Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Blikajici kontrolka airbagu |
Adler |
Zaslal: ne březen 11, 2007 7:38 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
Jurry |
Zaslal: po březen 12, 2007 7:21 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
tak s trafo pájkou pájet můžeš, zrovna u saxa jsem s ní airbagy pájel, ale musíš vždy když něco děláš mít pro jistotu odpojenou baterku. Jinak blïkání je fakt nejčastěji kvůli špatnýmu kontaktu pod sedačkou k pyropásům. Dělá to občas i v práci u berlinga.
Jinak moc nechápu jak to tu řešíte s tím blikáním ohledně třeba sportovního volantu bez airbagů. Je to jednoduchý dráty se spojí odporem a kontrolka se chová jak když je airbag OK (v případě že airbag není nebo je vystřelený) |
_________________ Saxo 1,5D, 42kW, rv1996 |
|
Návrat nahoru |
|
mattell |
Zaslal: po březen 12, 2007 8:41 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
taky mi to dělalo, bylo to vinou špatného kontaktu v tom nástrčkovém konektoru pod sedadlem směrem k předpínačům pásů. Rozpojit, prostříknout WD a dobré. Někteří to řeší že to normálka k sobě připájejí, to už taky někdo psal výše. Pak jsem měl rok klid, potom znovu, ale to bylo tím, že jsem sedl "prudce" na sedadlo a jednou že se mi pod sedadlem válela plast.láhev s pitím, tzn. že kontakt bude možná ještě někde jinde v prdeli, jooo vlastně, mám tam jeden káblík "zaizolovaný" elektrikářkskou páskou, takže to asi někdy kutal nějaký odborník! Jinak když mi to blikalo jako že je chyba, tak po chvíli to pak svítilo už souvisle!
Když už je řeč o těch blikajících kontrolkách, jak jste na to s kontrolkou ABS? Taky se mi občas rozsvítí, hlavně když je venku vedro, taky to moc na pohodě nepřidá, kdysi mi můj servis guru vyčistil senzory ABS a měl jsem rok klid, nedávno mi to zase udělalo, ale po opětovném nastartování se to ztratilo, takže klid! Holt máme francouze, a ti s elektroinstalací mají pověstné problémy... |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po březen 12, 2007 4:16 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
jj elektroinstalace francouzu je povestna mne blikne kontrolka airbagu kdiz hodne prudce zabrdim-ze bi priprava na vistrel ale jinak sam mam s elektroinstalaci problemy a to sem elektrikar ale ten otackomer proste nefunguje |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Gejza |
Zaslal: po březen 12, 2007 6:22 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
to nejak nechapu to spojeni dratu odporem,nejsem pres elelktriku odbornik,spis neznalec.Jak to myslis?? |
|
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: po březen 12, 2007 7:00 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Gejza napsal: to nejak nechapu to spojeni dratu odporem,nejsem pres elelktriku odbornik,spis neznalec.Jak to myslis??
Když vytahneš konektor z pytle, tak ten konektor má zdířku se dvěma dírama a do nich by měl přijít odpor. Ale lepší by bylo ho naletovat přímo na dráty. Akorát mě samotnyho by zajímalo jaká má být hodnota toho odporu? Ať ten pytel nemusím proměřovat. |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út březen 13, 2007 8:25 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Při proměřování pytle doporučuju volant upnout mezi dva svěráky |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: út březen 13, 2007 8:29 am |
|
|
Site Admin
|
Konektory pod sedadlama jsem zkousel. To byla prvni vec, kterou jsem udelal. Jinak volant se mi rozebirat nechce. To radsi tu kontrolku preziju:-) |
|
|
Návrat nahoru |
|
Jurry |
Zaslal: út březen 13, 2007 11:08 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
jestli si to dobře pamatuju tak jsme tam dávali 2,2ohmu ale vím že jsme měli 2 druhy jeden fungoval druhý ne. Takže možná zaleží i na wattech odporu. Ale když bys to někdy potřeboval tak bych zkusil nějakej 0,6W nebo 1W větší si myslím nebyl
jinak samozřejmě odpor můžeš dávat na pytel nebo klidně i na pyropás je to jedno |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: út březen 13, 2007 12:13 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
na wattech nesejde. |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út březen 13, 2007 4:15 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
dave_m napsal: na wattech nesejde. presne tak ale tech 2,2ohmu se mi zda neak malo |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Sendi |
Zaslal: út březen 13, 2007 6:36 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Mne to delal utrzeny med pasek v otocnym propojeni volant airbegu stacilo ho rozdelat a zapajet. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Jurry |
Zaslal: st březen 14, 2007 5:41 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
martanc napsal: dave_m napsal: na wattech nesejde. presne tak ale tech 2,2ohmu se mi zda neak malo
ok, tak abych nekecal tak se ještě kouknu v garáži, možná se mi tam nějakej válí tak ho změřim, ale asi bude chvíli trvat než si na to vzpomenu ale mělo by to být fakt jen 2,2Ohm. |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: čt březen 15, 2007 8:53 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Jurry napsal: martanc napsal: dave_m napsal: na wattech nesejde. presne tak ale tech 2,2ohmu se mi zda neak malo
ok, tak abych nekecal tak se ještě kouknu v garáži, možná se mi tam nějakej válí tak ho změřim, ale asi bude chvíli trvat než si na to vzpomenu ale mělo by to být fakt jen 2,2Ohm.
Jéžiši radši nic neměř ať ti ten pytel nevystřelí, protože když měříš Ohmy, tak ten obvod musí mít napájení. V měřáku je baterka. Nevím sice jaky napětí vystřeluje ten pytel, ale asi bych to neriskoval.
Měřit jen vystřelenej pytel |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
Jurry |
Zaslal: pá březen 16, 2007 7:34 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
zlamos napsal: Jurry napsal: martanc napsal: dave_m napsal: na wattech nesejde. presne tak ale tech 2,2ohmu se mi zda neak malo
ok, tak abych nekecal tak se ještě kouknu v garáži, možná se mi tam nějakej válí tak ho změřim, ale asi bude chvíli trvat než si na to vzpomenu ale mělo by to být fakt jen 2,2Ohm.
Jéžiši radši nic neměř ať ti ten pytel nevystřelí, protože když měříš Ohmy, tak ten obvod musí mít napájení. V měřáku je baterka. Nevím sice jaky napětí vystřeluje ten pytel, ale asi bych to neriskoval.
Měřit jen vystřelenej pytel
Bud v klidu, měl bych mít v garáži ten odpor co jsme tam dávali, takže nebudu měřit žádnej pytel |
|
Návrat nahoru |
|
|