Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Zvýšení zadní nápravy (jak vyzrát na torzní tyče) |
Hellboy |
Zaslal: pá květen 02, 2014 5:16 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zdravím, potřebuju přesadit torzky, už jsem to dělal, asi pul roku po tom co jsem byl v příbrami na repasy.. ale teď po zimě jsem daval dopředu origo vts pružiny a zadek by chtěl ještě o zub zvednout.. dal jsem tam šponovák přes závit a z druhý strany jsem do toho bušil ale nehlo se to ani o kousek... nemáte někdo nějakej zlepšovák nebo tip na to jak to dostat ven?? díky moc.. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hellboy |
Zaslal: so květen 03, 2014 3:28 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Hellboy napsal: Zdravím, potřebuju přesadit torzky, už jsem to dělal, asi pul roku po tom co jsem byl v příbrami na repasy.. ale teď po zimě jsem daval dopředu origo vts pružiny a zadek by chtěl ještě o zub zvednout.. dal jsem tam šponovák přes závit a z druhý strany jsem do toho bušil ale nehlo se to ani o kousek... nemáte někdo nějakej zlepšovák nebo tip na to jak to dostat ven?? díky moc..
nikdo žádnej tip? |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: so květen 03, 2014 6:10 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
postup dobrej, jen maly kladivo... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
Nick |
Zaslal: so květen 03, 2014 9:02 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
neni potřeba ani extra velké kladiva, já jsem to taky nemohl po xxx letech rozdělat a ve výsledku jsem pak přišel na 2 věci
1. hod si pod kotouč nebo pod to rameno zvedák ,zvedni ho cca jen o 5mm prostě lehce jde oto at není zkroucená torzní tyč, následně si vem velkou golu šroub který dáš místo zajištovacích šrubů do torzky velkou podložku a šrubuješ pomalu ven, pokud nepujde postup 2.
2. jak jsou uložené ty torzní tyče tak potom zespod nebo ze strany at se na to dostaneš respketive hrubá síla pomlat, ono se to v tom povolí a pak postup číslo 1.
mě to takhle šlo a to náprava nebyla na repase sakra dlouho pak jsem si i zrepásnul sám |
|
|
Návrat nahoru |
|
Hellboy |
Zaslal: ne květen 04, 2014 11:06 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Nick napsal: neni potřeba ani extra velké kladiva, já jsem to taky nemohl po xxx letech rozdělat a ve výsledku jsem pak přišel na 2 věci
1. hod si pod kotouč nebo pod to rameno zvedák ,zvedni ho cca jen o 5mm prostě lehce jde oto at není zkroucená torzní tyč, následně si vem velkou golu šroub který dáš místo zajištovacích šrubů do torzky velkou podložku a šrubuješ pomalu ven, pokud nepujde postup 2.
2. jak jsou uložené ty torzní tyče tak potom zespod nebo ze strany at se na to dostaneš respketive hrubá síla pomlat, ono se to v tom povolí a pak postup číslo 1.
mě to takhle šlo a to náprava nebyla na repase sakra dlouho pak jsem si i zrepásnul sám
jo ten šroub jsem tam měl ale je to jen 8 tak jsem se bál abych to neutrhnul.. tak že myslíš že pomlátit torzky zespodu v blízkosti uložení na obou stranách a že to povolí? jinak ze strany jsem se do toho bál taky víc bouhnout abych to nerozklepal nebo něco..
jinak podložený kotouč jsem měl, aby se to nekroutilo..
teď to do pátku každej den trošku nastříkám WDčkem a o víkendu na to skočim.. dám pak vědět ak to šlo.. díky za tipy
jěště poslední věc.. jako stahovák si použil ocelovej šroub ? já jsem ocelovej 8.8 neměl po ruce tak jsem se bál abych tam obyč nezalomil.. zdálo se mi že už měl na mále díky moc.. |
|
|
Návrat nahoru |
|
pařez247 |
Zaslal: st květen 07, 2014 3:50 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Takový malý postřech nezapoměls vytáhnout zajištovací podložky mně je mechanik zapoměl a to můžeš mlátit kladivem jak velkým chceš |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: čt květen 08, 2014 3:17 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
neviem naco bucht po ramene ci niekde inde aby torzka isla von idu relativne lahucko von,ak nemas napruzenu napravu, t.j. ze si ju vypodlozios najlepsie heverom(kazde rameno zvlast) a pridvihujes si,ci znizujes a vyklepes ju von priamo zo strany po torzke
ak tam nie je ta podlozka ako je vyssie spomenute |
_________________ Saxik 1.6 16V VTS
r.v. 2002, 125,5ps
vaha prazdneho auta 920kg
http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0 |
|
Návrat nahoru |
|
|