punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Chování brzd

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Chování brzd

martanc
Zaslal: po březen 05, 2007 2:50 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
Mam dotaz ohledně brzd teda přesněji ohledně brzdového pedálu. Když na něj šlapu tak ze začátku chodu pedálu to jakoby nebrzdí ale pak dál to brzdí normálně, dělá to už od koupi, jeden známej mi tvrdil že je to u saxa normální ale chci se zeptat jestli je to normální?

BX19GTI
Zaslal: po březen 05, 2007 4:38 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 05. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: Praha
No nevím co je u tebe normální, ale jako Octávie ti to brzdit nebude. Při malým sešlápnutí přibržďuje a čím níž tím víc to brzdí. Doporučuju zkontrolovat brzdové destičky, kotouče, vyměnit brzdovou kapalinu a hlavně pořádně odvzdušnit.

Zaslal: po březen 05, 2007 4:53 pm Odpovědět s citátem
de o to ze to ze zacatku nepribrzduje az kdiz na to vic slapnu tak to brzdi poradne jako by byl en pedal nak posunutej nahoru nebo co Very Happy ja vim ze to nebude brzdit jako oktavka ale i tatinkovo favorit brzdi mozna lip Very Happy jinak sou nove delany zadni brzdy, mnenena brzdovka a mnenenej hlavni brzdovej valec. Vse delal mechanik a mnelo by to bejt OK Very Happy to on rikal ze je to u sxa normalni ze brzdi az pri vetsim slapnuti tak nevim jestli mu mam verit Very Happy

dyk77
Zaslal: po březen 05, 2007 5:28 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Když jsou dělaný brzdy, měněný detičky atd, tak je potřeba ujet cca 50Km, aby si to sedlo. Jenže tohle asi nebude tvůj problém.
Každej pedál má nějakej ten "mrtvej" krok. Mezi destičkami a paknami versus kotouči a bubny je nutná mezera, která se při brzdění nejpve "vytlačí" a pak teprve začne vznikat tření, které je přímo úměrné síle sešlápnutí pedálu ( době než začnou brzdy brzdit se říká reakční doba ). Myslím, že to víš, ale ne každý je technický typ, tak to tady vysvětluju po lopatě, protože jinak se tenhle problém řešit ve fóru ani nedá.
Pokud si jsi jistý, že ani tohle není ten problém co máš na mysli, tak zauvažuj jaké tam máš brzdové obložení. Nejlevější = horší účinek brzd. S levnými atrapami brzdvého obložení právě vzniká problém, že musíš tlačit hodně na pedál, aby jsi vyvinul brzdný účinek. Nekvalitní obložení se většínou projeví i pískáním při brzdění.
Pokud i tohle je OK, tak by molo docházet k vadnutí brzd vlivem přehřátí, které nastává pokud se pakny, či brzdové destičky špatně vrací. Pozná se to v horším případě podle vyhřátých nafialovělých kotoučů nebo citem při protočení kola rukou u přizvednutého auta. Určité škrtnutí tam může nastat, ale jinak by se kolo mělo točit volně.
Pokud ani v tom není problém, pak bych vyhledal servis, protože náběh brzdného účinku musí být plynulý a dobře dávkovatelný. Systém nebrzím , dup na brzdu, začíná to brzdit, je nenormální.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
martanc
Zaslal: po březen 05, 2007 5:36 pm Odpovědět s citátem
dik za rosahlej popis Very Happy jinak najeto mam tak 500km Surprised myslim ze si na to kapnul budou to predni desticky protoze ty delany nejsou takze to okouknu a distak dam tak za mnesic udelat Very Happy jo a ktomu systemu dup na brzdu tak kdiz na ni dupnu tak to brzdi poradne de jen o to ze pedal ma tak 3cm mrtvej chod a pak je vse normalni Cool jinak dik za radu Very Happy

dyk77
Zaslal: po březen 05, 2007 5:49 pm Odpovědět s citátem
No já to neměřil jakej mrtvej chod mám, ale nějakej cm to taky možná bude, ale takhle teď z domova těžko říct. Člověk s tím jezdí ani na to nemyslí. Ani jsem nezkoumal jestli se dá štelovat brzdový pedál, tedy jeho vůle, ale je to dost možný, že ta možnost existuje. Juknu do knížky

Spotřeba CITROEN SAXO
martanc
Zaslal: po březen 05, 2007 6:25 pm Odpovědět s citátem
to bys byl hodnej kdyby ses podiva do knizky ja ji totiz nemam a budu si ji muset sehnat Very Happy to ze to ma mrtvej chod sem si uvedomil po resednuti z jineho auta kdiz jsem to koupil Very Happy

dyk77
Zaslal: po březen 05, 2007 6:40 pm Odpovědět s citátem
No moc jsem si nepočetl. Každopádně se tam píše o upevnění táhel servomechanismu k brzdovému pedálu jehož součástí jsou "seřizovací matice". Při demontáži je nutné označit jejich polohu pro zpětnou montáž. Proč asi ? že by to byl onen zakopaný pes ?

Spotřeba CITROEN SAXO
DiNOkitovec
Zaslal: po březen 05, 2007 6:54 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 04. 02. 2007 Příspěvky: 1300 Bydliště: Praha 2
No moje brzdí výborně,a celkem hned ze začátku... co jsem jezdil s Vendovym saxem, tak tam bylo přesně to co řikáš- nic,nic (na muj vkus dlouho nic..) a pak jakoby se ty brzdy přisály a zase to brzdilo najdenou hrozně agresivně..ale asi to je i nezvyk na to auto....

Naposledy upravil DiNOkitovec dne so duben 14, 2007 1:47 pm, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
martanc
Zaslal: po březen 05, 2007 7:31 pm Odpovědět s citátem
DiNOkitovec napsal:
No moje brzdí výborně,a celkem hned ze začátku... co jsem jezdil s Vendovym saxem, tak tam bylo přesně to co řikáš- nic,nic (na muj vkus dlouho nic..) a pak jakoby se ty brzdy přisály a zase to brzdilo najdenou hrozně agresivně..ale asi to je i nezvyk na to auto....
presne to je ono Very Happy ja uz sem si taky za ten mnesic zvyk ale treba tatinek diz do toho nekdy sedne tak si stezuje ze i jeho favorit brzdi hned Very Happy jak sem psal asi to zatim necham a pak udelam o prazdninach komplentni brzdy na předku Very Happy

martanc
Zaslal: po březen 05, 2007 7:34 pm Odpovědět s citátem
dyk77 napsal:
No moc jsem si nepočetl. Každopádně se tam píše o upevnění táhel servomechanismu k brzdovému pedálu jehož součástí jsou "seřizovací matice". Při demontáži je nutné označit jejich polohu pro zpětnou montáž. Proč asi ? že by to byl onen zakopaný pes ?

neco na tom asi bude zejtra se zeptam automechanika a napisu Very Happy kdistak se bude serizovat Very Happy to bych mozna zvladnul i sam i kdiz oproti spjoce nebo plynu to bude asi o necem jinem Very Happy

dyk77
Zaslal: po březen 05, 2007 10:32 pm Odpovědět s citátem
martanc napsal:
LOL http://ecolorpostcards.com/joke.html

dik za rosahlej popis Very Happy jinak najeto mam tak 500km Surprised myslim ze si na to kapnul budou to predni desticky protoze ty delany nejsou takze to okouknu a distak dam tak za mnesic udelat Very Happy jo a ktomu systemu dup na brzdu tak kdiz na ni dupnu tak to brzdi poradne de jen o to ze pedal ma tak 3cm mrtvej chod a pak je vse normalni Cool jinak dik za radu Very Happy

NEKLIKEJTE NA TEN ODKAZ LOL NAHOŘE, ZASRAL SE MI TÍM PC A TEĎ SE MI TEN ODKAZ PŘIDÁVÁ DO KAŽDÉHO PŘÍSPĚVKU !!!

Spotřeba CITROEN SAXO
Lukes.2002
Zaslal: út březen 06, 2007 11:15 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
martanc napsal:
to bys byl hodnej kdyby ses podiva do knizky ja ji totiz nemam a budu si ji muset sehnat Very Happy to ze to ma mrtvej chod sem si uvedomil po resednuti z jineho auta kdiz jsem to koupil Very Happy

úplně nejlepší by bylo sehnat někoho z okolí od Tebe a zkusit se projet v jiným Saxu a parkrát zabrzdit a pak uvidíš....

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
dyk77
Zaslal: út březen 06, 2007 2:49 pm Odpovědět s citátem
Tak jsem na to dneska juknul. Ztisknul jsem pedál jen tak prstem a odpor začal klást asi tak po centimetru.

Spotřeba CITROEN SAXO
martanc
Zaslal: út březen 06, 2007 4:08 pm Odpovědět s citátem
dyk77 napsal:
Tak jsem na to dneska juknul. Ztisknul jsem pedál jen tak prstem a odpor začal klást asi tak po centimetru.
no u mne tak po 2-3cm ale zatim to neresim uz sem si zvyk Very Happy

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: