punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Voda a tesnenie pod hlavou vlacov

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Voda a tesnenie pod hlavou vlacov

MaTToS8806
Zaslal: so červen 02, 2007 10:38 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 08. 03. 2007 Příspěvky: 234 Bydliště: Bratislava
Vcera v noci som pozeral pod kapotu a okrem toho ze znovu mi nieco tece spod ventiloveho veka ,, a znova je to pri rozvodovom remeni na rovnakych miestach a myslim si ze je to tym ze vcera som si daval s kamaratom zavody a som parkrat bol v obmedzovaci dakde daleko v cervenom az .... a olej je tam viac ako namera ta mierka v motore ... a popritom ho tam naliali presne tolko kolko hovori citroen ze tam ma ist ked sa meni aj filter atd. ---- uz raz som bol stym v servise ze to tece .... to tam budem chodit kazdych 5000km jak nato tak pozeram

No a druha vec ze pred dvomi mesiacmi to bolo na vymene rozvodov atd. a bola nadoba na chladiacu kvapalinu uplne naplnena na MAX , vcera pozrem a v chladici je voda tak 1,5cm pod minimom -- ale popritom sa mi ani tak casto nepustal vetrak ani nic , sice bolo aj chladno vcera ale proste to islo .

A preto sa chcem spytat ako casto vy zvyknete doplnat chladiacu kvapalinu a kolko jej doplnate ? Mne sa za neco vyse 2 mesiace a 3500km minula cela co sa mi nezda ... mohlo by to byt tym ze som tomu daval dotela ?
Tu vodu som kontroloval ked bol motor teply ale ajtak si myslim ze by to nemalo byt vyse 1cm pod minimom, nechapem co citroen viedlo k tomu vyrobit taku nahovno nadobu na chladenie kde 20 minut hladam hladinu vody ... a potom najdem tam kde byt nema

Naposledy upravil MaTToS8806 dne ne červen 03, 2007 1:16 am, celkově upraveno 1 krát

Zaslal: so červen 02, 2007 11:19 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
Z uzavreteho okruhu by voda miznut nemala vobec, resp. minimalne.
Ja som prave minuly tyzden mal s tym problem, mal som to dokonca horsie, voda mi odisla uz po tyzdni...
Problem bol vo vodnej pumpe, tesnenie prepustalo.
Ked som stal a motor isiel na volnobehu, normalne kvapkalo z miesta vodnej pumpy. Ked sa otacky zvysili, prestalo to.

Tebe to az tak asi netecie, mozno by stacilo vymenit uzaver expanzky.

Zaslal: so červen 02, 2007 11:45 am Odpovědět s citátem
Mne menili vodnu pumpu aj s rozvodovym a klinovym remenom a odvtedy som najazdil 3000-3500 km a spotreba 1liter vody ?!?!, a este som videl jak v servise s toho poistneho ventilu vytekala nadbytocna voda stej nadoby a aj na druhy den ked som kontroloval bola ta nadoba plna ...
A dneska rano to bolo aj pri studenom motore 1cm pod minimom
Som tam nalial nieco okolo litra a teraz je to tak neco nad maximom a plava v tej vode neuveritelne svinstvo ... pripomina to vosk vo vode alebo take daco ... a bolo to prichytene k bokom tej nadoby ked bola prazdna ,, ach auto akurat k zlosti mat vzdy sa neco najde ... voda po 3000km zmizla a popritom nikdy som pod autom nevidel ziadnu mlaku ani nic,,
mno vidim to na servis ...ach to zase bude ,, pevne dufam ze do zrazu_pavov to bude OK bo strasne na to kolko malo jazdim sa vzdy objavi nejaka prkotina

Zaslal: so červen 02, 2007 12:23 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 09. 05. 2007 Příspěvky: 235 Bydliště: Zlonice , Okres kladno
Muj odborny talent na motory rika:D Smile ze ti odeslo tesneni pod hlavou Confused teda myslim ...... on ten muj talent zase tak talentovanej neni Cool Laughing ale jo bude to to tesneni pod palicí.....mimochodem ta nadobka na vodu je fakt debilni... Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
MaTToS8806
Zaslal: so červen 02, 2007 12:30 pm Odpovědět s citátem
kua neser ... to netreba nahodou nejako brusit tu hlavu a upravovat ked sa da dole ??? ach to odislo kvoli comu ?? to kvoli tomu ze normalne tomu davam tak 3000-3500 otacok , a obcas ho trochu prezeniem to preto odislo ??
a este som kontroloval olej a aj toho je tam odost menej ako pred par dnami ---
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

da sa to nejako nekde poznat ked nato kukam ci je to tesnenie prasknute ?

Zaslal: so červen 02, 2007 12:33 pm Odpovědět s citátem
To jako takato kravina pod hlavu stoji 1600 ?? Mno to by som zniesol este len horsie bude ked zistim ze praca a nejake brusenie bude 3000

Zaslal: so červen 02, 2007 12:49 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 09. 05. 2007 Příspěvky: 235 Bydliště: Zlonice , Okres kladno
Kecal bych o brouseni nic nevim dotedka sem menil tesneni puze u skodovek Cool a tam to stacilo jen vycistit....... to tesneni uz mohlo bejt starsi nebo tak nejak....a jak si tomu hodne nandaval tak to proste nevydrzelo to se stava.....kamaradovi takhle zase povolilo 3 krat za mesic tesneni pod pumpu nez si to sedlo......
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Adler
Zaslal: so červen 02, 2007 2:25 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
nechcu strasit ale tesneni je pomalu to nejlevnesi co je .. nejhorsi je prace a ty kraviny co se delaj kolem ... vsechny tesneni novy gufera na ventilech . srovnat a natlakovat hlavu zabrousit ventily .... me to stalo celkem 9500

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
MaTToS8806
Zaslal: ne červen 03, 2007 12:51 am Odpovědět s citátem
fuha , mno dobre a napise mi este niekdo ako sa to prejavuje ked to tesnenie praskne ?? tece nekde neco z motora alebo tak ?? lebo neviem si vysvetlit proste mi zrazu zmizne liter vody z chladica a absolutne nechapem ze kam a ako , jedine mi spod ventiloveho dekla presakuje olej v mieste rozvodov ale inak som aj pod autom kukal no nikde som nenasiel nejake znamky zeby nieco tieklo alebo tak dako ... dnes tomu navyse este aj nejako hrabalo ze som nastartoval a otacky stali na 500 , ale zvuk bol celkom v pohode , ale nereagovalo na plynovy pedal akurat sa secko zatiaslo no otacky nic ,som zhasol vytahol klucik a zapol znova a nato ze mi svietila ta kontrolka na palubovke ze chyba v motore ci co to je tak uz to slo celkom v pohode ,bol som s kamaratmi grilovat na chate a som tomu daval dotela uplne ze najviac cestou tam aj spet 120-150 , prudke zrychlovanie , radenie pri 3500-4000 , predbiehanie pri ktorom na trojke kludne aj 5500 a potom na styry , atd. proste som siel 50 km co to dalo , a rano som dolial tu vodu , najazdil som za dnesny den 300km , a teraz som kontroloval po prichode domov a je to stale cca. 5 milimetrov nad maximom ... naco mu uz serem to je ok

Zaslal: ne červen 03, 2007 1:18 am Odpovědět s citátem
na autorevue fore som nasiel od jedneho uzivatela takuto vetu : Termostat nebo tesneni pod hlavou. Termostat poznas ze neotevrel podle toho, ze je studena hadice k chladici, tesneni pod hlavou podle toho, ze je tvrda jak sutr. Jestli jste ale nekolikrat varili mohla se i zkroutit hlava = pruser.

Bola to tema o variacej sa vode na passate s TDI motorom ...

Konkretne ma zaujima to ze napisal ze prasknute tesnenie pod hlavou spoznas tak ze hadica z motora bude tvrda jak suter ... co si otom myslite ?? moja je horuca jak svina ale zato mekucka --
ja sa nerozumiem tomu tak sa pytam lebo nikdo mi tu nenapisal ako si sam mozem to tesnenie skontrolovat alebo jak sa to ma prejavovat ..

Zaslal: ne červen 03, 2007 8:21 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
me se tesneni projevovalo tak ze me tekl olej ven z motoru ...ale jen za teplot kolem nuly....byl to u zezadu u strany rozvodu ........kdyz ti praskne tak ti de bud voda do olej anebo olej do vody.......bud mas emulzi v oleji nebo ve vode

jinak taky celkem casto dolivam vodu .. bylo mi receno ze na naftacich sou expanzky s nakou vydou na vycku ze proste ufukuji .. bo tak neco ......

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: