|
Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Posilovač řízení+vyhřívání zad. okna+ventilátor (mk2,1.1) |
DragonWinglet |
Zaslal: čt únor 14, 2013 11:22 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Zdravim,
jsem na horách a (asi) současně mi odešly tyto tři věci. Stalo se tak po startu zahřátého motoru (když sem bral benzin na benzince).
Pojistky jsou všechny OK, i přídavný poj. v obou pouzdrech u motoru. Olej v posilovači je, nevytejká.
Posilovač do té doby fungoval, ale v krajních polohách (při maximálním otočení volantu) a současném rozjíždění volant trošku škubal. Ale to nevím, jestli je teď důležité, dělal to už hodně dlouho.
nějaké návrhy, co by mu mohlo být, než se dostane do servisu? Díky |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: čt únor 14, 2013 12:36 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
|
Návrat nahoru |
|
Ondrik |
Zaslal: čt únor 14, 2013 12:50 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Můj tip je na skrat v zadní elektrické části spínací skřínky.
Edit: pravopis |
Naposledy upravil Ondrik dne čt únor 14, 2013 3:26 pm, celkově upraveno 1 krát _________________ Saxo 1,6 16v VTS-87kw-mazel |
|
Návrat nahoru |
|
Skrbla |
Zaslal: čt únor 14, 2013 3:04 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Máš asi jen 2 možnosti, buď to je ta spínačka a jestli ti u toho ještě svítí dobíjení (nejlepší změřit dobíjení) tak nedobíjí altík. |
|
vtsko |
Zaslal: pá únor 15, 2013 1:12 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
DragonWinglet |
Zaslal: ne únor 17, 2013 12:36 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Ondrik napsal: Můj tip je na skrat v zadní elektrické části spínací skřínky.
Poslední příspěvek se mi nějak neodeslal, takže to vezmu "zkráceně" a přidám něco nového.
Takže ohledně dobíjení, kdyby svítila kontrolka baterie/dobíjení, samozřejmě bych to napsal. Myslim, že dobíjení je OK.
Byl jsem tu u místního vesnickýho garážisty, jestli si neví rady. Práce nic moc a má se to takle:
Posilovač posiluje, ventilátor fouká, nicméně vyhřívání zadního skla nejde.
Garážista přišel na to, že do relátek nejde řídící proud. Relátka/jednotlivá zařízení fungují a jdou manuálně spustit. Říkal, že je to rozbité někde pod přístrojovou deskou, kterou prej nemá čas sundávat (nechce se mu), všechno mimo prostor pod přístrojovkou prej prověřil. Opravil to tak, že kabely s řídícím proudem vede jinudy než mají vést a tím vlastně umožil spínacímu proudu spínat. Nevim ale jak kde a kudy to sfušoval...
Ještě říkal, že s tim zadním vyhříváním si neví rady, ale že má zvláštně velkou spotřebu (napojil svoje zařízení přímo na vyhřívání a změřil odběr).
Bohužel konstatoval, že předchozí majitel mého saxíka už nějakou rošádu s elektrikou dělal - podobnou jako tendle garážista, naštěstí ne přes pojistky, ale elektrika není původní a je různě zfušovaná (pospojovaná, i v motorovym prostoru).
Takže moje amatérské myšlení mi říká, že nějaký/é spoj/e se rozpad nebo shořel a tydle věci přestaly běžet. Je to možný? Nevím, jak je to pozapojovaný, ale jak říkám, všechno to přestalo fungovat najednou.
Další "novinka". Ovládání výšky světlometů. (mám to řešené kolečkem s asi pěti pozicemu vlevo pod volantem.) ale dneska jsem si všiml jedné věci. Motorky mi zcela chaoticky měnily (za běhu světel/motoru) výšku světlometů, jezdily s nima nahoru a dolů, pak se zastavily, pár vteřin nic, pak se zase pohly. Na to, co bylo nastavené na ovládání/kolečku vůbec nereagovaly, jenom zmateně měnily polohu kuželu světla. Myslim, že je to nová vada, nikdy jsem si toho doteď nevšiml, ale nikdy jsem to nenastavoval (takže ani nezkoušel). Ale myslim, že bych si toho za půl roku všimnul, je to i dost slyšet, že se hejbou, fakt si myslim, že je to teď asi nový.
No, bohužel teď už to musí ještě týden vydržet než pojedu domu, snad by mě jen zajímalo, copak mu je a co mě to čeká za opravu, až domu přijedu.
Mám tu sebou tak akorád sadu šroubováků a svítilnu :-/ |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:53 am |
|
|
|
ty mas teda mechaniky...
tohle je jasne dana zavada - pokud dobiji tak odesla spinaci skrinka resp. jeji elektricka cast jak tu bylo receno... aut tady par na prodej je, tak se s borcama domluv at ti vytahnou spinacku, doma si tu elektrickou cast prehodis a mas vyreseno....
nejaky bastleni dratu je uplne na ho*no... to je akorat tak, aby se ten drat nekde protrepal, dotkl se kostry a shorelo to cely... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
DragonWinglet |
Zaslal: ne únor 17, 2013 11:01 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
EiFFeL napsal: ty mas teda mechaniky...
tohle je jasne dana zavada - pokud dobiji tak odesla spinaci skrinka resp. jeji elektricka cast jak tu bylo receno... aut tady par na prodej je, tak se s borcama domluv at ti vytahnou spinacku, doma si tu elektrickou cast prehodis a mas vyreseno....
nejaky bastleni dratu je uplne na ho*no... to je akorat tak, aby se ten drat nekde protrepal, dotkl se kostry a shorelo to cely...
Díky za info EiFFeLe. Jak sem psal, sem ve vesnici na horách a todle není "můj" mechanik, ale jedinej člověk s vercajkem co je v okolí... :-/
Jdu mrknout, co tu máme na prodej, ještě jednou díky za pomoc! |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|