punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - cidlo tepoty

Autor Zpráva

<  Servis  ~  cidlo tepoty

kim
Zaslal: pá květen 29, 2015 5:03 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 25. 09. 2014 Příspěvky: 86 Bydliště: Varnsdorf
před týdnem jsem si nechal napíchnout bombóna (saxo) abych věděl proč to startuje za studena špatně . Má teorie se potvrdila čidlo teploty je špatné . Dnes jsem ho chtěl vyměnit a docela jsem čuměl . Vyšrouboval jsem čidlo a ani kapka vody koukni no chladče a tam voda je tak jsem to nastartoval a nic ,tak jsem to natlakoval na 1,2 bar přes kompresor a stále voda nikde . dokáže si to někdo rozumě vysvětlit ?? auto se chová jinak úplně normálně kromě studeného startu . napadlo mne jestli není jiné těsnění než tam má být a třeba tenhle kanálek je zalepený. s autem téměř denně závodím protože kokůtci od "fauve" nechápou ,že mají mrdky Very Happy a nikdy se mi nestalo ,že by auto mělo velkou teplotu a nestihlo se uchladit .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sandman
Zaslal: pá květen 29, 2015 5:16 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 05. 08. 2008 Příspěvky: 1500 Bydliště: Piesok
Este by si mohol napisat o ake saxo sa jedna...

Just remember Torque is what you feel and HP is not always the best to have.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
EiFFeL
Zaslal: pá květen 29, 2015 5:44 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
a nesrouboval si modre cidlo ktere je pro budik?

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
kim
Zaslal: so květen 30, 2015 5:55 am Odpovědět s citátem
je to 1.6 vts 8 v srouboval jsem to s ti jednim pinem . nevim jak je to u citroena ale jeste jsem nevidel aby cidlo melo byt bez vody ,ale pokud to tak je tak se omlouvam a dekuji za radu.
martanc
Zaslal: so květen 30, 2015 9:49 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
jednopinové modré čidlo v hlavě je pro kontrolku teploty na přístrojovce a je tam nasucho protože má měrit teplotu motoru a ne vody. Ty potřebuješ ale vyměnit dvoupinové zelené čidlo pro ECU našroubované v tělese termostatu. To je ve vodě takže se připrav na povodeň.

kim
Zaslal: ne květen 31, 2015 12:20 pm Odpovědět s citátem
super tak dekuji za radu Smile
Patkan48
Zaslal: ne červen 07, 2015 9:08 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 20. 11. 2014 Příspěvky: 13 Bydliště: Anglicko,Peterborough
Dobry den,prosim Vas chcem sa opytat ako pripojit toto cidlo,ked ma jeden konektor a stare ma dva konektory.Ked sa ho dotknem kablami,je aktivny len jeden.Mozem ten druhy zaslepit ?
Ale na druhom je tiez nejake min.napatie.Nemeral som s merakom kolko,ale aj pri nom skusacka slabucko svieti.
Dakujem.
Patkan48
Zaslal: ne červen 07, 2015 9:12 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 20. 11. 2014 Příspěvky: 13 Bydliště: Anglicko,Peterborough
Zelene je v poriadku,motor ide dobre.Len ten jeden pin na modrom mi nesedi.Zo schem mam uz hlavu ako sud a som z toho coraz blbsi.Nechcem mu vysolit skrat.
martanc
Zaslal: ne červen 07, 2015 9:54 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
máš špatné čidlo, modrého jsou dva druhy. Jiné je pro auta jen s kontrolkou a jiné pro auto s budíkem a kontrolkou. Pokud máš auto s teploměrem tak potřebuješ 2pin čidlo aby fungoval. Jeden pin je pro budík tam se mění odpor a druhý pin rosvicuje kontrolku a je aktivní jen při řehřátí proto na něm nic nenaměříš.

Patkan48
Zaslal: ne červen 07, 2015 12:42 pm Odpovědět s citátem
Velmi ti dakujem za odpoved.To je kamaratovo Saxo a on kupil toto cidlo.Neislo mi to do hlavy.Pretoze na jednom kabli mu svietila skusacka viac,na druhom menej.Ani som nebral este poriadny merak.
Jeho VTS sa mi velmi paci,preto mu pomaham obcas.
Ja som tiez taky exot.Klasika.Lexus IS200 cierny krasny full vybava,koza, som predal a mam Feliciu 1,3 a davam ju do kopy.A az ku nej som si vytvoril skutocny vztah.Myslim ze o tomto to cele je.
Vravievam ked niekoho veziem do roboty....komu sa nepaci nech ide autobusom
Tiez som chcel vymenit termospinac na ventilator na "Filcke" a vsade su popisane 4 piny,dali mi 2 pin.Ale to je bez problemov.Aj tak dam vypinac do kabiny a sam si ho budem zapinat podla potreby.Ale z tohto Saxa som bol tela. 1 pin ?
Inak.....prisambohu co sa tyka Felicie,co diel to iny ako je v ETKE.Uz ani nepozeram do nej.Ani neobjednavam diely.Bojim sa.Mam po ruke sikovny obchod,vela veci lacnejsich ako na nete a bez problemov vsetko hned vymenia. Very Happy
Este raz velmi dakujem Very Happy

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: