punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Vymena tesnenia pod hlavou

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Vymena tesnenia pod hlavou

beniro
Zaslal: út červenec 17, 2007 5:25 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
Tak a mam zas problem s autom Sad
Auto ide iba na 2 valce, pravdepodobne tesnenie pod hlavou.
Vodu ani olej nazerie, benzin je, iskra je ale ziadna kompresia v 3,4 valci

Rozobrate to este nebolo, ale mechanik predpokladal taketo nieco:

Zial moj "dvorny" mechanik ide na dovolenku 2 tyzdne, takze asi budem musiet navstivit autorizovany citroen servis v KE Evil or Very Mad
Uz som tam daval robit auto, takze ich poznam, nebol problem.

Aku sumu mam ocakavat za material+pracu ?
Kolko to trva, den, tyzden ?
Co vsetko sa musi vymenit, a co vsetko by sa este malo spravit,
ked uz je to rozobrate?
Je tam novy olej, nove sviecky, nova zapalovacia lista, aj novy vzduchovy filter.
Rozvody aj vodna pumpa menene 04/2007

vdaka.

Naposledy upravil beniro dne út srpen 28, 2007 7:32 pm, celkově upraveno 1 krát

Zaslal: st červenec 18, 2007 3:12 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
tak těžko říct kolik to bude stát ale v citroenu se budou dávat nový nějaký šrouby co drží hlavu bo tak něco (nerozumim tomu) který stojej cca litr, rovnat hlava já dávál v citroenu dvojku ale někam to posílali, těstnění cca 1500kč plus práce a určo až se budou koukat jak to vypadá tak ti řeknou co by bylo potřeba já když to tam měl tak se to pak vyšplhalo na šílenost myslim 18tis (bylo v tom to co sem psal, rozvody a nějaký sračičky kolem......... strašná cena Rolling Eyes )
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
beniro
Zaslal: st červenec 18, 2007 6:37 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
ups... 18t CZK tak to je uz vela, sice ja rozvody nove nepotrebujem, ale aj bez toho to bude asi dost... Crying or Very sad

no nic, dnes tam skocim nech mi povedia cenu a cas, a ked to bude vela, alebo budem musiet cakat tyzden na suciasky z AT, tak si radsej pockam na mojho mechanika a on mi to spravi...

hovoril mi, ze do 7-8t SKK by to malo vojst a to by mi aj odpadol problem trepat sa 30km do KE, lebo on byva asi 1km odomna, vraj to spravi za 3dni.

Ale dovtedy musim chodit kazdy den 2x30km do roboty v takom teple na FAVORITE, do ktoreho asi zabudli namontovat klimu
Very Happy

Zaslal: st červenec 18, 2007 1:19 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 04. 02. 2007 Příspěvky: 1300 Bydliště: Praha 2
Já jsem nechal měnit těsnění pod halvou, celý to vyšlo na 3500 (práce,těsnění,rovnání hlavy).. ale nebylo to v origo servisu...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
mattell
Zaslal: st červenec 18, 2007 8:24 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 07. 2006 Příspěvky: 168 Bydliště: Ostrava
DiNOkitovec napsal:
Já jsem nechal měnit těsnění pod halvou, celý to vyšlo na 3500 (práce,těsnění,rovnání hlavy).. ale nebylo to v origo servisu...

souhlas, pokud tedy bude tím problémem to prdlé těsnění pod hlavou, to je solidní cena! Tedy jestli to nejede na dva válce kvůli tomu těsnění, jinak to může pak být oprava fakt za ranec! Protože pokud ono prdne, tak právě je problém v tom že většinou teče olej, sice málo ale pod autem když stojíš to jde vidět, do chladící kapaliny se ti dostane sajrajt od oleje a samo se to pak začne i více "zahřívat", nechme stranou extrémy když se to vysype celé a uvaříš a vytečeš unblock! Jinak z doslechu vím že některé "zvířata" za to berou fakt ranec, hlavy se v drtivé většině rovnají - vaří v externích firmách, pokud už to máš dole tak je pro sichr možná lepší udělat i tlakovou zkoušku! Já měl štěstí že můj dobrý známý má firmu co se krom jiného na rovnání hlav specializuje, tzn. jak všichni víte tak konkrétně u motoru 1.4 do určitého roku se "vydrolí" origo těsnění v rohu v místě kde jsou ty průtovkové kanálky, takže mě to taky postihlo, rovnání bylo myslím za 3kila, tlakovku jsem nedělal ale tuším že chce za to 500, vždy doporučuje vyměnit guferka, otázka pár korun, těsnění mi dal "za nákupku" už ani nevím, tuším 900,- a můj dvorní mechanik už mi to dodělal, tzn. vše jsem si objezil, vyřídil stálo mě to cca 1500,- naštěstí mám druhé prdítko na lítačku a dobré kamarády, ale běžně když jsou mechanici slušní a seriozní (aspoň trošku) tak do tří dnů a do 3tis se musíš vejít, v citroenu to bude majland, nejsem si jistý, co říkal můj dvorní mechanick - on tam pracuje, ale jen to origo těsnění co vám tam naúčtují stojí myslím 2500,- práce ranec a hlavy stejně vozí za tím mým známým a za srovnání pak na účtence máte pěkně kulatých 1500,-! On moc ty účetní věci nesleduje, ale matně si vybavoval, že na podobné auto co mám já vzali od majitelky 7500 ani nemrkla a jak byla spokojená! Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mattell
Zaslal: st červenec 18, 2007 8:27 pm Odpovědět s citátem
Ritchma napsal:
tak těžko říct kolik to bude stát ale v citroenu se budou dávat nový nějaký šrouby co drží hlavu bo tak něco (nerozumim tomu) který stojej cca litr, rovnat hlava já dávál v citroenu dvojku ale někam to posílali, těstnění cca 1500kč plus práce a určo až se budou koukat jak to vypadá tak ti řeknou co by bylo potřeba já když to tam měl tak se to pak vyšplhalo na šílenost myslim 18tis (bylo v tom to co sem psal, rozvody a nějaký sračičky kolem......... strašná cena Rolling Eyes )

tak to je docela palba, ale myslím že na 1.6 16V stojí i rozvody docela ranec, takže na to vše co ti dělali a že to bylo v citroenu tak to ještě uleze... To víš, koupil sis top model, super sport, tak plať! Ale za to svezní to určitě stojí co?! Cool
beniro
Zaslal: st červenec 18, 2007 8:41 pm Odpovědět s citátem
vdaka za nazory,
este som sa nerozhodol kde to dam spravit... zatial som nemal cas to riesit.
Nastastie este mam svoje stare favo, takze chodim s nim, len keby nebolo tak pekelne teplo, 35C cely tyzden.

Ten obrazok mam z anglickeho saxo fora, jemu tiez nezralo olej ani vodu, lebo tesnenie prasklo iba medzi dvoma valcami, kde nie su ziadne kanaliky.

Co ine by to este mohlo byt, ked nie je kompresia v tych dvoch valcoch?

Zajtra uz asi skocim do toho citroenu nech mi povedia cenu a cas.
Ale obavam sa, ze na origo suciastky z AT budem musiet aj tak cakat
tyzden, mozno dva. To si radsej pockam na svojho mechanika, ktoremu
nosia veci autokelly a podobni dodavatelia, takze na druhy den vacsinou vsetko ma (aj na VTS). 7-8 bola cena za komplet vsetky tesnenia, gufera, zrovananie hlavy, nova chladiacia kvapalina atd.
Mne neide ani tak o peniaze (pre saxo vsetko Smile ), skor o kvalitu a cas.
Preto to nechcem davat hociakemu domacemu hobby mechanikovy, ktory
opravuje skodovky (aj moju Smile ).

A za to svezní to určitě stojí !!! Wink

Zaslal: čt červenec 19, 2007 4:40 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 06. 2006 Příspěvky: 789 Bydliště: Zilina
Nazdar Beniro..Clovece Ty sa cudujes preco tam nemas kompresiu sak si pozri tu foto a je ti to jasne.. Jednoznacne tesnenim.Ten tlak na tych 2 valcoch nema kde vznikat bo ide doprdele cez tu FUGU v tom tesneni... Rolling Eyes
mattell
Zaslal: čt červenec 19, 2007 8:08 pm Odpovědět s citátem
DarkMIKE napsal:
Nazdar Beniro..Clovece Ty sa cudujes preco tam nemas kompresiu sak si pozri tu foto a je ti to jasne.. Jednoznacne tesnenim.Ten tlak na tych 2 valcoch nema kde vznikat bo ide doprdele cez tu FUGU v tom tesneni... Rolling Eyes

čoveče daremike přečti si co tam písal výše!!! ... tak fotka není to jeho těsnění, ale fotka nějakého zahraničního uživatele co měl naoko podobný problém! Treba čítať než zbrklo písať! Wink
DarkMIKE
Zaslal: pá červenec 20, 2007 10:40 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 06. 2006 Příspěvky: 789 Bydliště: Zilina
Jasne beriem spat...Nepisem zbrklo ale asi som zbrklo cital. Ani vo sne ma nenapadlo ze by tu dal inu fotku SRY. Drzim palec BENIRO.
Goodman
Zaslal: pá červenec 20, 2007 2:37 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 10. 03. 2007 Příspěvky: 187 Bydliště: Týn nad Vltavou
slo to na 2 válce svítíla ti přitom nějaká kontrolka??co to přesně dělalo možná mám podobný problém Crying or Very sad Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
beniro
Zaslal: pá červenec 20, 2007 4:25 pm Odpovědět s citátem
takze hlava je dole, toto uz je obrazok mojho tesnenia:

Priznaky:
Kontrolka motora nesvietila, motor na volnobehu sa nenormalne triasol, az tak, ze zadny vyfuk sa dotykal naraznika Very Happy

Podla mechanika bola hlava nie v najlepsom poriadku Sad ale da sa to spravit.
Len neviem kedy. Crying or Very sad

Naposledy upravil beniro dne út srpen 28, 2007 7:33 pm, celkově upraveno 3 krát

Zaslal: pá červenec 27, 2007 12:28 am Odpovědět s citátem
Takze saxo je spravene Very Happy

Podla mechanika to tesnenie uz bolo menene ale nie najlepsie to bolo poskladane. A este to bolo to najlacnejsie co sa dalo zohnat.
Teraz tam je kvalitnejsie, spolu s pracou to stalo 5000sk + novy olej, trvalo to 4dni.

Zaslal: pá červenec 27, 2007 4:48 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 24. 02. 2005 Příspěvky: 181 Bydliště: SK-Niedere Tatra
beniro napsal:
Takze saxo je spravene Very Happy

Podla mechanika to tesnenie uz bolo menene ale nie najlepsie to bolo poskladane. A este to bolo to najlacnejsie co sa dalo zohnat.
Teraz tam je kvalitnejsie, spolu s pracou to stalo 5000sk + novy olej, trvalo to 4dni.

Preco nechodis do servisu v KE k Palovcom Shocked

Zaslal: pá červenec 27, 2007 12:45 pm Odpovědět s citátem
nepoznam, kde to je? su dobri ?

a nie som priamo z KE, ale 30km, tu mam niekolko mechanikov/servisov v okruhu 1km, ale teraz vsetci dovolenkovali, to bol ten problem

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: