Prosím vás, nevíte jak složit zadní brzdu?
Dnes jsem repasoval zadní kot. třmen. Vše šlo hladce až do chvíle než jsem chtěl dát zpátky páku ruční brzdy. Nevíte nějaký fígl jak ztlačit ty pružné kolečka abych mohl do páky dostat ten obdélníkový kousek kovu?
Zkoušel jsem to stáhnout herkulesem a ve svěráku, ale vůbec to nešlo. Chybí mi tak 1,5mm, možná dva. Víc to nejde.
A ještě jsem se chtěl zeptat zda to mám dobře složené. To táhlo pístu má na jedné straně menší a na druhé straně vyšší výstupek. Mám to dobře? podle mě ano.
Předem díky moc všem.
PS: nevíte náhodou k čemu je v té repas sadě tato gumička?
Ta gumička co máš na té fotce pasuje právě do té osičky kterou se ti nedaří zastrčit. Jakou úlohu tam má plnit ale nevím - stejně se to koupe celé ve vazelíně a chrání to ten gumový obal.
Ten klínek máš myslím taky dobře - tlustší konec dolů na pístek, tenší konec nahoru do toho výřezu v té osičce co nemůžeš zastrčit.
No a jak to zatlačit dolů aby se ta osička dala zastrčit a ještě byl ten klínek tam kde má být, tak to byl fakt oříšek.. Udělal jsem si na to přípravek (špalík s několika hřebíky) a přes ten jsem zatlačoval ty podložky. Myslím, že jsem na to používal takovou tu stolařskou svorku. Musíš ale dávat bacha jestli ti z druhé strany neleze pístek ven a když tak si to vypodložit kouskem trubky nebo tak.
Jo a nezapomeň, že ty podložky jsou prohnuté a naskládané tak aby v podstatě fungovaly jako pružinka - tzn jedna tak, druhá naopak atd. Ale to máš asi dobře když s tím bojuješ - když to naskládáš blbě, tak to neklade takový odpor a jde to jednodušeji složit.. Ale není to správné řešení
JJ díky moc. Ano složené by to mělo být správně a teď ještě to poskládat. No, bylo mi řečeno, že nejlepší bude asi malý ruční lis. Tak to zkusím u kamaráda v dílně slisovat a pak zasunout. Uvidíme..
Díky moc.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru