Autor |
Zpráva |
< Servis ~ blokování otáček motoru |
zdenda |
Zaslal: út srpen 07, 2007 9:14 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Zdravím příznivce Saxa.
tak jako vám , tak mi taky už vyvstal jeden problém. Mám saxo 1.1i, r.v.1999, SPI, a mám problém s otáčkmi. Neděje se tak pravidelně, ale jen čas od času, náhodně. Když je motor někde u otáček cca. 3000, a přišlápnu plyn, tak se otáčky stopnou nebo dokonce jako by motor začal brzdit. Jako by to mělo omezovač. Ale jestliže povolím plyn o pár centimetrů, tak se to v některé úrovni chytne a motor začne zase přidávat. Jako byla chyba někde ve vstřikování. Někdy se mi rozsvítí i kontzrolka "K" - vstřikování, zapalování, ale asi po 3-5 sec. zase zhasne. Byl jsem na kontrole jednotky a tam nic nenašli, prý je to čisté. Svíčky, kabely jsem zkontroloval a nic. Je to jev čistě náhodný a nevím dle čeho se řídí. ale uznáte, že s tímheltím se moc jezdit nedá, natož tak předjíždět.
Jestli někdo víte nebo tušíte o co by mohlo jít, dejte prosím vědět. Díky moc.
Zdenda |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lenička |
Zaslal: út srpen 07, 2007 12:46 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
jo tak to by měl taky zajímalo, protože mě to moje 1,1i dělá taky, kdybys přišel na to co to je, dej vědět. Lenka |
|
|
Návrat nahoru |
|
Dar3cek |
Zaslal: st srpen 08, 2007 11:10 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Zdarek mam takovej pocit ze uz se to tady resilo.......skus se porozhlidnout to najdes nechtel bych roznaset nejaky famy nebo nekoho mystifikovat ale myslim ze se to resilo ve spojitisti s cidlem na vzduch nebo tak nejak....fakt si nejsem jistej..... (a taky tomu dvakrat nerozumim ) |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lenička |
Zaslal: čt srpen 09, 2007 7:56 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Když to je právě ten problém, je jasný že už se tady řešilo snad úplně všechno, jen to najít. A když člověk neví co hledat, je to docela těžký ale díky... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Freak |
Zaslal: pá srpen 10, 2007 7:30 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
No třeba má 1,1saxo omezovač na 3000 ot |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lenička |
Zaslal: pá srpen 10, 2007 8:51 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
jo a spíná podle počasí a nálady |
|
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: pá srpen 10, 2007 9:50 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Kabely skus pozicat nejake ine a dat ich tam, pretoze uz som videl kabely ktore vizualne aj meranim boli dobre ale v motore uz sa tak ako dobre nechovali .
Dalej by som skontroloval skrtiacu klapku ci co je to za bazmek, lebo ked hovoris ze po uvolneni a znovu pridani sa to niekedy chyti tak ci sa ta klapka nejak nezasekava v nejakej polohe .Ak nic z toho nebude tak potom by som este lambdu skontroloval ajked nehadze chybu lambdy tak to neznamena ze je aj dobra ... moze este fungovat ale uz dava skreslene alebo uplne zle hodnoty a potom taka paseka ajked kvoli lambde by sa ti to na 3000ot nezaseklo ale tak za kontrolu nic nedas ...
a mozno by sa aj oplatilo skusit resetnut RJ tym ze odpojis baterku na pol hodinku a potom pripojis |
_________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
zdenda |
Zaslal: ne srpen 12, 2007 9:04 am |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Díky zatím moc za rady... druhé kabely už jsem zkusil, už i svíčky a furt nic. Zkusím teda ještě Lambdu. A škrtící klapka je taky OK, šlape bez problému. Tak fakt nevím. Snad přejít ty čidla... Díky |
|
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: ne srpen 12, 2007 6:59 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Este y si mohol skusit ked sa ti takto zaseknu tie otacky na 3000ot./min tak daj plyn na podlahu a stlac spojku ci tie otacky vyletia hore alebo budu stale stat na 3000 vyskusaj a napis co to spravilo |
_________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
|