Autor |
Zpráva |
< Servis ~ výměna brzdovky |
josh |
Zaslal: út únor 27, 2007 7:26 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
no kua som sa obával podobnej odpovede pre "profíkov" - som práve ten prototyp "sídliskového manekýna" takže ani také jednoduché veci na autách a) nemám kde robiť b) neriskujem ich c) musím byť odkázaný na neexistujúci solídny servis /a dávať pozor na známe veci - aby ma neodrbali na úkone, súčiastkách...atď/ . Tá tvoja cena bola inak perfektná, to by som bral - mňa by to vyšlo 2x viac
DAVE_FM napsal:
zdarec, tak na potřebu výměny jsem přišel tak, že mi to nebrzdilo.. když jsem rozdělal buben, tak z toho jednoho válečku utíkala kapalina.. tak jsem vyměnil oba.. výměnu zvládne snad každý sám.. není to moc složité...
jinak válečky jsem kupoval v autokelly.. za oba a litr brzdovky ferodo jsem dal tuším něco kol 1700-1800... naše firma tam má cca 20-25% slevu, tak jsem ji využil
jestli máš pochyby o tom, zda je měnit, tak sundej zadní kola a rozdělej bubny.. a uvidíš, zda ti jeden neteče, nebo máš něco s obložením.. a nebo si nech udělat testy brzd ještě u někoho jiného.. |
_________________ Jozef @ 1.4i SX engine (= PSA motor KFX TU3JP. Normálne max. zrýchlovanie 1.4i má vyzerať takto https://youtu.be/9L0tEJ7Ea1s ; pri pomalšom je niekde zádrhel) |
|
Návrat nahoru |
|
DAVE_FM |
Zaslal: út únor 27, 2007 7:35 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no, mi se taky cena líbila
jinak i když bydlíš na sídlišti, tak to neva.. jen zvedneš auto, jako bys měnil kolo, sundáš .. na povolení bubnu musíš mít velký golák.. teď z hlavy nevím kolikátká to byla.. a pokud možno dobrou račnu.. fakt to není nic složitého.. ale jestli se na to necítíš, tak leda do nějakého servisu, nebo tam není někdo, kdo opravuje auta.. jako nějaký soukromník.. bys mu čuměl pod ruce, měl jistotu a poznal trochu autko |
|
|
Návrat nahoru |
|
wenca30 |
Zaslal: st květen 02, 2007 6:13 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
chlapi mám dotaz;ten gumový klobouček co je na ovzdušňovacím šroubu je na závit a nebo jae tam jen tak nacvaknutý......snažil jsem se ho odkroutit ale kroutil jsem jak blbý a furt nic ...škubat se mi ho nechtělo,abych něco nezkurvil tak se raději zeptám zkušenějších
dík |
|
|
Návrat nahoru |
|
69david |
Zaslal: čt květen 03, 2007 8:47 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
wenca30:ne,ne na zavit neni,normalne ho sundej.kdyz uz jsem tu tak se zeptam...taky budu menit brzdovku a potrebuju vedet jaky typ se dava do saxa?dik...jo a jste jedna vec...kdyz seslapnu brzdu tahne to mirne do leva,nevite cim to muze byt???diky |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt květen 03, 2007 1:45 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
69david napsal: wenca30:ne,ne na zavit neni,normalne ho sundej.kdyz uz jsem tu tak se zeptam...taky budu menit brzdovku a potrebuju vedet jaky typ se dava do saxa?dik...jo a jste jedna vec...kdyz seslapnu brzdu tahne to mirne do leva,nevite cim to muze byt???diky bohuzel nevim ja mam brzdovku primo z citroenu no to tahnuti stranou dela nesoumerny brzdny ucinek takze bude asi jedna strana vice opotrebovana nez druha |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: čt květen 03, 2007 2:39 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
No já se na to chystám v nejbližší době zatim zkušebně u fáčka ale u saxa nevim jestli to budu dělat sám nebo ne. Asi podle toho jak to půjde na fáčku. Jinak sem se nedávno někde ptal a řekli mi takovou sumu snad 1500 za výměnu že sem na to čuměl jak z jara když brzdovka stojí prd a práce je to na pár minut |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt květen 03, 2007 4:34 pm |
|
|
|
Ritchma napsal: No já se na to chystám v nejbližší době zatim zkušebně u fáčka ale u saxa nevim jestli to budu dělat sám nebo ne. Asi podle toho jak to půjde na fáčku. Jinak sem se nedávno někde ptal a řekli mi takovou sumu snad 1500 za výměnu že sem na to čuměl jak z jara když brzdovka stojí prd a práce je to na pár minut tak u facka to pude asi lepe nez na saxu prece jen facko je konstrukcne jednodusi |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: čt květen 03, 2007 5:11 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Ritchma napsal: No já se na to chystám v nejbližší době zatim zkušebně u fáčka ale u saxa nevim jestli to budu dělat sám nebo ne. Asi podle toho jak to půjde na fáčku. Jinak sem se nedávno někde ptal a řekli mi takovou sumu snad 1500 za výměnu že sem na to čuměl jak z jara když brzdovka stojí prd a práce je to na pár minut
a to by ti vymenili aji zadni desticky, ne?
tady v OL chteji 200,- CZK za brzdovku a 200,- CZK za praci |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
wenca30 |
Zaslal: čt květen 03, 2007 6:40 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
69david napsal: wenca30:ne,ne na zavit neni,normalne ho sundej.kdyz uz jsem tu tak se zeptam...taky budu menit brzdovku a potrebuju vedet jaky typ se dava do saxa?dik...jo a jste jedna vec...kdyz seslapnu brzdu tahne to mirne do leva,nevite cim to muze byt???diky
dík.já jsem dneska koupil brzdovku zn Lucas DOT4(110kč/500ml) vzal jsem ji 2 ks - myslím si že pro můj styl jízdy to stačí , mám 44kw a kotouče nijak moc nesmažím |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: čt květen 03, 2007 7:38 pm |
|
|
|
Fáčko nebo saxo to máš úplně stejný naopak si myslim že na saxu to bude snažší. Vysát brzdovku je stejný a na třmenu sou ty odvzdušňováky trošku dostupnější než na bubnu mam dojem, tam se musí sundat ne? Zatim sem na to nekoukal. Jinak 1500 byla jenom výměna brzdovky s prací, asi se splet. Jinak já budu měnit i hadice brzdový vepředu i vzadu prostě kde co na fáčku a udělám přitom i to řízení, fáčko je dobrá věc všechno si na tom udělá i nemehlo |
|
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: čt květen 03, 2007 10:04 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: čt květen 03, 2007 10:48 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: čt květen 03, 2007 11:22 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá květen 04, 2007 11:57 am |
|
|
|
no facko je skaldacka kdiz sem ho jeste mnel tak my pripadalo ze je to postaveny na principu lega jinak saxo je taky docela jednoduchy ale preci jen uz je tam znatelne vic elektriky a vseho kolem ale zas tak velkej rozdil to neni |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: čt srpen 21, 2008 8:20 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Kolik litrů brzdovky se vleze do VTSa? A je nějakej typ kterej by mi mohl někdo doporučit? Díky za odpovědi. |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
|