punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Finanční úřad mi jde po Saxu

Autor Zpráva

<  Ostatní  ~  Finanční úřad mi jde po Saxu

BX19GTI
Zaslal: so leden 06, 2007 11:29 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 05. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: Praha
Ozval se mi finanční úřad, že chce vidět kupní smlouvu a doklady k vozidlu. Auto jsem koupil před 1 rokem a 7 měsíci v autobazaru. Bylo dotažený z F a jsem první majitel v ČR. Po telefonu mi nechtěli nic říct jen to, že semnou potřebujou sepsat nějakej protokol, že prošetřujou firmu co mi to prodala. Vůbec to nechápu docela mě to štve, že mě obtěžujou a taky mám trochu strach, aby v tom nebyla nějaká levota a já nemusel něco platit nebo aby mi nechtěli Saxo zabavit nebo papíry od Saxa. Jsem z toho trochu na prášky. Nesetkal se se stím už někdo? Crying or Very sad Jak mám postupovat ?

Zaslal: so leden 06, 2007 11:42 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 26. 05. 2006 Příspěvky: 165 Bydliště: Dvůr Králové nad Labem
Kamaráde, nechci strašit, ale z vlastní zkušenosti: jestli věříš v Boha, začni se modlit (a jestli nevěříš tak taky). Z období mého podnikání mám s berňákem tak hrozný zkušenosti, že bych s nima zapráskal celý fórum. Oni totiž můžou všechno a zákony nebo soudy na ně nemůžou. Ve Tvým konkrétním případě: pokud ten vlastník autobazaru nemá řádně vedenou živnost, tak se z největší pravděpodobností s autem rozloučíš. Pokud něco takovýho bude hrozit nic neřeš a hned za nějakým dobrým advokátem. Něco to bude stát, ale je naděje, že nedojde k nejhoršímu.

Zaslal: ne leden 07, 2007 7:26 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 07. 2006 Příspěvky: 168 Bydliště: Ostrava
neviděl bych to tak tragicky. Kdyby si tě pozvali cajti s tím sdělením co ti řekli berňáci, tak snad, ale takto půjde jen o to, že ten podnikavec co ti to prodával asi vykazoval jiné ceny (příjmy) než byla realita, čímž krátil daň a oni chtějí došetřit rozsah! Tzn. buď ho někdo naprášil, nebo byl tak nenažraný, že papírově dělal auta s tisícovým vejvarem... Wink Buď v klidu a dej vědět jak jsi dopadl!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BX19GTI
Zaslal: pá únor 09, 2007 9:57 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 05. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: Praha
Evil or Very Mad Tak jsem byl u toho výslechu na finančáku. Přístup vyšetřovatelky otřesný. Byla to paní Inženýrka asi tak 2 roky před důchodem, očividně zasažená komunistickou érou. Vyšetřování prováděla na základě žádosti jiného FU. U výslechu byl i pan co auto do ČR dovezl. Dávala mi otázky a tak sem jí odpovídal jen ano nebo ne. To se tý krávě nelíbilo a tak chtěla , abych odpovídal celou větou. Největší problém pro ní bylo, že po 2 letech nemám od koupi daňový doklad a mám jen smlouvu a že si nepamatuji co to bylo za typ dokladu. Chvíli to vypadalo jako, že mě postaví ke zdi a nechá za to zastřelit. Já jakožto obyčejný člověk co nepodniká si daňové doklady schovávat nemusím. Bylo zajímavé, že se mě tam zastali i ti dálší 2 co u vyšetřování byli ( její rozumnej kolega a pan co to auto do ČR dovez). Otázky byly typu Koupil ste auto od zde přítomného .... nebo kolik ste za auto zaplatil a jaký daňový doklad vám byl vystaven nebo v jákém bylo stavu auto při koupi. No tak sem jí tam začal diktovat závadky co tam byli. Nakonec jsem to shrnul, že stav vozidla odpovídal jeho stáří.
Byl to pro mě ztracenej čas,protože jsem s tím vyšetřováním hned od první chvíle neměl nic společného. Ten pán co moje SAXO dovezl, ho hned prodal další firmě a ta prodala saxíka autoservisu a nakonec od toho autoservisu sem auto koupil já. Moje první zkušenost s FU, je velice negativní. Dokud tam budou sedět takovýhle lidi jako byla paní vyšetřovatelka (neschopná, zamindrákovaná,a zaujátá,neuměla klapnout na PC, hledala písmenka a na monitoru měla přilepenej papírek a tam bylo napsáno heslo: JAHODA) tak tady v tom státě bude pořád bordel. Je to hrozná doba ti neschopný a líný se držej ve státních institucích zuby nehty. Rolling Eyes 2,5 hodiny co trvalo to vyšetřování mi nikdo nezaplatí ani nevrátí. Jen z hrůzou čekám, kdy si mě zase předvolají a bude dálší kolo třeba já versus ta druhá firma co to prodala tomu autoservisu. Žádnej zápis z toho výslechu jsem nedostal, protože sem byl svědek a ten nic nedostává. Může se to stát komukoliv z vás, protože oni k svědectví vyzvou člověka co je zrovna v době vyšetřování zapsanej v registru jako majitel. Takže kdyby saxík změnil během těch 2 let třeba 5x majitele tak to odnese ten poslední. Laughing Jediná pozitivní věc je, že vím, že Saxo ten dovozce prodal té první firmě za 45000Kč já ho nakonec koupil za 120tisíc v tom autoservisu. Twisted Evil

Zaslal: pá únor 09, 2007 10:26 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 1262 Bydliště: Bratislava
welcome in reality world , jj cele je to na hovno . urady urady urady , to je peklo Embarassed

Zaslal: pá únor 09, 2007 10:29 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
dobry. A jake doklad ti da normalni clovek? Doklad nemam. Jenom dve kupni smlouvy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
wenca30
Zaslal: pá únor 09, 2007 11:30 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 22. 11. 2006 Příspěvky: 131 Bydliště: Fýdek-Místek
no to je hnus ikdyž osobně mám dobré skušenosti FU,před čtvrthodinou jsem se od tama vratili,ale je fakt ,že jsem řešil tam společné zdanění manželů Smile

ale k tématu,dovoluji si hádat,že jde v tvém případě o to,že pan vychcaný dovozce auto deklaroval podhodnocenou kupní smlouvou a celníci mu to asi uznali a podle toho vypočítali DPH + clo 19.5%.

Takových radoby podnikatelů,z dob kdy jsem pracoval na celním úřadě,jsem viděl strašně moc.Oni si totiž myslí,že stačí odmontovat světlo popřípadně čelní sklo, a pak zkoušejí auto deklarovat jako požkozené!Občas se jim to povede a to v případě,že se do 15 dnů odvolaji a ve správním řízení je jim posléze přeplatek vrácen.

to jsou mé zkušenosti z roku cca 1997.

bx19gti.....nevím jak je tvé auto staré a jestli se stále platí clo,když jsme v té EU,ale pokuď ojebal stát na DPH,tak to bude asi problém.

tady je každá rada drahá,jako poslední možnost zkus TV NOVA.....to byl vtip,ale možná by to pomohlo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: