|
Autor |
Zpráva |
|
trafikant |
Zaslal: so prosinec 09, 2017 11:55 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tak moje modré Saxo šlo do světa. Už na něm řádila rez a navíc oba (já a moje lepší půlka) už jsme silně v letech a nástup a vylézání ze saxíka už začínalo bolet. Takže v garáži je Suzuki Wagon. Vypadá sice jako zmenšený popelářský vůz, ale už jsme se docela skamarádili. A saxíka je mě líto. No nic přátelé, mějte se tu hezky, hodně šťastných kilometrů a ať slouží zdraví. |
_________________ SAXO 1.0i 1999 modrá je dobrá |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: pá prosinec 29, 2017 5:46 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Ahoj. Škoda, přeškoda. No nedá se nic dělat, přejeme Ti s vagónem hodně šťastných kilometrů.
Já jsem si taky pořídil nový "vagon". Měla to být C4, ale nenabízí se aktuálně v benzínovém čtyřválci a dílenské zpracování mě také moc neoslovilo. C3 už má do designu Saxa hodně daleko, tak jsem šel ke konkurenci. No zůstal jsem věrný Frantíkům a malým autům, takže následujících X let padla služba na CLIO Grnadtour GT. Doufám, že bude sloužit jako Saxík, protože ten neměl za celých 14let snad jedinou chybu a právě pro to, zůstává dál členem rodiny a z mého pohledu je to pořád malý svižný drak, krasavec a hodně zábavné a spolehlivé auto.
Nová auta nabízí rozhodně spoustu komfortu, ale ztrácí na hravosti. Jsou těžká i když výkonná, ale poměr váha výkon často nic moc navíc nenabízí. Je z nich hůře vidět, jsou přeposilovaná a i proto jsou často dovybavována různými asistenty, které nedělají nic jiného, než že degenerují lidskou populaci, která přestává umět řídit.
V Cliu mám benzínovou 4 válcovou 1.2 stejně jako v Saxu, akorát výkon je dvojnásobný, nějakých 120 koní a 205Nm. To by bylo mít stejný motor v Saxu. I dneska by to byla pecka
Když už jsem v tom psaní. Přeji všem Saxoklubákům vše nej v novém roce 2018. Ať se vám vyhýbají nehody a jezděte jako lidi, ne jako Škodovkáři
|
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
josh |
Zaslal: pá červen 29, 2018 9:55 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Už sem zavítam asi ako väčšina len sporadicky, a tým prehliadnem aj niektoré vlákna, preto píšem až s takým odstupom.
trafikant> Škoda tej rozlúčky, ale tvoj Saxík aspoň slúži(l) ešte ďalej, snáď aj na normálne jazdenie.
dyk77> To sú veci, pomerne nedávno si svojmu Saxu robil slušnú podvozkovú obnovu, aj celkovo si mu venoval ideálnu pozornosť, a zrazu hop nové auto. Pekné, aj motor pochválený (myslel som, že robia len trojvalcové 0,9 či 1,0).
Keď som teoretizoval nad novými vozidlami, tak z motorického (+cenového) hľadiska
mi v mojich TOP3 vychádzal aj nový Citroen C-Elysee so 4-valcovou 1.6; v podstate jediný 4-valec v ich "menších" autách, a ešte nepoškodený nešťastnou spoluprácou s BMW, aj vonkajší design po facelifte pre mňa už celkom ujde.
No zrejme by som tiež preskúmal aj tú ponuku Clia 1.2 (páčilo sa mi od uvedenia).
Len na moje minimálne kilometrické mestské jazdy (=sťažený režim) mi stále vyhovuje moje staré Saxo, ktoré je so mnou už dvadsiaty rok (ak dožije, tak komplet jubileum bude v decembri).
Takže páni Saxoclubáci -i nedávni- tiež Vám želám všetko dobré za volantom na cestách, i v ostatných životných situáciách .
Edit> Pozrel som na tie Grandtoury, a v SK cenníku je aktuálne žial už len jeden 4-valec v benzíne, „do vypredania zásob: 1.2 16v 75k“ (zrýchlenie 0-100 za 14,5s - tam dospela evolúcia pôvodne jednej triedy po 20 rokoch , kde to staré Saxo 1.4 75k 8v zrýchlovalo za 11s - v podstate ako píšeš dyk77 vyššie). |
_________________ Jozef @ 1.4i SX engine (= PSA motor KFX TU3JP. Normálne max. zrýchlovanie 1.4i má vyzerať takto https://youtu.be/9L0tEJ7Ea1s ; pri pomalšom je niekde zádrhel) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|