punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - brzdy - problem

Autor Zpráva

<  Servis  ~  brzdy - problem

Iceman
Zaslal: st červen 05, 2013 10:05 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 17. 01. 2011 Příspěvky: 321 Bydliště: Košice
postihol ma celkom zavazny problem. po dlhsom odpojeni baterky a znovu pripojeni mi zacala z nicoho nic svietit kontrolka brzdovej kvapaliny. pozeral som do nadobky, kvapaliny vyzera byt dost, pod autom nikde netecie ani na strmenoch. pri brzdeni je citit ze nieco nie je ok pretoze sa blokuju zadne kolesa a auto ide do smyku. zatazovy regulator to nebude, pred odpojenim baterie auto brzdilo tak ako ma. minule mi kontrolka na chvilu zhasla a auto brzdilo normalne ako predtym. ale to bolo tak na 10min a znova sa rozsvietila a svieti az doteraz. vyzera to akokeby predne brzdy sli slabo a zadok prebrzduje. diagnostika mi nepovedala dokopy nic, len ze mam zle cidla na abs a o tom viem uz davno.

nestretol sa niekto s niecim podobnym? na co sa zamerat? diky

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
blesk65
Zaslal: st červen 05, 2013 10:17 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
Máš špatný regulátor.pokud máš verzi bez abs tak jediné čidlo je jen v nádobce.

Zaslal: st červen 05, 2013 10:24 am Odpovědět s citátem
mam auto s ABS , cize na kazdom kolese je cidlo, ABS nefunguje uz dlho, ale tento problem sa objavil az teraz. ked kontrolka sama od seba na chvilu zhasla tak to brzdilo normalne, takze neviem ci to bude regulator, ak myslis ten zatazovy na zadnej naprave

klobuk
Zaslal: st červen 05, 2013 11:02 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 10. 12. 2012 Příspěvky: 112 Bydliště: Val.Klobouky
Taky sem měl ten samý problém jak pravíš,jenže mě to tak udělalo jen cca na 30min a pak už to je pořád OK.Ale jako první sem taky sel po zadní nápravě a zkontroloval regulator.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zura
Zaslal: st červen 05, 2013 5:51 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 24. 01. 2007 Příspěvky: 152 Bydliště: Zlín-Malenovice
Podle toho co říkáš to bude nejspíš jednotka ABS, mě to samé dělalo, když sem zapoměl připojit konektor k ABS modulu. Ten modul totiž řídí i brzdnou sílu mezi předkem a zadkem. Tak zkus projít všechny konektory a pročistit je, jestli máš KO čidla tak to neřeš a zvykej si Laughing

olda77
Zaslal: st červen 05, 2013 9:10 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 25. 02. 2005 Příspěvky: 1685 Bydliště: PŘEROV
jednoduche.zjisti ktere cidlo abs je spatne a vymen ho.a mas po problemu.pokud bude fungovat abs tak se ti nic prebrzdovat nebude.
Wink

klobuk
Zaslal: st červen 05, 2013 9:15 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 10. 12. 2012 Příspěvky: 112 Bydliště: Val.Klobouky
zura napsal:
Podle toho co říkáš to bude nejspíš jednotka ABS, mě to samé dělalo, když sem zapoměl připojit konektor k ABS modulu. Ten modul totiž řídí i brzdnou sílu mezi předkem a zadkem. Tak zkus projít všechny konektory a pročistit je, jestli máš KO čidla tak to neřeš a zvykej si Laughing

Já "mám" mít od serie taky ABS,jenže jsem ho nějak zrušil.Čidla bych neřekl že to bude.
Iceman
Zaslal: čt červen 06, 2013 6:50 am Odpovědět s citátem
no ja tiez myslim ze to abs nebude, lebo hovorim ze to mi nefunguje uz dost dlho a auto brzdilo normalne. len teraz zacala este svietit aj kontrolka brzdovej kvapaliny / zatiahnutej rucky a brzdi to na houby. ak tato kontrolka na chvilu zhasla, abs svietilo nadalej tak to brzdilo normalne.

mrknem ten regulator aj vsetky konektory a uvidime, ale dnes odchadzam kalit na chatu, takze az po vikende Very Happy

klobuk daj tip ako si to zrusil, asi to tiez vyhadzem von ked budem vediet co a ako. nove cidla kupovat nebudem, stoji to moc penazi ktore mozem investovat do inej oblasti auta.

EiFFeL
Zaslal: čt červen 06, 2013 7:02 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
a kapaliny mas v nadobce dost kdyz ti sviti kontrolka?? pripadne v jakym stavu mas kotouce/desky? ono s ubyvajicima deskama klesa i hladina kapaliny v nadobce a hodne aut to ma spocitany ze kdyz se rozsviti kontrolka tak jsou desky na konci zivota a je treba vymenit...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Iceman
Zaslal: po červen 10, 2013 6:46 am Odpovědět s citátem
kvapaliny je dost, dosky a kotuce su ako nove. ono to zacalo z nicoho nic po odpojeni a znovu pripojeni baterky

Iceman
Zaslal: čt červen 27, 2013 6:49 am Odpovědět s citátem
tak som sa vcera konecne dostal poriadne k autu ze trosku skusim poladit a rozhybat ten regulator ci to nahodou nepomoze. no ale problem je ze ja ho tam nemam. ako je to mozne? padlo sice par piv Very Happy ale pozerali sme na to traja a zhodli sme sa ze to tam neni :/ co teraz?

do servisu to davat nechcem, urcite mi navrhnu vymenu cidiel za tazke prachy a aj tak to nic podla mna nevyriesi

Iceman
Zaslal: so červenec 20, 2013 10:24 am Odpovědět s citátem
stale nejazdime Sad vymenil som kvapalinu a odvzdusnil brzdy no nic ziadna zmena, asi budem musiet skusit tie cidla pomenit, ale zadne su kurevsky drahe nemate niekto tip na nejake lacnejsie nahrady?

Trib
Zaslal: ne červenec 21, 2013 7:32 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 25. 10. 2012 Příspěvky: 40 Bydliště: Vsetín
Iceman napsal:
stale nejazdime Sad vymenil som kvapalinu a odvzdusnil brzdy no nic ziadna zmena, asi budem musiet skusit tie cidla pomenit, ale zadne su kurevsky drahe nemate niekto tip na nejake lacnejsie nahrady?

Co jsem se tak dival tak tady je celkem dost nahrad:) jen nwm v jake kvalite no..Smile http://www.auto-francie.cz/ taky potrebuju objednat ty cidla dozadu bo mi to dela to same.. jak tu rikate.. sviti obe kontrolky (rucka i abs) blbe to brzdi.. no spis kdyz to zaslapnes tak te to potaha na stranu podle toho kde mas vytocene kola.. (odvzdusnene to mam) a regulator je taky vklidu.. ale u me to bude nejspis tim ze mam abs cidla na zadni naprave vyndane(odpojene)..Very Happy
Iceman
Zaslal: út červenec 23, 2013 7:30 am Odpovědět s citátem
jj maju tam za dobru cenu cidla, akurat ze ked som im pisal tak tie co potrebujem ja uz za taku super cenu nie su. to uz mozem rovno objednat v citroene za cca 57€ / ks ... je to moc ale nic lacnejsie som nenasiel zatial

Iceman
Zaslal: čt únor 06, 2014 12:36 pm Odpovědět s citátem
po dlhej dobe problem uplne vyrieseny. chcelo to proste vymenit vsetky 4 cidla a je pokoj. obidve kontrolky zhasli a brzdy funguju normalne ako predtým.

problem je v tom ze novsie rocniky nemaju zatazovy regulator ale k ABS maju este pridane EBD ( elektronicky rozdelovac brzdnej sily), ak nefunguju cidla , system nema spravne info a tym padom to robi blbosti a svieti kontrolka ABS + kontrolka rucnej brzdy. po nahodeni cidiel kontrolka rucky zhasla hned, ABS zhaslo ked som sa s autom pohol a prekrocil rychlost cca 20km/h.

btw. zadne cidla (4545 81) som objednal z ciny Very Happy 50€ dva kusy vratane dopravy.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: