punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - výměna brzdovky

Autor Zpráva

<  Servis  ~  výměna brzdovky

josh
Zaslal: út únor 27, 2007 7:26 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 05. 2005 Příspěvky: 259 Bydliště: Slovensko, Bratislava
no kua som sa obával podobnej odpovede pre "profíkov" Very Happy - som práve ten prototyp "sídliskového manekýna" takže ani také jednoduché veci na autách a) nemám kde robiť b) neriskujem ich c) musím byť odkázaný na neexistujúci solídny servis /a dávať pozor na známe veci - aby ma neodrbali na úkone, súčiastkách...atď/ . Tá tvoja cena bola inak perfektná, to by som bral - mňa by to vyšlo 2x viac Wink

DAVE_FM napsal:

zdarec, tak na potřebu výměny jsem přišel tak, že mi to nebrzdilo.. když jsem rozdělal buben, tak z toho jednoho válečku utíkala kapalina.. tak jsem vyměnil oba.. výměnu zvládne snad každý sám.. není to moc složité...
jinak válečky jsem kupoval v autokelly.. za oba a litr brzdovky ferodo jsem dal tuším něco kol 1700-1800... naše firma tam má cca 20-25% slevu, tak jsem ji využil Wink

jestli máš pochyby o tom, zda je měnit, tak sundej zadní kola a rozdělej bubny.. a uvidíš, zda ti jeden neteče, nebo máš něco s obložením.. a nebo si nech udělat testy brzd ještě u někoho jiného..

Zaslal: út únor 27, 2007 7:35 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 11. 2006 Příspěvky: 176 Bydliště: Vojkovice, okr. Frýdek.Místek
no, mi se taky cena líbila Cool

jinak i když bydlíš na sídlišti, tak to neva.. jen zvedneš auto, jako bys měnil kolo, sundáš .. na povolení bubnu musíš mít velký golák.. teď z hlavy nevím kolikátká to byla.. a pokud možno dobrou račnu.. fakt to není nic složitého.. ale jestli se na to necítíš, tak leda do nějakého servisu, nebo tam není někdo, kdo opravuje auta.. jako nějaký soukromník.. bys mu čuměl pod ruce, měl jistotu a poznal trochu autko Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
wenca30
Zaslal: st květen 02, 2007 6:13 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 22. 11. 2006 Příspěvky: 131 Bydliště: Fýdek-Místek
chlapi mám dotaz;ten gumový klobouček co je na ovzdušňovacím šroubu je na závit a nebo jae tam jen tak nacvaknutý......snažil jsem se ho odkroutit ale kroutil jsem jak blbý a furt nic ...škubat se mi ho nechtělo,abych něco nezkurvil tak se raději zeptám zkušenějších

dík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
69david
Zaslal: čt květen 03, 2007 8:47 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 18. 01. 2007 Příspěvky: 209 Bydliště: český Těšín
wenca30:ne,ne na zavit neni,normalne ho sundej.kdyz uz jsem tu tak se zeptam...taky budu menit brzdovku a potrebuju vedet jaky typ se dava do saxa?dik...jo a jste jedna vec...kdyz seslapnu brzdu tahne to mirne do leva,nevite cim to muze byt???diky
martanc
Zaslal: čt květen 03, 2007 1:45 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
69david napsal:
wenca30:ne,ne na zavit neni,normalne ho sundej.kdyz uz jsem tu tak se zeptam...taky budu menit brzdovku a potrebuju vedet jaky typ se dava do saxa?dik...jo a jste jedna vec...kdyz seslapnu brzdu tahne to mirne do leva,nevite cim to muze byt???diky
bohuzel nevim ja mam brzdovku primo z citroenu Very Happy no to tahnuti stranou dela nesoumerny brzdny ucinek takze bude asi jedna strana vice opotrebovana nez druha Very Happy Very Happy

Ritchma
Zaslal: čt květen 03, 2007 2:39 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
No já se na to chystám v nejbližší době zatim zkušebně u fáčka ale u saxa nevim jestli to budu dělat sám nebo ne. Asi podle toho jak to půjde na fáčku. Jinak sem se nedávno někde ptal a řekli mi takovou sumu snad 1500 za výměnu že sem na to čuměl jak z jara když brzdovka stojí prd a práce je to na pár minut Shocked
martanc
Zaslal: čt květen 03, 2007 4:34 pm Odpovědět s citátem
Ritchma napsal:
No já se na to chystám v nejbližší době zatim zkušebně u fáčka ale u saxa nevim jestli to budu dělat sám nebo ne. Asi podle toho jak to půjde na fáčku. Jinak sem se nedávno někde ptal a řekli mi takovou sumu snad 1500 za výměnu že sem na to čuměl jak z jara když brzdovka stojí prd a práce je to na pár minut Shocked
tak u facka to pude asi lepe nez na saxu Very Happy prece jen facko je konstrukcne jednodusi Very Happy

dave_m
Zaslal: čt květen 03, 2007 5:11 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
Ritchma napsal:

a to by ti vymenili aji zadni desticky, ne? Smile
tady v OL chteji 200,- CZK za brzdovku a 200,- CZK za praci

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
wenca30
Zaslal: čt květen 03, 2007 6:40 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 22. 11. 2006 Příspěvky: 131 Bydliště: Fýdek-Místek
69david napsal:

dík.já jsem dneska koupil brzdovku zn Lucas DOT4(110kč/500ml) vzal jsem ji 2 ks - myslím si že pro můj styl jízdy to stačí , mám 44kw a kotouče nijak moc nesmažím Smile
Ritchma
Zaslal: čt květen 03, 2007 7:38 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Fáčko nebo saxo to máš úplně stejný naopak si myslim že na saxu to bude snažší. Vysát brzdovku je stejný a na třmenu sou ty odvzdušňováky trošku dostupnější než na bubnu mam dojem, tam se musí sundat ne? Zatim sem na to nekoukal. Jinak 1500 byla jenom výměna brzdovky s prací, asi se splet. Jinak já budu měnit i hadice brzdový vepředu i vzadu prostě kde co na fáčku a udělám přitom i to řízení, fáčko je dobrá věc všechno si na tom udělá i nemehlo Very Happy Very Happy
DiNOkitovec
Zaslal: čt květen 03, 2007 10:04 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 04. 02. 2007 Příspěvky: 1300 Bydliště: Praha 2
Ritchma napsal:
Fáčko nebo saxo to máš úplně stejný naopak si myslim že na saxu to bude snažší. Vysát brzdovku je stejný a na třmenu sou ty odvzdušňováky trošku dostupnější než na bubnu mam dojem, tam se musí sundat ne? Zatim sem na to nekoukal. Jinak 1500 byla jenom výměna brzdovky s prací, asi se splet. Jinak já budu měnit i hadice brzdový vepředu i vzadu prostě kde co na fáčku a udělám přitom i to řízení, fáčko je dobrá věc všechno si na tom udělá i nemehlo Very Happy Very Happy

Kde si se ptal? ono totiž třeba tady u domanskýho bych se tomu nedivil...byl jsem se tam ptát na pár věcí když jsem měl "nový" saxo, a celkem sem na ty megasumy čuměl... Confused
Jinak všechny starší škodovky jsou krásný skládačky, proti saxu pohoda, to jsem i já zvládal Very Happy

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Adler
Zaslal: čt květen 03, 2007 10:48 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
saxo je ta sama skladacka jako facko akorat se toho clovek nesmi bat Smile

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Lukes.2002
Zaslal: čt květen 03, 2007 11:22 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
Adler napsal:
saxo je ta sama skladacka jako facko akorat se toho clovek nesmi bat Smile

přesně tak...veškerý servis zatím doma Laughing

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
martanc
Zaslal: pá květen 04, 2007 11:57 am Odpovědět s citátem
no facko je skaldacka kdiz sem ho jeste mnel tak my pripadalo ze je to postaveny na principu lega Very Happy jinak saxo je taky docela jednoduchy ale preci jen uz je tam znatelne vic elektriky a vseho kolem ale zas tak velkej rozdil to neni Very Happy

zlamos
Zaslal: čt srpen 21, 2008 8:20 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 03. 08. 2006 Příspěvky: 612 Bydliště: Olomouc Dolany
Kolik litrů brzdovky se vleze do VTSa? A je nějakej typ kterej by mi mohl někdo doporučit? Díky za odpovědi. Wink

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 2 z 3
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Přejdi na: