčovat protože si prostě myslel že má pravdu .. ale to s tím samosforem sem se seknul no uznívím aaaaa to jo jak může být pls převodovka po smrti když řazeí jde všechno absolutně perfektné přesné nevyskakuje atd co by jako melo by na ní po smrti ? a jinak platí co jsem psal pište každou zajimavost vo mužete autům rozumím ale o tomhle autu zrovna moc nevím moji parketou jsou spíše japonci ale saxo mám 2 den svezl jsem v tom pár kámošu plus mé projetí a na rovinu nikdy už nechci jiné auto nápis čtvrt milová raketa toho křečka absolutně vystihuje a nejvíc se mi líbí když jedu někoho svézt a celou dobu jedu opatrné pomalu a pak tomu naložím a vetšinou se ze směrů spolejezdce ozve ty pič* prostě je to užasný auto jel jsem už v hodně auteh obyč i závoďácích a úplně mi prostě křeček vyhovuje |
|
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: st duben 25, 2012 2:32 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
V te prevodovce je kazda hridel ulozena ve 2 loziskach. To huceni budou nejspis delat ty loziska.
Jinak jestli chces informace o tom aute, tak se zaregistruj na service.citroen.com - je to zadara a podle VIN kodu auta se tam toho hodne dozvis. |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
Návrat nahoru |
|
fingerol |
Zaslal: st duben 25, 2012 3:53 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
ještě jedna věc teda dvě 1 jaký nejlepší olej do saxíka 1,6 16v ? a a máte někdo zkušenosti s vícebodovými zapalovacími svíčkami ? jestli to potom jede lépe ve vyšších otáčkách atd ? a ještě teda třetí věc Máte někdo zkušenosti s chipem (99 kw) plus ostré vačky to nevím kolik by to mohlo hodit tak 106 -110 kw jak to potom jede jaké jsou hodnoty zrychlení a kazí se tím motor nebo to snese ? předem dík za odpověď |
|
|
Návrat nahoru |
|
Bonder15 |
Zaslal: st duben 25, 2012 4:11 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
fingerol napsal: ještě jedna věc teda dvě 1 jaký nejlepší olej do saxíka 1,6 16v ? a a máte někdo zkušenosti s vícebodovými zapalovacími svíčkami ? jestli to potom jede lépe ve vyšších otáčkách atd ? a ještě teda třetí věc Máte někdo zkušenosti s chipem (99 kw) plus ostré vačky to nevím kolik by to mohlo hodit tak 106 -110 kw jak to potom jede jaké jsou hodnoty zrychlení a kazí se tím motor nebo to snese ? předem dík za odpověď
http://data.oleje-total.cz/Quartz_9000_5w40.pdf
o ostatním moc nevím ptž mám jednačtverec. Pro Saxo je údajně ideálních max 130HP. Pak už to bude dělat spíše problémy než užitek. |
_________________ Saxo 1.4 VTS "Modrák"
Fabia RS 1.9 TDI ukradeno
Fabia RS 1.9 TDI "vanilla" |
|
Návrat nahoru |
|
fingerol |
Zaslal: st duben 25, 2012 4:11 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
vím že vás už asi hoši seru ale koukal jsem na ceny rozvodu a při rozvodech máte nějaké doporučené plus co všechno měnit řemen pumpu i kladky bo stačí jen něco ? díky |
|
|
Návrat nahoru |
|
fingerol |
Zaslal: st duben 25, 2012 4:18 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
dík za ten olej je to hodně dobrej olej pro saxíka aby se to nezadřelo chudák vím třeba že kámoš ma alfu a tam je selenia a tady ten je teda idealní pro saxíka bo je ještě něco lepšího ? Total Quartz 9000 5W40 |
|
|
Návrat nahoru |
|
Bonder15 |
Zaslal: st duben 25, 2012 4:25 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
fingerol napsal: dík za ten olej je to hodně dobrej olej pro saxíka aby se to nezadřelo chudák vím třeba že kámoš ma alfu a tam je selenia a tady ten je teda idealní pro saxíka bo je ještě něco lepšího ? Total Quartz 9000 5W40
No tak myslím, že nic lepšího nebude. Total je přímo pro Pugy a Citroeny. A tohle je top olej přesně pro motory jako máš ty. |
_________________ Saxo 1.4 VTS "Modrák"
Fabia RS 1.9 TDI ukradeno
Fabia RS 1.9 TDI "vanilla" |
|
Návrat nahoru |
|
P.E.T.R |
Zaslal: st duben 25, 2012 4:26 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Já tam leju Castrol Magnatec 5W-40. |
_________________ 2000 Saxo VTS 1.6 16V race car
2000 Saxo VTS 1.6 16V civil
2001 Peugeot 607 3.0 V6
2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho! |
|
Návrat nahoru |
|
Skrbla |
Zaslal: st duben 25, 2012 4:46 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Já dávám total quartz 5w40 a jezdímm sem tam i nějaký závody a v pohodě. Jen to chce spíš pravidelně měnit tak po 10tis.
Na vačky atd. zapomeň pokud nemáš připraveno 100 tis. na úpravy.
Spíš dej do kupy podvozek, brzdy atd. a kup pořádný gumy a bude to lepší než 20 koní navrch. |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: st duben 25, 2012 4:49 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Hošku, skus si to tu první trochu pročíst, neco si vyhledat a az teprve pak se ptej. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
fingerol |
Zaslal: st duben 25, 2012 6:09 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
tak
že jakej olej ? som volaký smetěný a proč na vačky zapomenout na vačky?? co by se muselo ještě upravit ? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adam6688 |
Zaslal: st duben 25, 2012 6:18 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
nahore je tlacitko hledat a tam najdes odpovedi na vsechny tvé otazky úpravy motorů se tu také řešily dopodrobna.. |
_________________ Nothing changes. But everything is changed. |
|
Návrat nahoru |
|
|