punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Chování brzd

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Chování brzd

Blasters
Zaslal: čt březen 08, 2007 1:20 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 11. 2006 Příspěvky: 157 Bydliště: praha
Jo,takhle se mi brzdy na zacatku taky takhle chovaly,seslapnul jsem pedal a az skoro na podlaze to zacalo hodne brzdit. Dal jsem to opravari,a ten mi to cely sesteloval,hlavne zadni napravu,aby brzdila vic,a od ty dobry,mam normalne ten pedal hned aktivni,trosku tuzsi ale brzdi to jako byk. Jsem zvedavej,jak dlouho to vydrzi.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
BX19GTI
Zaslal: čt březen 08, 2007 2:12 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 20. 05. 2005 Příspěvky: 242 Bydliště: Praha
Taky mi to brzdilo na prd. Bylo to tím, že mi prosakoval jeden brzdový váleček u zadních brzd. Když už začal brutálně téct tak sem vyměnil oba dva a zárověň s odvzdušněním brzd jsem dal novou kapalinu. Při prvních zabržděních sem si málem rozbil hlavu o pření sklo jak to brzdilo ostře a jen při lehkém sešlápnutí. Teď je to už rok a tak ostře to nebrzdí, ale pořád to začne přibržďovat při malinkém sešlápnutí pedálu. Možná to je destičkama nebo kapalina ztratila svoje vlastnosti a je to malinko zavzdušněný. Pořád to, ale brzdí skvěle oproti ostatním autům jako Felicie nebo Favorit. Po tej výměně to brzdilo jako Oktávie. Toť moje zkušenosti. V autech se hrabu rád a nikoho už bych k tomu nepustil ani známýho. Přitom moje zaměstnání je admin serverů.

Zaslal: čt březen 08, 2007 2:37 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
no zadni brzdy sou novy Very Happy ale asi to delaj opotrebovany predni Crying or Very sad takze se na to v lete vrhnu, sbad to zvladnu sam Very Happy uz sem si zvyk na to ze musim vic slapnout Very Happy

BX19GTI
Zaslal: čt březen 08, 2007 3:27 pm Odpovědět s citátem
Odvzdušnit, odvzdušnit. Nic víc na to nemohu napsat. Jinak zkontrolovat jestli nejsou kotouče slabý.

Zaslal: čt březen 08, 2007 4:54 pm Odpovědět s citátem
BX19GTI napsal:
Odvzdušnit, odvzdušnit. Nic víc na to nemohu napsat. Jinak zkontrolovat jestli nejsou kotouče slabý.
no v predu uz ty kotouce a desticky budou urcite horsi v lete je vimnenim Very Happy

BX19GTI
Zaslal: so duben 14, 2007 9:27 am Odpovědět s citátem
Mám novej poznatek ohledně brzd. Odmastil sem kotouče arvou a vše prostříkal vapem a najednou jsou brzdy ošklivě jedovaté, že sem si málem zase při prvním zabrždění rozbil hlavu o čelní sklo. Laughing Protože budu absolvovat STK tak jsem jel na přeměření brzd, abych věděl jak na tom sem. Maník co to testoval na válcích byl udivenej jak to nádherně brzdí a jak rychle brzdy reagujou. rozdíl levá pravá přední brzda mám 12%. Vzadu už je to horší tam mám rozdíl 20%. Pro STK se prej stačí vejít do 30%.

Naposledy upravil BX19GTI dne so duben 14, 2007 9:39 am, celkově upraveno 1 krát

Zaslal: so duben 14, 2007 9:30 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
BX19GTI napsal:
Mám novej poznatek ohledně brzd. Odmastil sem kotouče arvou a vše prostříkal vapem a najednou jsou brzdy ošklivě jedovaté, že sem si málem při prvním zabrždění rozbil hlavu o čelní sklo. Laughing Protože budu absolvovat STK tak jsem jel na přeměření brzd, abych věděl jak na tom sem. Maník co to testoval na válcích byl udivenej jak to nádherně brzdí a jak rychle brzdy reagujou. rozdíl levá pravá přední brzda mám 12%. Vzadu už je to horší tam mám rozdíl 20%. Pro STK se prej stačí vejít do 30%.

Jo jo stačí 30%....já se do nich v listopadu nevlezl Sad

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
martanc
Zaslal: so duben 14, 2007 12:20 pm Odpovědět s citátem
BX19GTI napsal:
Mám novej poznatek ohledně brzd. Odmastil sem kotouče arvou a vše prostříkal vapem a najednou jsou brzdy ošklivě jedovaté, že sem si málem zase při prvním zabrždění rozbil hlavu o čelní sklo. Laughing Protože budu absolvovat STK tak jsem jel na přeměření brzd, abych věděl jak na tom sem. Maník co to testoval na válcích byl udivenej jak to nádherně brzdí a jak rychle brzdy reagujou. rozdíl levá pravá přední brzda mám 12%. Vzadu už je to horší tam mám rozdíl 20%. Pro STK se prej stačí vejít do 30%.
to je dobrej poznatek urcite pri velkym uklidu viskousim Very Happy Very Happy

Petr Svaták
Zaslal: so duben 14, 2007 12:30 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 11. 11. 2006 Příspěvky: 555 Bydliště: Býšť
Můj pedál jde cca 2 cm lehko a dál to je totálně ostrý. Když sem jel zkoušecí jízdu, tak mě to trochu vyděsilo. Šlápnul sem, ono nic, přišlápnul a čelo na skle. To se mi líbí. Mezi přibrzděním a zašlápnutím na krev je malej krok.

Zaslal: st duben 16, 2008 6:54 pm Odpovědět s citátem
tak jsem nedávno udělal generálku brzd a vrátil se my můj původní problém co jsem tu řešil na začátku akorát je to ještě horší, a už my to začíná vadit, potřeboval bych něak posunout chod pedálu aby brzdil vostře hned ze začátku a ne do půlky nic a pak teprv ostře ale nikdo z mého okolí neví jak na to proto se ptám jestli někdo z vás neví co to spůsobuje a co se stím dá dělat

skokan
Zaslal: st duben 16, 2008 7:14 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 18. 05. 2007 Příspěvky: 3348 Bydliště: Slovensko - NMnV
no mne to brzdi uplne na prd .... total makke a chova sa to ako by som brzdil na bicykli a nie na saxe VTS. Co som mal vymenene brzdy na predoslom aute, tak to bralo hned a riadne ztuha a toto mam uplne blato. Som bol dost nemilo prekvapeny ked som to takto uz kupil, lebo som cakal ze saxo ma brzdy ako remen, tak neviem Sad

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
MrChodnyCZ
Zaslal: st duben 16, 2008 7:34 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 12. 07. 2007 Příspěvky: 3334 Bydliště: Hodonín
vzduch v systemu?
moje brzdy brzdi uplne normalne, zadne gumove, nic. Oproti 1.1i jsou jedovate jako prase.

Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
Majo
Zaslal: čt duben 17, 2008 1:51 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 09. 05. 2007 Příspěvky: 1331 Bydliště: Bratislava
skokan napsal:
no mne to brzdi uplne na prd .... total makke a chova sa to ako by som brzdil na bicykli a nie na saxe VTS. Co som mal vymenene brzdy na predoslom aute, tak to bralo hned a riadne ztuha a toto mam uplne blato. Som bol dost nemilo prekvapeny ked som to takto uz kupil, lebo som cakal ze saxo ma brzdy ako remen, tak neviem Sad

saxo ma brzdy ako remen Wink aj ked priznam ze napr. 307 staci trolilinku stupit a letis dopredu, som si skoro hlavu rozbil Confused mne sa to pekne zvolna pribrzduje..co javiem 2-3centi a ked nahodou potrebujem zastat tak na to dupnem a brzdia poriadne.. ale takto nebrzdim skoro nikdy..ja si vzdy necham priestor a poslednu dobu som zacal pribrzdovat najprv motorom.. Wink
..ja mam skor pocit ze vam vadi to ze brzdia neskoro.. napr lada a skodovka100 mali take brzdy ze az na dno Wink na felde ked som takto v autoskole stupil, v polke pedal zastal-uz nebolo kam doslapnut a instuktor sa namotal palubovku Shocked
..podla mna to je o type auta, na niektorych tie pedale zaberaju hned a na niektorych neskor, mne to ze saxo zabera neskor vyhovuje, lebo ked sa obcas na tej 307 zabudnem a stlacim, je to nechutne jak ma to hodi dopredu a posadka sa vacsinou netvari nadsene kedze na ten "efekt" nie su pripraveni.. Rolling Eyes

vtsko
Zaslal: čt duben 17, 2008 11:15 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 03. 2008 Příspěvky: 4167 Bydliště: Malacky
kazdy pise,teda co som cital clanky o saxach,ze seriove brzdy su zleee....a tu podaktori ze su super... Rolling Eyes
Mne auto brzdi dobre,aj ked by mohlo viac...ale nemam na predu seriove brzdy...ked som sam,tak je to v pohode,ale ked niekoho veziem,tak su straaasne slabe.A v poslednej dobe mam pocit,ze to brzdi menej...Neviem ci uz mi s toho sibe,ze to skusam dokola,ci to tak je...ale uz budu mat zadne brzdy najlepsie za sebou,tak aj preto..Chystam sa dat brzdovku DOT5,tak som zvedavi,co to spravy... Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Marth
Zaslal: pá duben 18, 2008 6:50 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 14. 03. 2008 Příspěvky: 84 Bydliště: Brno
vtsko napsal:
kazdy pise,teda co som cital clanky o saxach,ze seriove brzdy su zleee....a tu podaktori ze su super... Rolling Eyes
Mne auto brzdi dobre,aj ked by mohlo viac...ale nemam na predu seriove brzdy...ked som sam,tak je to v pohode,ale ked niekoho veziem,tak su straaasne slabe.A v poslednej dobe mam pocit,ze to brzdi menej...Neviem ci uz mi s toho sibe,ze to skusam dokola,ci to tak je...ale uz budu mat zadne brzdy najlepsie za sebou,tak aj preto..Chystam sa dat brzdovku DOT5,tak som zvedavi,co to spravy... Laughing

jen ti vyvaří kapalina později,když budeš sjíždět alpy pod brzdama Laughing
rozdíl je jen v bodu varu kapaliny,takže pro zavodní brzdy...kde jsou trochu jiný teploty...
pak už jen DOT 5.1 a to je s přísadama nějakýho silikonu či čeho Rolling Eyes
osobně si myslím že pokud jsou na saxu brzdy v pořádku tak brzdí výborně...horší už je to s přenosem sil na asfalt (bez ABS) Embarassed

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 2 z 3
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Přejdi na: