Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Čtyřhranný klíč |
rdandy |
Zaslal: út leden 30, 2007 10:22 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tak mě příspěvek v rubrice Ostatní inspiroval na tenhle dotaz. Nevíte, kde by se dal sehnat čtyřhranný klíč na šroub olejový vany a převodovky? Nikde na internetu jsem na to nenarazil, takže asi ho bude nutné vyrobit?? Předpokládám, že v servise by mi ho prodali tak za litr, podle toho, kolik chtěli za těsnící podložku právě k výpustnýmu šroubu u olejový vany - 100,- |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: út leden 30, 2007 10:36 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
rdandy |
Zaslal: út leden 30, 2007 11:15 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Počkej, teď si nerozumíme, nemyslím čtyřhranný klíč nástrčný, ale zástrčný, tzn. něco jako čtyřhrannej imbus. V jakým Citroenu jsi to kupoval? |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út leden 30, 2007 11:31 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
tendle klic sem taky shanel a nakonec sem ho sehnal v tatovo stare instalaterske brasne je to neaky klic na staré vodovodní baterie a kupodivu pasuje na saxo |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: út leden 30, 2007 11:51 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
unas v origo citroen servise ... M-servis kotojedy ... u kromerize |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
rdandy |
Zaslal: út leden 30, 2007 12:30 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No vypadá to, že se budu muset zeptat někde jinde než v Praze. Zdejší ceny hraničí s lichvou |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: út leden 30, 2007 12:51 pm |
|
|
Site Admin
|
Vem kulatinu, ohni ji ve sveraku, sjed si 4hran na brusce a mas to. Myslim, ze rychlejsi a snazsi metoda, nez to nekde kupovat v obchode |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út leden 30, 2007 2:05 pm |
|
|
|
jo nekdo mi taky rikal ze se to da povolit klikou ze dveri |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: út leden 30, 2007 2:32 pm |
|
|
Site Admin
|
martanc napsal: jo nekdo mi taky rikal ze se to da povolit klikou ze dveri
To podle me nepujde. Ten 4hran na olejove nadrzi je mensi, nez je 4hran na klice. Muj subjektivni pocit. Vyzkousejte a dejte vedet:-) |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út leden 30, 2007 3:06 pm |
|
|
|
ghofig napsal: martanc napsal: jo nekdo mi taky rikal ze se to da povolit klikou ze dveri
To podle me nepujde. Ten 4hran na olejove nadrzi je mensi, nez je 4hran na klice. Muj subjektivni pocit. Vyzkousejte a dejte vedet:-) ja sem to nezkousel jak rikam ja mam klic ale nekdo mi to rikal a prej to funguje asi zalezi na tom jakou mas kliku |
|
|
Návrat nahoru |
|
vladob8 |
Zaslal: út leden 30, 2007 10:58 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Ja som si kupil normalny ohnuty hruby imbus 6hran a na bruske ho zoslahol na 4hran. Kto nema brusku staci aj karbofrezka. Ta gulatina sa moze ohnut. Neviem aky rozmer je na Saxiku este som sam olej nemenil ale Renault ma 10x10. |
_________________ _________________
Saxo 1.0i 33kW r.v.97 |
|
Návrat nahoru |
|
wenca30 |
Zaslal: čt únor 01, 2007 10:06 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
rdandy napsal: Tak mě příspěvek v rubrice Ostatní inspiroval na tenhle dotaz. Nevíte, kde by se dal sehnat čtyřhranný klíč na šroub olejový vany a převodovky? Nikde na internetu jsem na to nenarazil, takže asi ho bude nutné vyrobit?? Předpokládám, že v servise by mi ho prodali tak za litr, podle toho, kolik chtěli za těsnící podložku právě k výpustnýmu šroubu u olejový vany - 100,-
za těsníci podložku pod šroub 100 kč!?
ja jsem za ni dal 10 kč.....víc bych za blbý měděný kroužek ani nedal!
jo a co se týče toho klíče,já jsem na to použil očko z gola sady a račnu.
kup si nástrčný klíč a netrap se nějakým upravováním imbusu. |
|
|
Návrat nahoru |
|
rdandy |
Zaslal: pá únor 02, 2007 9:28 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No, on to není pouhej měděnej kroužek - vnitřní hrana má na sobě takovej gumovej O-kroužek, ale stejně je to drahý jako sviňa. Kde jsi kupoval ty kroužky a mají tu gumu uvnitř?
nástrčný klíč mi v případě šroubu na doplňování stavu oleje u převodovky moc nepomůže budu teda muset něco zbrousit.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
wenca30 |
Zaslal: pá únor 02, 2007 7:52 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
rdandy napsal: No, on to není pouhej měděnej kroužek - vnitřní hrana má na sobě takovej gumovej O-kroužek, ale stejně je to drahý jako sviňa. Kde jsi kupoval ty kroužky a mají tu gumu uvnitř?
nástrčný klíč mi v případě šroubu na doplňování stavu oleje u převodovky moc nepomůže budu teda muset něco zbrousit....
sorry tu převodovku jsem přehlédl,myslel jsem ,že je tu řeč o šroubu na olejové vaně
jo a ten kroužek byl celý měděny a bez gumy a za 10kč.
a olej mi neteče a neteče.
a kde jsem to koupil?myslím,že by jsi to mně trochu zruky....frýdlant nad ostravicí.
myslím ,že dost věcí berou z autokelly |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út březen 06, 2007 2:58 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
rdandy napsal: Tak mě příspěvek v rubrice Ostatní inspiroval na tenhle dotaz. Nevíte, kde by se dal sehnat čtyřhranný klíč na šroub olejový vany a převodovky? Nikde na internetu jsem na to nenarazil, takže asi ho bude nutné vyrobit?? Předpokládám, že v servise by mi ho prodali tak za litr, podle toho, kolik chtěli za těsnící podložku právě k výpustnýmu šroubu u olejový vany - 100,-
Takjsem dneska vypouštěl olej. Jestli to má rdandy stejné jak já, tak nevím proč řeší 4 hran, který tam samozřejmě je, když je ten šroub na víc z vnějšku šestihran a dá se krásně povolit golou ( ořech-24mm ) , možná i stranovým klíčem.
Klobouk vložky olejového filtru se dá též povolit golou s nástavcem ( ořech 27mm ) |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
|