punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - sviecky...

Autor Zpráva

<  Servis  ~  sviecky...

butthead
Zaslal: so leden 27, 2007 4:24 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 10. 2006 Příspěvky: 389 Bydliště: Slovakia, Prešov (východ)
Caw Hosi... Prosim Vas naco sa vymienaju seriove sviecky za nove napr za iridiove? V com bude rozdiel, budu citelne zmeny? dakujem caw
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
p.e.p.e.
Zaslal: so leden 27, 2007 4:31 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 07. 01. 2007 Příspěvky: 534 Bydliště: Světla Hora, Přerov
butthead napsal:
Caw Hosi... Prosim Vas naco sa vymienaju seriove sviecky za nove napr za iridiove? V com bude rozdiel, budu citelne zmeny? dakujem caw
kdyz jsem mel accorda tak jsem tam koupil brisk premium lgs ,jsou to trosicku lepsi svicky jak orig. a slo to hodne poznat.motor se mi uplne uklidnil hlavne na volnobeh.na saxika se z jara chystam dat densa

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
butthead
Zaslal: so leden 27, 2007 5:02 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 10. 2006 Příspěvky: 389 Bydliště: Slovakia, Prešov (východ)
dakujem tak este ked Ta mozem poprosit tak mi napis ake presne: Denso/...?
caw
dyk77
Zaslal: so leden 27, 2007 9:24 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Dej tam EYQUEM - RFN58LZ - originální francouzské svíčky , kterými Citroen osazuje své motory.
Běhá to na ně jak šlak. Podle typu jsou na 30.000 nebo 60.000Km a úspora peněz o polovinu. EYQUEM - RFN58LZ jsou ten typ na 60.000Km a stojí necelých 200,-Kč 1Ks

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
p.e.p.e.
Zaslal: ne leden 28, 2007 11:34 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 07. 01. 2007 Příspěvky: 534 Bydliště: Světla Hora, Přerov
dyk77 napsal:
Dej tam EYQUEM - RFN58LZ - originální francouzské svíčky , kterými Citroen osazuje své motory.
Běhá to na ně jak šlak. Podle typu jsou na 30.000 nebo 60.000Km a úspora peněz o polovinu. EYQUEM - RFN58LZ jsou ten typ na 60.000Km a stojí necelých 200,-Kč 1Ks
nemas nejakej odkaz kde se daji treba objednat kouknul bych na ne.dik

p.e.p.e.
Zaslal: ne leden 28, 2007 11:38 am Odpovědět s citátem
butthead napsal:
dakujem tak este ked Ta mozem poprosit tak mi napis ake presne: Denso/...?
caw
ja se koukal na denso iridium a pisou o nich toto:Díky vyjímečnému kovu Iridium mohla společnost DENSO zmenšit povrch součástky, která je nejvíce nachylná na opotřebení a tou je centrální elektroda. Na rozdíl od typické platinové svíčky, jež má průměr elektrody 1,1mm, svíčka DENSO Iridium Power má nejmenší centrální elektrodu na světě o průměru 0,4mm a tím nižší energetické nároky a vyšší výkon, který je navýšen ještě tak zvanou U-drážkou. Vyšší cena (cca. od 500kč/ks) o proti standartním svíčkám se ve finále vrátí menší spotřebou a vyšším výkonem.*****je to ze stranky autofam.cz

Ritchma
Zaslal: ne leden 28, 2007 11:41 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Já měl ty sériový eqyuem co se tam maj dávat a po pár km vypadali dost nehezky teda. Hlavně když sem dal densa (hlavně kvůi živostnosti to bylo asi tak jediný) tak to přestalo škubat v nižších otáčkách a i ten volnoběh se trošičku ustálil, jinak že bych čekal výkon nebo tak něco to né
p.e.p.e.
Zaslal: ne leden 28, 2007 11:47 am Odpovědět s citátem
Ritchma napsal:
Já měl ty sériový eqyuem co se tam maj dávat a po pár km vypadali dost nehezky teda. Hlavně když sem dal densa (hlavně kvůi živostnosti to bylo asi tak jediný) tak to přestalo škubat v nižších otáčkách a i ten volnoběh se trošičku ustálil, jinak že bych čekal výkon nebo tak něco to né
takze spokojenej?? a jake meli oznaceni??

Ritchma
Zaslal: ne leden 28, 2007 12:19 pm Odpovědět s citátem
p.e.p.e. napsal:
Ritchma napsal:
takze spokojenej?? a jake meli oznaceni??

Nevim normálně denso iridum power pro saxo, to si najdeš to označení. Spokojenej sem, chtěl sem prostě životnost a tak jí mam Wink
p.e.p.e.
Zaslal: ne leden 28, 2007 12:42 pm Odpovědět s citátem
Nevim normálně denso iridum power pro saxo, to si najdeš to označení. Spokojenej sem, chtěl sem prostě životnost a tak jí mam Wink[/quote] sem se tak trosku dival a v autofamu v olmiku mi rikal cenu okolo 500kc ale uz nepamatuju typ ale asi to bude ono

dyk77
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:23 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
p.e.p.e. napsal:

Zkus třeba tohle http://www.autobenex.cz/katalog/eyquem_svicky/htm/15.html

Jinak za ty peníze co jsem uvedl, je mají přímo v Citroenu.
Náhražkou nabízejí ještě Bosch myslím.
Mě to na ně startuje i jede pěkně. Rozjíždím se často bez plynu a když jen popojíždím, tak plyn vůbec nepřidávám a jede to pomaloučku samo bez cukání. Necukáto vůbec v žádných otáčkách, je to plynulost sama, ale možná záleží na tom kdo jak jezdí.
Četl jsem že EYQUEM je nějak spřažená s firmou co dělá DENSO iridium.
Já když vyndal tyhle svíčky po 30.000 Km, tak vypadaly pořád jak nové. Odtrh se vůbec nezměnil a zabarvení nasvědčovalo správné pálení motoru ( kruhový okraj závitu hnědý, jiskřiště popelavě šedé až jemně do světle hnědé, vše fantasticky čisté bez pecek nebo nějakých usazenin a karbonu - možná na tom má podíl V-Power na který jezdím).
Naopak špatné zkušenosti mám s NGK i když na ně někdo jiný zase nedá dopustit. Je to asi motor od motoru, ale všeobecně se doporučuje - francouzské svíčky do francouzských motorů.

Spotřeba CITROEN SAXO
Ritchma
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:26 pm Odpovědět s citátem
no daj se sehnat za zhruba čtyři kila kus, ale zase za tu životnost to stojí ne?
p.e.p.e.
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:33 pm Odpovědět s citátem
dyk77 napsal:
p.e.p.e. napsal:

Zkus třeba tohle http://www.autobenex.cz/katalog/eyquem_svicky/htm/15.html

Jinak za ty peníze co jsem uvedl, je mají přímo v Citroenu.
Náhražkou nabízejí ještě Bosch myslím.
Mě to na ně startuje i jede pěkně. Rozjíždím se často bez plynu a když jen popojíždím, tak plyn vůbec nepřidávám a jede to pomaloučku samo bez cukání. Necukáto vůbec v žádných otáčkách, je to plynulost sama, ale možná záleží na tom kdo jak jezdí.
Četl jsem že EYQUEM je nějak spřažená s firmou co dělá DENSO iridium.
Já když vyndal tyhle svíčky po 30.000 Km, tak vypadaly pořád jak nové. Odtrh se vůbec nezměnil a zabarvení nasvědčovalo správné pálení motoru ( kruhový okraj závitu hnědý, jiskřiště popelavě šedé až jemně do světle hnědé, vše fantasticky čisté bez pecek nebo nějakých usazenin a karbonu - možná na tom má podíl V-Power na který jezdím).
Naopak špatné zkušenosti mám s NGK i když na ně někdo jiný zase nedá dopustit. Je to asi motor od motoru, ale všeobecně se doporučuje - francouzské svíčky do francouzských motorů.
tak bez plynu jsem se jeste nerozjizdel Very Happy vyuzivam naplno silu motoru a po montazi noveho vzduchoveho filtru tomu davam porad po prdely protoze od 4tis ot. ma krasnej zvuk do ktereho jsem se zamiloval Razz ale ta spotreba Crying or Very sad .ja mam spatne zkusenosti se svickama BURU -hruuuuza

p.e.p.e.
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:35 pm Odpovědět s citátem
Ritchma napsal:
no daj se sehnat za zhruba čtyři kila kus, ale zase za tu životnost to stojí ne?
ja myslim ze jo!!!do 500kc je to prijatelne vic do svicek vrazet nedudu Laughing

martanc
Zaslal: ne leden 28, 2007 4:51 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
a jaky svičky sou teda nejlepši do 1.1 za něakou dobrou cenu. Jo a zvladnu je viměnit, saxo mam chvíli, je to moje první auto Very Happy

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: