Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Kontrolka ABS |
rumcajs |
Zaslal: ne září 23, 2007 7:33 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Čau lidi, mám problém s neustále svítící kontrolkou ABSka, někdo mi řekl že zároveň upozorňuje i na opotřebený destičky, kouknul jsem na ně a je fakt že zadní byly pěkně smetený. Nebyly ještě na plech ale rozhodnul jsem se je stejně vyměnit. Kontrolka svítí pořád (mrcha jedna hnusná). Co s tím??? |
_________________ Rumcajs zahodil žaludovku a místo ní má klíče od VTR |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: ne září 23, 2007 7:35 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
nejspis vadne nektere cidlo - imho nejjednodussi zajit na diagnostiku a nechat si to vycist. Jinak sehnat jedno funkcni a skusit je postupne vymenit. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
rumcajs |
Zaslal: ne září 23, 2007 7:48 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Popsal jsem to jen tak velmi stručně tak teď začnu od začátku: Auto jsem koupil a bylo v cajku, asi po půl roce ježdění se mi párkrát stalo že při dobržďování začal kopat pedál a auto prostě nebrzdilo, měl jsem štěstí že jsem to nikdy do nikoho zezadu nenarval. Když kontrolka nesvítila, dělalo mi to občas právě tyhle hovadiny, později se vždycky po tomhle karambolu ta kontrolka rozsvítila a tím pádem se vyřadila funkčnost ABS, ale já měl zase jistotu že to vždycky zastaví. Takhle jsem to trpěl asi měsíc s tím, že občas svítila a občas ne. Pak mi došla trpělivost a jel jsem do servisu, tam to napíchli na PC a řekli že je ASI špatný levý zadní čidlo, ale že to celý vyčistli a že už je to prej v pohodě, vzali si 2500 Kč a nazdar. Měli pravdu, bylo to dobrý, ale asi jen dva měsíce, pak to začlo nanovo, ale s tím rozdílem že už to svítilo trvale. Nasral jsem se a začal schánět to čidlo, ze Saxa jsem nesehnal, ale z Xantie ano, je na ní sice otočený o 90 stupňů, ale to jsem upravil a zasadil jako všechny ostatní. Nastartoval jsem a po ujetí asi 10ti metrů kontrolka zhasla a vše bylo OK, měl jsem radost jako malej kluk, ale ejhle (kdo by to čekal) už to zase svítí, nějak už jsem neměl sílu to řešit tak jsem s tím jezdil asi rok .... no a na to navazuje ten příběh s destičkama, jsou nový a pořád je to na kokot. Jel bych s tím do servisu zase, ale ti mi zase řeknou nějakou svou pohádku a já budu solit za výmysly. No a když jsem byl v Citroenu a popsal jim můj problém tak s absolutním nezájmem se na to vůbec mrknout řekli že vyměnit celý ABSko a je to (to je pro ně nejjednodušší, ale pro mě taky pěkně mastný a na to kašlu) ... POTŘEBUJU ŘEŠENÍ |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: ne září 23, 2007 7:58 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Nazdo mas posrane cidlo..To ze ti pedal kopal bolo naprosto OK pretoze ABS fungovalo Teraz ked Ti svieti kontrolka ti nefunguje. Holt u saxa normalna vec vymenis jedno a posere sa ti cidlo na druhej strane. Beztak neviem ako casto jazdis a aky si zdatny ale pokial mas Saxika v ruke ABS nepotrebujes... Ked vies spravne brzdit zabrzdis aj na suchom, mokrom a aj na zasnezenom povrchu. Dokonca na suchu zabrzdis skor ako s ABSom a to mozes brzdit zvesela smykom plny pedal, nieco ine je to vsak na mokre. Poznam jeden pripad kedy je ABS velmi bezpecne a to je ked ides lavymi kolesami po mokrom povrchu a pravymi po suchom, stlacis brzdovy pedal a ides do hodin, ale to je holt taka situacia 1 z 10 000 000
Takze nezufaj a bud si zozen cidlo alebo to chybne daj namotat (niektore firmy to delaji). A ked budes vo faze zufalstva, odpoj ziarovku z palubovky |
|
|
Návrat nahoru |
|
rumcajs |
Zaslal: ne září 23, 2007 8:08 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
kurňa to mě nenapadlo že by se mohlo hned posrat ještě jedno, ale je to logický že, všechny mají stejně najeto. Což o to, já se bez ABSka obejdu, ale přemýšlel jsem o prodeji takže to chci dát do cajku. Můžu teda zkoušet měnit jedno čidlo za druhým a doufat, ale k tomu potřebuju jedno "zkušební" přední a jedno zadní, páč každý má jinak dlouhej kabel. A jestli to koupím a vyzkouším a ono to nepomůže tak se asi zbláááznííím. ... nemám totiž peněz na zbyt a to čidlo stojí na vrakáči litr, pokud dobře počítám 2 čidla = 2 litry a to je pro mě na akci s názvem "Uvidí se" docela dost! |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: ne září 23, 2007 8:11 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Pocuj Rumcajsi, mas doma nejaky elektro-merak , alebo si zozen a cidla premeraj. Nemusis ziadne kupovat a ani experimentovat. A budes vediet presne ktore je vadne. Inak mas nejaky dobry kontakt na nejaky ale fakt dobry vrakac u vas v CR alebo aspom dajaky dobry tip? Bo ja zhanam tiez daco na saxika.. DIKY a drzim palec |
|
|
Návrat nahoru |
|
rumcajs |
Zaslal: ne září 23, 2007 8:37 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Měřák nemám, ale snad by se dal půjčit, já s tím ale neumím a ten borec kterýho to je potřebuje vědět CO vlastně mám měřit, odpor či co? Nějaké tipy na vrakáče ti dám, ale jsou to takový malý, snad ti to pomůže. Třebíč, tel.:608712338 (GPS 49°13'44.83"N,15°52'43.04"E) ///////// Lažínky, tel. 608806405 (GPS 49°2'7.49"N,15°49'59.01"E) ti mají ještě odnož v Jaroměřicích nad Rokytnoum ale nevím kde přesně, na to se optej ///////// Střítež, tel.:604894453 (GPS 49°11'27.72"N,15°53'23"E) //////// Velký Beranov, tel. nemám (GPS 49°24'24.75"N,15°40'20.59"E), ale ten nedělá přímo Citrouše, spíš tak všechno dokupy a je to vydřiduch //////// Blížkovice, tel.: nemám (GPS 49°0'15.7"N,15°51'10.46"E), to je nějakej soukromník co to tahá, ale myslím že má dílů dost. *Pokud nemáš GPSku jako já, nacvakej si www.mapy.cz a do okýnka vyhledávače vlož požadovaný souřadnice, ukáže ti to přímo ty objekty, alespoň budeš vědět kudy kam a nebudeš to muset hledat jako já! |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: ne září 23, 2007 9:19 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
rumcajs: odpor cidla musi byt neco malo pres 1kohm. Taky to mam spatny a chystam se je vsechny promerit. Znamej mi to dycky za 400,- premota. Zatim delal dve predni, tak uvidim, ktery bude ko. Jinak kdyz si v servise vzali 2500,- za "vycisteni" cidla, tak to te pekne natahli. Tos mohl mit fungl novy. |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
rumcajs |
Zaslal: ne září 23, 2007 9:24 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
dave_m napsal: rumcajs: odpor cidla musi byt neco malo pres 1kohm. Taky to mam spatny a chystam se je vsechny promerit. Znamej mi to dycky za 400,- premota. Zatim delal dve predni, tak uvidim, ktery bude ko. Jinak kdyz si v servise vzali 2500,- za "vycisteni" cidla, tak to te pekne natahli. Tos mohl mit fungl novy.
To vím taky že mě natáhli, ale co naděláš? Oni v tom ale měli i to napíchnutí na diagnostiku a já nevim co ještě si k tomu přičetli, dyť to všichni znáte, pokud nemáš v servisu vyloženě známýho, naúčtujou ti i vodu kterou si umyli ruce. Hele, moc se v těchhle věcech nevyznám ... co to znamená přemotat ty čidla??? |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: ne září 23, 2007 9:33 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
no, cidlo, to je takova civka, takze plno dratu. Obvykle se to nekde prerusi. Sice to vubec nechapu, jak se muze stat, ze se cidlo pokazi, ale je to tak. No a premotani, to je, ze se cidlo rozdela, drat se vymota a namota se znovu. Poprve mi to namotal novym dratem a naposled tim stejnym. Tak mam pocit, ze to posledni je pokazeny... |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: po září 24, 2007 3:32 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
|
Návrat nahoru |
|
rumcajs |
Zaslal: po září 24, 2007 8:03 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
proměřím ... uvidím, snad v pátek! DÍKY KLUCÍ |
|
Návrat nahoru |
|
rumcajs |
Zaslal: út říjen 02, 2007 8:05 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ještě mám jeden dotaz kterej by mi dost ulehčil práci. Nechce se mi odpojovat každý čidlo zvlášť každý na jiným místě, dost by mi bodlo vědět kde je řídící jednotka ABSka, no prostě kde se všechny ty dráty z čidel sbíhají k sobě. Za rady předem díky! |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: út říjen 02, 2007 8:14 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ja bych to tak nehrotil. Zvednes jednu predni stranu, zdelas predni kolo, zmeris cidlo, vlezes pod zadek, zmeris zadni cidla a pak jeste na druhe strane predni. Ted sem to delal v patek a za 20 minut nemas co delat. Tak odhadem |
|
|
Návrat nahoru |
|
rumcajs |
Zaslal: út říjen 02, 2007 9:30 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
dave_m napsal: ja bych to tak nehrotil. Zvednes jednu predni stranu, zdelas predni kolo, zmeris cidlo, vlezes pod zadek, zmeris zadni cidla a pak jeste na druhe strane predni. Ted sem to delal v patek a za 20 minut nemas co delat. Tak odhadem
Chlape, sundat kolo, změřit čidlo ... kde ho měříš? Musíš rozpojit kabely vrazit jehly měřáku do konektoru že? To víš, já to ještě nedělal!!! |
|
Návrat nahoru |
|
|