Autor |
Zpráva |
< Servis ~ LED neony vs. ALARM - nefunguje :( |
Jurry |
Zaslal: po březen 19, 2007 12:38 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ahoj, když jsem koupil Saxo (rv96) tak v autě byl nějakej neoriginál alarm(značku jsem nezjistil). K alarmu mám připojen dokupovaný centrál (aby fungoval na dálku).
Asi před měsícem jsem připojil neony do interiéru - dal bych krk za to že když jsem je tam dal tak vše fungovalo OK ale po čase mi přestal fungovat alarm.
Respektive začal blbnout. Když alarm odpojím od baterky a tím ho vlastně zresetuju tak funguje tak jak má, při zamčení/odemčení bliká, píská, poplachy fungují ale jen do doby než otočím klíčem v zapalování, v tu ránu se rožne dioda, která signalizuje aktivaci alarmu a zustává svítit pořád. Předtím svítila jen při otevřených dveřích nebo blikala při aktivovaném alarmu.
Jakmile je tahle alarm zblý tak sice přes něj dálkou odemču i zamču auto ale blinkry neblikají a auto nepíská ani poplach nefunguje.
Včera jsem se rozhodl neony prodat a tak jsem je vyskřípal z auta a ono ejhle alarm začal fungovat tak jak má.
Otázka zní proč tomu tak je?
Plus od neonů jsem měl připojeno za pojistkou od jednotky centrálu a mínus jsem bral z osvětlení kufru. To znamená že neony svítili jen při otevření dveří jinak vůbec. Pomohla by třeba dozadu k mínusu od osvětlení kufru třeba dioda nebo tak něco? Jestli se v tom někdo trochu vyzná tak prosím pomožte díky moc
časem bych chtěl dát dovnitř neony jiné barvy (kvůli barvě jsem je prodal) tak abych věděl jak to připojit aby to neblblo |
_________________ Saxo 1,5D, 42kW, rv1996 |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po březen 19, 2007 2:32 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
no je mozny ze neony olivnovaly cidla alrmu otazka je zda to byla imitace neonu tam by to neplatilo ale jestli to byl pravej neon tak to je vybojka ktera kolem sebe tvori visokou frekvenci teda jestli se nepletu a tao frekvence uz by ovlivnovala mikrovlny cidla |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: po březen 19, 2007 4:04 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
martanc napsal: no je mozny ze neony olivnovaly cidla alrmu otazka je zda to byla imitace neonu tam by to neplatilo ale jestli to byl pravej neon tak to je vybojka ktera kolem sebe tvori visokou frekvenci teda jestli se nepletu a tao frekvence uz by ovlivnovala mikrovlny cidla
ako pise su to LED neony cize imitacia vytvorena z LED diod nema ako ovplyvnovat alarm ... skorej by som skontroloval elektriku v okoli alarmu ci tam nieje zly kontakt alebo nebodaj skrat .. |
_________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po březen 19, 2007 4:30 pm |
|
|
|
sory tak jestli sou to LED tak to i udelal neakej kikx v zapojeni ale jestli si je uz vyndal tak to asi nema cenu resit |
|
Návrat nahoru |
|
BX19GTI |
Zaslal: po březen 19, 2007 6:27 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Dle toho jak to popisuješ tak to budeš mít asi zbastlený. Odkud bere + a kostru ten alarm a odkud bere kostru a + ten centrál ? Máš dobře propojený alarm s centrálem. Správně propojeny ovládací signály co jdou z toho alarmu, impuls Lock a impuls unlock ? Do Saxa jsem taky montoval Alarm a dával centrál z Citroenu BX. U mě no problemo. Máš k tomu alarmu nějaké schema?
popis základních pinů ze standartního alarmu.
1 ) +12V z baterky
2 ) kostra
3 ) výstup světelná výstraha (blinkry) zapojuje se na tlačítko výstražných světel
4 ) výstup na sirénu
5 ) signál Zapalování ON, zapojuje se na spínací skříňku
6 ) signál dveřní spínače (kufru, kapoty) ( rozlišuje se pozitiv a negativ)
7 ) signál LOCK pro centrál
8 ) signál UNLOCK pro centrál
9) imobilizér, zapojuje se na palivové čerpadlo nebo cívku či startér.
10) volitelný senzor
11) vývod na ultrazvukové (pohybové) senzory a senzor náklonu vozidla a rozbití skla.
12) vývod na tajné tlačítko (programovací)
Jedinou nevýhodu co těď mám je, že když otevřu kapotu, dveře nebo zadní dveře tak mi svítí obě světýlka v autě. |
_________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
Návrat nahoru |
|
Jurry |
Zaslal: út březen 20, 2007 6:03 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
k alarmu žádné zapojení nemám, ale svítí mi to jako tobě (při otevřené kapotě svítí osvětlení interieru a kufru). Když tam ty neony nejsou funguje to OK. Takže si myslím že jak si beru ovládací kostru od toho světla z kufru že bych tam měl přidat diodu aby to šlo do neonů ale nešlo to od nich zpátky,alespon tak mi to poradil kamarád autoelektrikář, sice to nechápu jak se to může vracet zpět když při zavřených dveřích neony nesvítí ale jak bude hezky tak je tam dám a zkusím tu diodu a snad to bude fungovat OK.
Jinak alarm a centrál by měli být připojeny dobře, už to tak mám skoro rok a fungovalo to celou dobu dobře. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út březen 20, 2007 1:47 pm |
|
|
|
Jurry napsal: k alarmu žádné zapojení nemám, ale svítí mi to jako tobě (při otevřené kapotě svítí osvětlení interieru a kufru). Když tam ty neony nejsou funguje to OK. Takže si myslím že jak si beru ovládací kostru od toho světla z kufru že bych tam měl přidat diodu aby to šlo do neonů ale nešlo to od nich zpátky,alespon tak mi to poradil kamarád autoelektrikář, sice to nechápu jak se to může vracet zpět když při zavřených dveřích neony nesvítí ale jak bude hezky tak je tam dám a zkusím tu diodu a snad to bude fungovat OK.
Jinak alarm a centrál by měli být připojeny dobře, už to tak mám skoro rok a fungovalo to celou dobu dobře. od neonu spatky to nepude protoze sou to LED neony a to sou vlastne taky diody ale za zkousku nic nedas |
|
Návrat nahoru |
|
Jurry |
Zaslal: pá duben 20, 2007 5:38 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
je to divný, něco se muselo někde po**at. Protože minulý týden jsem připojil červený neony do intošu, nic jsem nikde neměnil, prostě jsem je připojil tak jak jsem je vyskřípal a bezproblému to funguje. Jsem si říkal že mi to tenkrát taky s neony chodilo, ale kámoš mi tvrdil že jsem si toho špatně všiml, že to určo nešlo už od začátku.
prosím LOCK |
|
Návrat nahoru |
|
|