punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Čepy

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Čepy

Bishboun
Zaslal: so leden 20, 2007 6:21 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 01. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Ústí n.L.
Ahoj všem, v úterý jsem dovezl z němec saxo 1,5D a při zatáčení a projetí nejáké díry se ozývá křupání jinak nic, jen když projedu ďouru. Někdo mi řikal že to může být spodním uložením (čepy). Jen bych chtěl vědět jestli je možný si je vyměnit sám a jestli se někde v .pdf -ku nedá sehnat knížka o saxu v čestině (JAK NA TO..). Jinak autí je super . Díky za rady. Very Happy

Zaslal: so leden 20, 2007 9:17 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Křupání v rejdu jde spíše od poloosy ( homokinetický kloub ) . Vadné čepy spíše tlučou, odzkoušíš je když zvedneš kolo a zahýbeš s ním nahoru - dolů , doprava - doleva, nesmí tam být vůle.
Knihu "jak na to" nabízí v PDF In0, tak mu napiš.

Jinak Ti přeju s novým autí spoustu legrace Wink

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bishboun
Zaslal: ne leden 21, 2007 7:58 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 01. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Ústí n.L.
dyk77 napsal:
Křupání v rejdu jde spíše od poloosy ( homokinetický kloub ) . Vadné čepy spíše tlučou, odzkoušíš je když zvedneš kolo a zahýbeš s ním nahoru - dolů , doprava - doleva, nesmí tam být vůle.
Knihu "jak na to" nabízí v PDF In0, tak mu napiš.

Jinak Ti přeju s novým autí spoustu legrace Wink

Do stran vůle není... ale nahoru dolu jo, řekl mi to i na technický Confused

Zaslal: ne leden 21, 2007 11:45 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 26. 05. 2006 Příspěvky: 165 Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Mrkni na téma: "čím to je, že mne jakoby neposlouchá řízení" v této sekci (servis).

Zaslal: ne leden 21, 2007 12:25 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
Bishboun napsal:
Ahoj všem, v úterý jsem dovezl z němec saxo 1,5D a při zatáčení a projetí nejáké díry se ozývá křupání jinak nic, jen když projedu ďouru. Někdo mi řikal že to může být spodním uložením (čepy). Jen bych chtěl vědět jestli je možný si je vyměnit sám a jestli se někde v .pdf -ku nedá sehnat knížka o saxu v čestině (JAK NA TO..). Jinak autí je super . Díky za rady. Very Happy

Mě to na mým dieselu dělá už asi rok a na technické mi říkaly že jsou to ty spodní čepy...tak asi tak:)

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Max
Zaslal: ne leden 21, 2007 4:25 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 05. 2005 Příspěvky: 339 Bydliště: Frýdek-Místek
Já jsem měnil na autě čepy. Luskalo mi to při rozjíždění, brždění a na těch dírách. Jestli ti to dělá i při jízdě rovné, tak to budou čepy. Jestli jen v rejdu, homokyneťák.
dyk77
Zaslal: ne leden 21, 2007 7:43 pm Odpovědět s citátem
Moje zkušenost. Když se mění čep, je vhodné vyměnit na té straně všechny, protože po každé výměně byť jednoho čepu je nutné seřízení geometrie kol ( cca 600,- laserem ). Z praxe vím, že pokud je v háji jeden čep, je jen otázkou času, kdy přijde závada dalšího a bývá to velmi brzy. Proto vyměnit všechny a šup na geometrii.

Spotřeba CITROEN SAXO
DAVE_FM
Zaslal: út leden 30, 2007 9:49 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 11. 2006 Příspěvky: 176 Bydliště: Vojkovice, okr. Frýdek.Místek
a nemá někdo zkušenosti s tím, jak dostat z ramena ty spodní zalisované čepy... mám ramena venku a nejdou mi zaboha dostat ven... Sad
trafikant
Zaslal: út leden 30, 2007 10:31 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 26. 05. 2006 Příspěvky: 165 Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Radil jsem ti v southboxu matlo Very Happy

Zaslal: st leden 31, 2007 8:49 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 24. 02. 2005 Příspěvky: 45 Bydliště: Praha
trafikant napsal:

proč to nenapíšeš sem? mě by to třeba taky zajímalo... Shocked
dyk77
Zaslal: st leden 31, 2007 12:16 pm Odpovědět s citátem
trafikant napsal:

Shoutbox jde taky mimo mě, kdo se tím má proklikávat a hledat v kupě blábolů něco užitečného ? Ty bláboly si neberte osobně, konec konců od toho Shoutbox je, ale technika a rady patří sem si myslím já.

Spotřeba CITROEN SAXO
trafikant
Zaslal: st leden 31, 2007 2:15 pm Odpovědět s citátem
Hezký pánové Smile Jenže DAVE FM se na to ptal v southboxu, tak jsem mu tam taky odpověděl Very Happy

Zaslal: st leden 31, 2007 3:36 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
trafikant napsal:
Hezký pánové Smile Jenže DAVE FM se na to ptal v southboxu, tak jsem mu tam taky odpověděl Very Happy

Tohle je komedie....:)To by mohlo trvat celou věčnost tak jsem si dal tu práci a na sedmé stránce Shoutboxu našel toto:

"Poslat trafikant Úterý, 23 Leden 2007 01:56

dave fm: máš to zarezlý jak prase, nakydej tam nějakej sajrajt ať se to uvolní a nezaškodí horkovzdušnou pistolí pořádně nahřát. pak by to mělo s trochou násilí jít"

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
DAVE_FM
Zaslal: st leden 31, 2007 7:06 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 11. 2006 Příspěvky: 176 Bydliště: Vojkovice, okr. Frýdek.Místek
Dík Luki, žes to našel...

To trafic: ... jsem se tam na to neptal... otázka vypadá trochu jinak... jsem to jen říkal lukesovi.. jak mám pak sledovat, jesli na to někdo odpověděl....

ale jinak dík za radu.. nezkoušel jsem to s tou horkovzduškou... jinak násilí jsem myslím použil dost.. ale zatím nic... snad ta horkovzduška pomůže...
trafikant
Zaslal: st leden 31, 2007 10:28 pm Odpovědět s citátem
Hele, já to přímo rukama nedělal, dělal mi to známej, kterýmu jsem na oplátku sešteloval satelit, ale čuměl jsem mu do ruky. Nastříkal do toho oka nějakej odrezovač, pak to pistolí ohřál, podložil rameno kouskem trubky, majznul na to kladivem a čep byl venku. Znova ohřál to oko a novej čep tam natlačil nějakým přípravkem - něco jako truhlářská svěrka : takový Učko se závitem. Celý mu to trvalo - ať nežeru - 5 minut.

P.S. Jinak máš smůlu, říkal že vesměs jsou ty díry pro čepy tak vyrezatělý, že se nový musej bodnout céóčkem aby tam držely.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: