Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Výměna silentbloků ramena |
F3RA |
Zaslal: ne listopad 30, 2014 12:19 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
čau borci. Máte nějaké tipy-triky a rady jak vyměnit silentbloky na Saxu 1.4VTS 8V?
Původní jsou na nýtech, nové na šrouby. To tam mám udělat závit místo nýtu?
A rameno musí dolů že? Mám si nějak chytit poloosu aby nevyjela z převodovky ne?
Děkuju za každů radu. |
|
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: po prosinec 01, 2014 3:47 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Ktery silentbolk myslis? Myslis to ulozeni co je jakoby pod nohama ridice/spolujezdce? Nebo ten co je vice vepredu?
Ten predni jsem palil plamenem az se ta guma roztopila, tak jsem ho vystoural velkym sroubovakem. Zustane tam po nem jeste takova plechova objimka a na jedne strane ma lem, tak tu staci trochu pokroutit nebo ji muzes i nariznout a vymlatit ven. Novy silentblok tam pak jde natlacit treba ve sveraku.
S tim zadnim to jde trochu hure. Ja jsem ho rozrezal pilkou az se rozpadl a pak zustala na tom cepu ramena jen ta vnitrni trubicka. Tu jsem taky narizl pilkou az povolila a dal se sundat. Novy silentblok pak jde nalisovat. Ja jsem mel silentbloky co mely hodne malou tu vnitrni diru, tak jsem je trochu projel vystruznikem, maznul vazelinou a pak sly kladivem nabit. Musis to ale udelat tak aby tam nebyla vule a kdyz to budes nabijet, tak aby byl ten silentblok otoceny tak jak ma byt - tzn sroubama smerem nahoru k podlaze auta a ne naopak nebo bokem. Ja myslim, ze by to melo byt tak aby s tim ramenem v tom silentbloku slo otocit (ale aby tam nebyla vule), ale co vim tak spousta lidi to tam proste narve tak ze se s tim pohnout ani neda a pruzi to pak jen v te gume.
Jinak co se tyce poloosy neni to potreba nijak zajistovat, ale musis davat bacha a netahat za tehlici smerem od auta abysis tu poloosu nevytahl. Sama nevypadne, to se nemusis bat. |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
Návrat nahoru |
|
F3RA |
Zaslal: út prosinec 02, 2014 7:24 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Takže rameno musí dolů jestli to dobře chápu. Měnit budu oba dva.
První to rameno mám vytáhnout na straňe čepu a pak odstranit staré silentbloky, ne?
Možná by bylo vhodné i ten čep u kola vyměnit, když to bude rozházané, jestli si to nepletu. Ta capina co drží přinýtovaná na rameni a je uchycená u kola. Radši to napíšu polopaticky |
|
|
Návrat nahoru |
|
v4s1m4 |
Zaslal: út prosinec 02, 2014 9:41 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
rameno ven a mě šli oba celkem pěkně ty nýty to asi myslíš zadní silent a ten se vyndavá, že se odšroubuje uvnitř auta pod kobercem v místě noh |
_________________ 1.5D 1998 červený 1.5D 1996 zelený 1.5D 1998 modrý
až ucítíte vůni friťáku, jedu před váma ve svým nafťáku... |
|
Návrat nahoru |
|
F3RA |
Zaslal: st prosinec 03, 2014 9:46 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Díky za rady borci!
Zítra nebo v pátek to budu dělat.
Teda jestli stihnu nachytat na sobotní zabijačku. |
|
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: st prosinec 10, 2014 11:33 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
A mas urcite VTS ramena? Na VTS ramenou jsou cepy (to u kola) nalisovane, nic by tam nytovaneho byt nemelo. |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
Návrat nahoru |
|
F3RA |
Zaslal: čt prosinec 11, 2014 10:16 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Byly nalisované. Neuvědomil jsem si jak to pod tím vypadá.
Borec mi silentbloky na obou za 100 přelisoval. |
|
|
Návrat nahoru |
|
|