punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Výměna silentbloků ramena

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Výměna silentbloků ramena

F3RA
Zaslal: ne listopad 30, 2014 12:19 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 20. 11. 2014 Příspěvky: 10 Bydliště: Halenkovice, Vsetín
čau borci. Máte nějaké tipy-triky a rady jak vyměnit silentbloky na Saxu 1.4VTS 8V?
Původní jsou na nýtech, nové na šrouby. To tam mám udělat závit místo nýtu?
A rameno musí dolů že? Mám si nějak chytit poloosu aby nevyjela z převodovky ne?

Děkuju za každů radu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lazik
Zaslal: po prosinec 01, 2014 3:47 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 05. 2009 Příspěvky: 689 Bydliště: Ostrava/Brno
Ktery silentbolk myslis? Myslis to ulozeni co je jakoby pod nohama ridice/spolujezdce? Nebo ten co je vice vepredu?

Ten predni jsem palil plamenem az se ta guma roztopila, tak jsem ho vystoural velkym sroubovakem. Zustane tam po nem jeste takova plechova objimka a na jedne strane ma lem, tak tu staci trochu pokroutit nebo ji muzes i nariznout a vymlatit ven. Novy silentblok tam pak jde natlacit treba ve sveraku.

S tim zadnim to jde trochu hure. Ja jsem ho rozrezal pilkou az se rozpadl a pak zustala na tom cepu ramena jen ta vnitrni trubicka. Tu jsem taky narizl pilkou az povolila a dal se sundat. Novy silentblok pak jde nalisovat. Ja jsem mel silentbloky co mely hodne malou tu vnitrni diru, tak jsem je trochu projel vystruznikem, maznul vazelinou a pak sly kladivem nabit. Musis to ale udelat tak aby tam nebyla vule a kdyz to budes nabijet, tak aby byl ten silentblok otoceny tak jak ma byt - tzn sroubama smerem nahoru k podlaze auta a ne naopak nebo bokem. Ja myslim, ze by to melo byt tak aby s tim ramenem v tom silentbloku slo otocit (ale aby tam nebyla vule), ale co vim tak spousta lidi to tam proste narve tak ze se s tim pohnout ani neda a pruzi to pak jen v te gume.

Jinak co se tyce poloosy neni to potreba nijak zajistovat, ale musis davat bacha a netahat za tehlici smerem od auta abysis tu poloosu nevytahl. Sama nevypadne, to se nemusis bat.

F3RA
Zaslal: út prosinec 02, 2014 7:24 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 20. 11. 2014 Příspěvky: 10 Bydliště: Halenkovice, Vsetín
Takže rameno musí dolů jestli to dobře chápu. Měnit budu oba dva.

První to rameno mám vytáhnout na straňe čepu a pak odstranit staré silentbloky, ne?

Možná by bylo vhodné i ten čep u kola vyměnit, když to bude rozházané, jestli si to nepletu. Ta capina co drží přinýtovaná na rameni a je uchycená u kola. Radši to napíšu polopaticky Wink
v4s1m4
Zaslal: út prosinec 02, 2014 9:41 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 09. 2010 Příspěvky: 392 Bydliště: Brno
rameno ven a mě šli oba celkem pěkně ty nýty to asi myslíš zadní silent a ten se vyndavá, že se odšroubuje uvnitř auta pod kobercem v místě noh

až ucítíte vůni friťáku, jedu před váma ve svým nafťáku...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
F3RA
Zaslal: st prosinec 03, 2014 9:46 pm Odpovědět s citátem
Díky za rady borci!
Zítra nebo v pátek to budu dělat.

Teda jestli stihnu nachytat na sobotní zabijačku.
lazik
Zaslal: st prosinec 10, 2014 11:33 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 05. 2009 Příspěvky: 689 Bydliště: Ostrava/Brno
A mas urcite VTS ramena? Na VTS ramenou jsou cepy (to u kola) nalisovane, nic by tam nytovaneho byt nemelo.

F3RA
Zaslal: čt prosinec 11, 2014 10:16 pm Odpovědět s citátem
Byly nalisované. Neuvědomil jsem si jak to pod tím vypadá.

Borec mi silentbloky na obou za 100 přelisoval.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: