Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Vyskakuje spiatočka |
Saxo21 |
Zaslal: so červen 23, 2012 4:41 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Ahojte.
Viete mi niekto poradiť? V poslednej dobe mi pravidelne začala vyskakovať spiatočka. Stačí malé zaťaženie a vyskočí. Už sa pomaly ani cúvať nedá len velmi opatrne. Zriedka vie vyskočiť aj dvojka - následne ide zaradiť normálne. Ostatné rýchlosti sú v poriadku. Práve som vymenil olej v prevodovke, ale vôbec tomu nepomohlo.
Ďakujem. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sifilda |
Zaslal: so červen 23, 2012 5:35 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
mel jsem hodne podobnej problem... vyskakovala mi 2ka ze zacatku jen nekdy a za par tydnu uz se neudrzela i kdyz jsem ji drzel rukou a potom zacala blbnout i 4ka... oprava dopadla tak ze jsem sehnal jinou prevodovku a koupil novou spojku... moje saxo to potkalo pri 158 000 km ale je pravda ze predchozi majitel to odrovnal spatnym razenim (to bylo na aute v hroznem stavu po koupi)
asi te to ceka taky... |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: so červen 23, 2012 8:03 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
vyndat, rozdelat, opravit nebo vymenit za jinej kus.... jiny reseni asi stejne nebude... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
Saxo21 |
Zaslal: ne červen 24, 2012 2:38 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Ahojte. Už sa mi to podarilo opraviť. Na začiatku som skúmal či je problém v prevodovke alebo v tiahlach. Po zaradení spiatočky pomocou radiacej páky som vyskúšal dotlačiť tiahlo č. 5 - ručne som pomohol zaradiť spiatočku. Spiatočka následne nevyskočila ani pod zaťažením zatiahnutou ručnou brzdou. Tým pádom som zistil že problém je v tiahlach. - Ak by to nepomohlo problém v prevodovke - drahší variant. Kúpil som teda diel č. 2 -starý sa ťažko pohyboval , vymenil a frčí to. Spiatočka už nevyskakuje. Musel som to kúpiť v origo Citroen - nikde inde to nemali. Stálo to okolo 60 EUR!. Pri odmontovaní starého dielca si dajte pozor. Bolo to dosť zahrdzavené a zažraté (ako to už pri starších autách býva) - tak sa mi podarilo utrhnúť obidve skrutky. - musel som tam novy dielec privariť - ďalšia robota naviac.
[/img] |
|
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: po prosinec 10, 2012 11:42 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
zdarec borci namontoval jsem řazení viz obrazek (SAXO21) číslo 2..4...5
a při zkoušce jen nasucho
řazení jde lehce jen do momentu zařazeni rychlosti (řadící kulisa je pevna a není v ní vůle v neutrální poloze)
při řazení rychlosti je to jako kdyby na dvě fáze(najedu třeba na první kvalt a jak ju tam chci fouknout tak to jde z těžka do půlky drahy a pak musim překonat nějaký další odpor a je tam)
u všech kvaltu je to stejné jen 3 jde jěště huř až násylně to tam dorvat ten kvalt,,,,ale 5 a zpatečka jdou nejlehčejc
když jsem ale zatahl za tahlo č5 v motoru tak trojka tam skočila
převodovka je bez oleje prozatim
ani pootoceni s koly v převodovce nepomohlo
ani zmacknuti spojky nepomohlo
nevym jestli by jsem nemel promazat tu kulu na držaku č2 co je spojena z řadící tyčí |
_________________ [img]http://photo.uloziste.com/?fotka=7fa229cb80ecc106.jpg&d=r933eb6d0887973f&size=3[/img] |
|
Návrat nahoru |
|
|