punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Značky replikovych dilu

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Značky replikovych dilu

havrajz
Zaslal: po září 24, 2007 8:36 am Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 17. 09. 2007 Příspěvky: 4 Bydliště: Chlumec n.C.
Zdravim
Jsem tu novy, tak jestli se to tu uz resilo, tak me nekamenujte. Chci si na svym Saxu 1,1 udelat rozvody i s vodní pumpou. Stahnul jsem si manual od in0 a pustim se do toho sam. Problem ale je ze existuje dost variant replikovych dilu ruznych vyrobcu, ktery se lisi cenou a to nekdy o hodne. Poradte mi nekdo, podle ceho se orientovat a od jakyho vyrobce kupovat? Ty nejlevnejsi nahrazky asi nebudou to pravy orechovy ze. Dikes havrajz Very Happy

MaTToS8806
Zaslal: po září 24, 2007 3:48 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 08. 03. 2007 Příspěvky: 234 Bydliště: Bratislava
Ja som si na mojho saxika objednal rozvodovy remen, klinovy a vodnu pumpu znacky DAYCO co su podla vsetkeho velmi kvalitne komponenty - prvovyroba ,, neboli zrovna ani najlacnejsie , ale tak nejake smejdy som odmietol davat si do motora ... http://europe2.markivauto.biz/dayco/en/

Zaslal: po září 24, 2007 5:32 pm Odpovědět s citátem
Oki dikes, o DAYCO jsem jeste neslysel. Ja teda do aut moc nedelam, spis do motorek. Nakonec jsem objednal vse od SKF. Vodni pumpa me vysla na 1400,- a kladka s remenem na 1550,- asi je to drazsi nez je obvykle kvuli znacce SKF, ale rikam si kdyz uz to delam, tak at mam jistotu a penize co usetrim za praci v servisu investuju do kvalitnich dilu. Dneska jsem to vymenil a po 118 kkm byl remen a pumpa celkem OK, jenom ta napinaci kladka uz mela v lozisku vuli a gufera na lozisku uz netesnily. Jeste me ceka vymena prachovky na poloose a budu mit se skokanem na nejakou dobu klid.

Jen tek pro zajimavost, kolik staly ty dily na rozvody od DAYCA?

rumcajs
Zaslal: po září 24, 2007 7:49 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 07. 2007 Příspěvky: 75 Bydliště: Jihlava
havrajz napsal:
Oki dikes, o DAYCO jsem jeste neslysel. Ja teda do aut moc nedelam, spis do motorek. Nakonec jsem objednal vse od SKF. Vodni pumpa me vysla na 1400,- a kladka s remenem na 1550,- asi je to drazsi nez je obvykle kvuli znacce SKF, ale rikam si kdyz uz to delam, tak at mam jistotu a penize co usetrim za praci v servisu investuju do kvalitnich dilu. Dneska jsem to vymenil a po 118 kkm byl remen a pumpa celkem OK, jenom ta napinaci kladka uz mela v lozisku vuli a gufera na lozisku uz netesnily. Jeste me ceka vymena prachovky na poloose a budu mit se skokanem na nejakou dobu klid.

Ty brďo, já bych si na to asi netroufnul a hlavně když jsem to dal do servisu, mám záruku kdyby řemen náhodou za čas přeskočil že mi tu opravu cvaknou oni. Hlavně na rozvoďáku se podle mě nevylatí šetřit.

Zaslal: út září 25, 2007 8:48 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
rumcajs napsal:
havrajz napsal:

Ty brďo, já bych si na to asi netroufnul a hlavně když jsem to dal do servisu, mám záruku kdyby řemen náhodou za čas přeskočil že mi tu opravu cvaknou oni. Hlavně na rozvoďáku se podle mě nevylatí šetřit.

Jo jo taky si vše opravuji sám a mám na to i velice slušné zázemí ale zrovna s rozvoďákem pojedu určitě do servisu....bez řečí....když se to podělá tak to udělá moc velkou paseku než abych do toho šel sám...

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
havrajz
Zaslal: út září 25, 2007 9:24 pm Odpovědět s citátem
Nj chapu obavy, ale i na motorkach si opravuju vsechno sam, krom veci na ktery nemam vybaveni, ale tech moc neni. Myslim ze snad uplne levej nejsem a vim co delam. Ono na tech rozvodech na SOHC zase nic moc neni, nejhorsi asi je spravne napnout remen, to jsem vyresil silomerem na rameni. Dneska jsem jeste vymenil prachovky na jedny poloose a to bych rekl, ze s tim bylo vetsi srani, nez s rozvodama. Uz jsem s tim nejaky km najezdil a vse se jevi OK. Ja osobne se do toho radsi pustil sam s rizikem ze to podelam, nez se handrkovat s nejakym kokotem ze sevisu. Co jsem tu na foru cetl jak nekoho v servisu ojebali: vymenili repasovany altik za nejaky stary, stejnou vec udelali asi se vstrikovaci jednotkou, nekomu moc napli rozvodovy remen a ten pak piskal, kamaradovi vymenili baterku za starsi........ asi taky neni servis jako servis. Pokud na to clovek nema cas, prostory a vybaveni je servis jasny volba, ale ja tyhle veci mam, takze to resim svepomoci Wink

rumcajs
Zaslal: út září 25, 2007 9:32 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 07. 2007 Příspěvky: 75 Bydliště: Jihlava
souhlasím s tebou, v servisech pokud nemáš známýho je to na opíchání, stačí třeba obyčejná výměna oleje, můžeš jim tam klidně dovézt svůj jakejkoli špičkovej olej a oni ti tam nakonec stejně nalijou nějaký podělaný Paramo. Takovýhle drobný věci zvládnu taky, nebo třeba vyměnit brzdový destičky, ale už nemám kde to dělat, takže servis je jediná alternativa ... co nadělám!

Zaslal: út září 25, 2007 9:34 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
havrajz napsal:
Nj chapu obavy, ale i na motorkach si opravuju vsechno sam, krom veci na ktery nemam vybaveni, ale tech moc neni. Myslim ze snad uplne levej nejsem a vim co delam. Ono na tech rozvodech na SOHC zase nic moc neni, nejhorsi asi je spravne napnout remen, to jsem vyresil silomerem na rameni. Dneska jsem jeste vymenil prachovky na jedny poloose a to bych rekl, ze s tim bylo vetsi srani, nez s rozvodama. Uz jsem s tim nejaky km najezdil a vse se jevi OK. Ja osobne se do toho radsi pustil sam s rizikem ze to podelam, nez se handrkovat s nejakym kokotem ze sevisu. Co jsem tu na foru cetl jak nekoho v servisu ojebali: vymenili repasovany altik za nejaky stary, stejnou vec udelali asi se vstrikovaci jednotkou, nekomu moc napli rozvodovy remen a ten pak piskal, kamaradovi vymenili baterku za starsi........ asi taky neni servis jako servis. Pokud na to clovek nema cas, prostory a vybaveni je servis jasny volba, ale ja tyhle veci mam, takze to resim svepomoci Wink

Já tyhle věci mám taky ale přeci jen....nejde o to jak moc velká práce s tím je...spíš jde o to co to udělá když to pokazím a navíc tady to může odnest celý motor....ale jo...pokud jsi to zvládl tak gratulace...já tu mám servis Peugeot/Citroen celkem protekční (přiznám že díky tátovy) takže u mě si nedovolí nic sfušovat...

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: