Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Přehřívá se voda |
SMECOHOLIK |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 10:51 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
help
lidi, vyjel sem z Rokycan do Plzně do Olympie, všechno ok, přijedu na parkoviště, najednou kouř z pod kapoty, to otevřu a voda mi tryskala z chladiče, z toho víčka kudy se dolejvá voda, a když se to uklidnilo, tak všechna voda v tom chladiči bylo vidět, jako se vytrácí, ale ven na zem to neteklo, prostě někam natekla že v nádobce sem neměl vůbec nic, tak sem koupil destilku, nalil, z olympie jsem jel do velkýho tesca na rokycanský (cc 5,6 km) a zase, voda bublala v tej nádobce atd. , jinak auto jede v pohodě, takže co myslíte? já si myslim že bude v píči termostat, že nepustí tu horkou vodu do chladiče a ta pak jde jedinou cestou ven a to tim víčkem? a tim jak voda stříká na horky svody, tak se vypařuje a kouří to, nebo mi pak napadla prasklá hlava bo těsnění pod hlavou, ale to by jelo divnějc a kouřilo by se z výfuku ne? jelo mi to pořád stejně a když jsem jel z plzně ve finále domu, tak sem vohulil topení a když jsem přijel do Rokycan, tak nic, ale třičtvrtě nádobky se mi ztratilo asi jak si to bralo to topení... |
|
Rubiash |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 2:19 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
vyndej termostat a skus to...
a kntrolka teploty svtila když ti z toho stříkal ta voda? |
_________________ ex - Saxána 1.4 VTS MKI |
|
Návrat nahoru |
|
SMECOHOLIK |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 2:39 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Kontrolka na pristrojovce byla v normalu, ale dnes jsem to nahodil a kdyz slapnu na plyn pri neutu tak pod spolujezdcovo sedackou jakoby slysim cakat vodu.O.O tak nebude to tesnenim? Termostat tam mam novej prej ten by to byt nemel ach jo |
|
EiFFeL |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 3:03 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
to to mas plny vzduchu jestli ti to zblunka... prvni uspesnej krok k novymu tesneni pod hlavou... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 3:08 pm |
|
|
|
jj vzduch v topení dělá ten kravál. Co hadice k chladiči když jí zmáčkneš neměla by bejt tvrdá pokud bude tak je to těsnění. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
SMECOHOLIK |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 4:15 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
martanc napsal: jj vzduch v topení dělá ten kravál. Co hadice k chladiči když jí zmáčkneš neměla by bejt tvrdá pokud bude tak je to těsnění.
vsechny hadice jsou mekky... |
|
SMECOHOLIK |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 4:23 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
A muzu s tim dojet 17 km? Nebo to mam pred tim odvzdusnit? Abych teda zbytecne neposral to tesneni pokud jeste v hajzlu neni |
|
martanc |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 6:45 pm |
|
|
|
no určitě nalejt vodu a pořádně odvzdušnit ale mam strach že když si to už takhle párkrát uvařil tak tesnění stejně nebude zrovna v kondici, |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Fierd |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 8:41 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
tipl bych,že budeš mít díru v těsněni pod hlavou...no každopádně sebou voz dostatek vody na doliti |
_________________ |
|
Návrat nahoru |
|
SMECOHOLIK |
Zaslal: po prosinec 17, 2012 10:47 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
SMECOHOLIK |
Zaslal: čt prosinec 20, 2012 11:13 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
SMECOHOLIK |
Zaslal: pá březen 22, 2013 12:01 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
lidi, dnes jsem jel z Rokycan jen do Tymákova, což je kousek, dojeli jsme, vystoupili z auta, který jsem nechal běžet a až tak po pár minutkách opět kouř z podkapoty, otevřel jsem to opatrně a zase mi stříkala voda z baňky chladiče na výfuk, z kterýho se potom kouřilo...když mi to trápilo minule, jen mi to odvzdušnil mechanik a všechno bylo ok až do teď, takže to asi vypadá na to těsnění pod hlavou že? postupem času se to prostě zavzdušní a začne to házet vodu ven, jenže mám dnes novej poznatek, když sem dolil vodu a rozjeli se z Tymákova domu, tak sem pustil topení aby mi teplota vody drobet klesla a najednou se mi rozsvítila červená kontrolka nad tím a ta ručička hrozně rychle klesla dolu skoro až na nulu, ale né úplně a držela se nízko až domu, jenže když jsem přijel (žádnej dým nic, to bylo už v pohodě) tak když sem vypnul motor, tak se mi spustila sahara, když jsem nastartoval, tak se mi vypla a když jsem to měl vyplý furt, tak furt přes dvacet minut běžela sahara, takže jsem musel odpojit konektor na noc, jinak by mi to furt běželo...jo a když to dýmylo v tom Tymákově, tak se sepla sahara, ale chladič byl studenej...je to divný, při tom saharu, chladič a termostat mam od tý bouračky nový...ale hadice co vedou k chladiči jsou měkký, nejsou tvrdý, takže nevim, asi holt teď z výplaty udělam těsnění pod hlavou a uvidím co to udělá, jo a ta kontrolka červená mi svítí furt...a kvůli tomu mi asi furt sepíná ta sahara dokola a dokola, neni třebas v prdeli čidlo? který by to furt sepínalo? ale to nevysvětluje ještě to, že mi ta voda stříká ven, jo a zase když hodně sešlápnu plyn, tak pod spolujezdcovo sedačkou, spíš k motoru, slyšim jak šplouchá voda, jako minule no... nějaký rady komenty? těsnění by to chtělo co? tohle je jediný co mě zatim trápí za tu dobu co ságo mam |
|
jdobry |
Zaslal: so březen 23, 2013 7:40 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Takto je to netesnost mezi spalovacim prostorem a vodou zcela urcite. V lepsim pripade tesneni pod hlavou, v horsim hlava. Sam jsem to zazil ale to uz je hodne let a bylo to na skodovce, byla to bohuzel hlava. |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: so březen 23, 2013 7:44 pm |
|
|
|
zacni to resit driv nez to upeces do bezvedomi... pokud se tak uz nestalo...
ono resit propadlej blok zadna sranda... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
|