punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - pomóc - rezavý spodek saxíka

Autor Zpráva

<  Servis  ~  pomóc - rezavý spodek saxíka

wenca30
Zaslal: pá březen 16, 2007 7:52 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 22. 11. 2006 Příspěvky: 131 Bydliště: Fýdek-Místek
Zdar chlapi,
včera kouknu pod auto a šel jsem do kolen!
V místě kde je rezerva,kde plech není ošetřen tím plastovým nátěrem,je to rezavé jak sviňa!!!
Chci se vás zeptat čím to máte ošetřeno a co doporučujete.
Je sice krásné ,že je na kastlu záruka 12 let,ale co mi mje to platné ,když mi to začíná hnít od spodu!
Dík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Crack
Zaslal: pá březen 16, 2007 10:09 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 01. 2006 Příspěvky: 847 Bydliště: Miletín
Tos to měl bouraný a měněný ne?Jinak na tom je taková bílá guma a přez to je barva...

Zaslal: pá březen 16, 2007 10:22 pm Odpovědět s citátem
Crack napsal:
Tos to měl bouraný a měněný ne?Jinak na tom je taková bílá guma a přez to je barva...

bourané to nebylo jedině,že by to spadlo nějakému borcovi s pásu Very Happy
pod atutem je to v pohodě,tam je ten plastický nátěr,ale vzadu pod kufrem už je to ošetřeno jenom lakem , no a tam hlavně ve spojích a svárech to rezaví..no prostě hnus,jsou tam i místa kde se ten lak začína i odlupovat Evil or Very Mad
Adler
Zaslal: pá březen 16, 2007 11:02 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
normalka Smile nejhorsi sou podbehy .. rado to rezavi v jednom spoji .. mam durku az do kufru

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
wenca30
Zaslal: pá březen 16, 2007 11:10 pm Odpovědět s citátem
ty taky dokážeš potěšit Rolling Eyes
a snažíš se to nějak řešit,myslím tím jestli to něčím ošetřuješ?
martanc
Zaslal: ne březen 18, 2007 9:40 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
mam to tam taky a docela sem se toho lek ale o prazdninach se na to vrhnu a snad se toho castecne zbavim jen by to chtelo vedet jak nehcete nekdo napsat neakej navod jak se toho zbavit? Very Happy

Lukes.2002
Zaslal: ne březen 18, 2007 10:31 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
martanc napsal:
mam to tam taky a docela sem se toho lek ale o prazdninach se na to vrhnu a snad se toho castecne zbavim jen by to chtelo vedet jak nehcete nekdo napsat neakej navod jak se toho zbavit? Very Happy

co třeba ocelový kartáč?
Ale pozor - když jsem to poradil kamarádovy který se přemejšlením moc nezabývá tak to dopadlo katastrofou....vzal spodek a měl to parádní ale pak si všiml že mu to začíná reznou kolem šíbru....takže to vzal podle rady kartáčem ocelovým.....takže lak v prdeli ale nevadíSmile

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Goodman
Zaslal: ne březen 18, 2007 11:23 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 10. 03. 2007 Příspěvky: 187 Bydliště: Týn nad Vltavou
kámík má 306 a zbavil rezu ošetřil základem několika vrstvama a pak to natřel takovím sráčem jak se tím dělaj podlahy v garážích.Konkrétně dělal tou dobou na montážích tak si přinesl nějakej ten litřík Laughing no je to nátěr na betonové podlahy ale bacha jsou dva tento co se dává do těch podlažních garáži a pak takové co je rozpoští ředidla!Ale te čím to on natřel je také pogumované podle mě se to auto jednou rozpadne a tohle jediné zostane ..... Smile No zeptám se co to je?
Je to taková hnusná šedá ,,gumobarva" dvou složková skoro to samé co je originál ve spod na té 306 taky také pogumované.......
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
martanc
Zaslal: po březen 19, 2007 2:33 pm Odpovědět s citátem
no takze obrousit a natrit Very Happy pamatuju ze deda natiral skodovku gumoasfaltem ale to asi nebude uplne nejlepsi Very Happy

dyk77
Zaslal: po březen 19, 2007 6:00 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Jak to někde už rezne, tak se to dá nátěrem jen zpomalit, ale zastavit už ne. Důležitý je odstranit maximum rezu, dát vrstvu ochranného nátěru a udělat dutiny

Spotřeba CITROEN SAXO
martanc
Zaslal: po březen 19, 2007 6:07 pm Odpovědět s citátem
dyk77 napsal:
Jak to někde už rezne, tak se to dá nátěrem jen zpomalit, ale zastavit už ne. Důležitý je odstranit maximum rezu, dát vrstvu ochranného nátěru a udělat dutiny
tak myslim ze mam v lete co delat Very Happy

dyk77
Zaslal: po březen 19, 2007 6:10 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
To jo spodek je blbá práce. Jestli je někde něco odfoulý, tak to taky strhni.

Spotřeba CITROEN SAXO
martanc
Zaslal: út březen 20, 2007 1:42 pm Odpovědět s citátem
jj pokusim se toho co nejvice zbavit uvidime jak to pude jeste na to mam cas Very Happy

Franta
Zaslal: st březen 21, 2007 10:15 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 17. 09. 2006 Příspěvky: 29
wenca30 napsal:
Zdar chlapi,
včera kouknu pod auto a šel jsem do kolen!
V místě kde je rezerva,kde plech není ošetřen tím plastovým nátěrem,je to rezavé jak sviňa!!!
Chci se vás zeptat čím to máte ošetřeno a co doporučujete.
Je sice krásné ,že je na kastlu záruka 12 let,ale co mi mje to platné ,když mi to začíná hnít od spodu!
Dík
Zdrarec, takže, já dovezl saxika z Belgie loni z podzimu a po shlédnutí spodku jsem se taky DOST zhrozil. Auto bylo havarované na pravý zadní roh a vzhledem k tomu že jezdilo cca 100km od pobřeží (Normandie) tak i spodek auta vypadal (přesto jsem si pro něj zajel - auto je v pěkné výbavě, 1,5d, modrá perleť, 5dveř. jako můj bývalý P205)Spodek docela v poho, ale zadek zespodu nad rezervou FAKT humus - rezavý jak LIŠKA, v rozích již pokročilá rez. Naštěstí mám vedle garáže rampu, takže jak bylo teď teplo, vzal jsem to drátěným kartáčem na flexce (docela makačka - asi 2 hodiny s respirátorem na ksichtě, štítem a sluchátky na hlavě - nic moc, zkrátka jak kosmonaut), kde jsem se s ní nedostal tak ručně, všechen rez jsem odstranil až na holý kov byla docela fuška ale je to dost důležitý (právě aby rez nepokračovala). Poté jsem všechna obroušená místa (bylo toho docela dost, hlavně vzadu nad rezervou - téměř celé) nastříkal odrezovačem - klasickým ručním postřikovačem na kvítka (s chemickým respirátorem-dost důležité!!!), po zaschnutí odrezovače (druhej den) jsem to natřel 2 vrstvama "požírače koroze" - holandská záležitost - obchodní název "Rust Oleum", jde o základní barvu přímo na rezavý kov (nemá nic společného s "dekorativním" anglickým Hammeritem), jedná se o Profi ochranu, obzvlášť vhodné na rezavé autoplechy (koupit se dá v Hornbachu - cca 300kč za 0,75l barvy-bílý nebo šedý), po důkladném vyschnutí (odpaření veškerých rozpouštědel) této barvy (je to dost důležitý - cca 6-9dní - dle teploty (já to nechal schnout asi 12dní, poněvadž se mezitím docela ochladilo a v garáži při 5stupních to docela neschlo-doporučuju dělat tedy v létě-počítám 3dny max.), jinak se po nanesení dalšího materiálu začne barva "kabonit") jsem nastříkal hlavně rohy a hrany spodku zinkovým základem ve spreji (cca 100kč spray - Hornbach, Bauhaus) a celý spodek jsem poté stříknul materiálem Body 950 v šedé barvě - jen na celý spodek padly dvě 2-kilové patrony tohoto materiálu(á cca 200kč). Jde o přelakovatelný materiál používaný jako ochranu před odlétajícími kamínky (dává se to pod lak třeba na lemy a prahy při opravách laku auta), štěrkem, solnými látkami a zkrátka se jedná o takovou tlumící - odhlučňovací vrstvu a pozor, ve finále chci ještě stříknou celý spodek asfaltovou ochranou Body 930 - nepřelakovatelný nátěr přímo na spodky aut. Nakonec všeho vystříkám dutiny.
Jelikož mám čím jezdit (druhé auto v rodině) mohu si toto dovolit, chápu že to asi dost lidí časovou náročností odradí, ale věřte že toto je opravdu nejpoctivější způsob jak dosáhnout maximální ochrany před korozí, včetně jejího úspěšného zastavení. Mluví ze mně zkušenosti - před pár lety jsem dovezl ojetého Peugeota 205 1,8GRD z Německa a musím říct, že má Saxo s tímto autem mnoho společného (však se jedná o společný vývoj - produkt - automobliky PSA). "Pažout" bylo jak víno - svtěle modrá metla..., "až" na ten spodek auta. Při pohledu na Saxika jsem si právě na moji "zlatou 205-tku" vzpoměl - myslím tu korozi vzadu zespod. No, předtím jsem to dělal obdobným způsobem (nutno dodat z mé strany, že né tak poctivým jako nyní u Saxa) a kára jezdila a NEREZAVĚLA!!!!! dlouhých 7let v DENNÍM PROVOZU!!! Nutno dodat, že auto bylo z roku 1988 a v roce 2005 jsem ho ještě prodal za 38tis.Kč!!!! což bylo na ty poměry dost, ale kupec jednoduše ocenil stav auta (dodnes jezdí na Dačicko-jemnicku na jižní moravě...)
No, takže asi tak. Omlouvám se všem za tento můj román, pro případné články se příště polepším. [/img] Mám to i nafoceno, jen jsem nepřišel na to, jak se sem vkládají fotky.[/url]

Zaslal: st březen 21, 2007 10:57 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 13. 04. 2006 Příspěvky: 170 Bydliště: Vysočina
to Franta: vypadá že si to dělal fakt poctivě a že tomu rozumíš. Co doporučuješ na nástřik spodku když není rezavej(přímo na lak, jako preventivní ochranu? Mám saxo 96 rok do roku 2006 nejeto nikdy v zimě, zespod je auto jak nové, já jej budu mít rok a přes tuto zimu jsem vyjížděl jen když bylo třeba jen mokro, ale v tom největším marastu jsem nevyjel ani jednou, takže auto ze spodu vypadá pořád jako nové, když samozřejmě neberu v potaz rezavé bubny brzd Wink

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: