punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Problem s motorooom

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Problem s motorooom

Sparco900
Zaslal: st říjen 03, 2007 1:50 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 19. 04. 2007 Příspěvky: 842 Bydliště: Košice
Ahojte. Mam zas taky problem ze ked auto vytocim nad 3000ot. tak mi trhne dost silno s autom. A vimenil som uz aj PALIVOVY FILTER a vysledok ten isty. Mam aj nove Sviecky. A pri trhnuti sa mi ukaze kontrolka motora. Sad Fakt newem co to je myslel som ze je to palivovi filter, ci to niesu nahodou snimace v nadrzi. Aj mi niejak cudne rezonuje vyfuk stredovi pri 2900-2700ot. Diky za rady Razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
rumcajs
Zaslal: st říjen 03, 2007 7:00 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 07. 2007 Příspěvky: 75 Bydliště: Jihlava
Sparco900 napsal:
Ahojte. Mam zas taky problem ze ked auto vytocim nad 3000ot. tak mi trhne dost silno s autom. A vimenil som uz aj PALIVOVY FILTER a vysledok ten isty. Mam aj nove Sviecky. A pri trhnuti sa mi ukaze kontrolka motora. Sad Fakt newem co to je myslel som ze je to palivovi filter, ci to niesu nahodou snimace v nadrzi. Aj mi niejak cudne rezonuje vyfuk stredovi pri 2900-2700ot. Diky za rady Razz

Člověče, měl jsem to samý, taky na 3000 otáčkách, už je to vyřešený. Nejdřív jsem si myslel že je to svíčkama. Krátce před tím než mi to začalo blbnout jsem totiž svíčky měnil za nový (Brisk Extra) a až pak nastal onen problém. Kdosi mi poradil, že když do Saxa dáš nějaký "hodně dobrý" svíčky, Saxo se nechytá. Vyměnil jsem to zase zpátky za ty starý a chvíli byl klid, ale závada nezmizela úplně, občas to zase zaškubalo. Proto spíše sázím na to, že to vyřešla jiná věc ... asi měsíc po tom co jsem měnil ty svíčky mi najednou běžel motor jen na 3 válce, zjistil jsem že je v prdeli zapalovací cívka (neházela mi jiskru na 4. válec), vymenil jsem ji za jinou (na vrakáči 1000 - 1500 Kč) a všechno je v pohodě a od té doby mi to necuklo ani jednou!!!! Myslím si že to bylo opravdu tou cívkou, že při těch určitejch otáčkách už nestíhala a vypadával válec, což by vysvětlovalo i ten třes a i rezonanci výfuku, páč ten motor se hádal jako kráva. Ale kontrolka mi žádná nesvítila! Zajeď za nějakým kámošem co má Saxo (jakejkoli obsah, hlavě aby to byl benzín) a na chvíli si půjč jeho cívku a vyzkoušej co to udělá ... myslím si že by to mělo být v pohodě. Jinak mě napadá jen katalizátor, ten by kontrolku možná rozsvítit mohl a je vprostřed výfukovýho potrubí! Hodně zdaru a dej pak vědět jak jsi dopadnul!

Zaslal: st říjen 03, 2007 8:04 pm Odpovědět s citátem
Tak diky skusim to vymenit a uvidim ze co to spravi ked nie tak asi zajdem na test. Diky velmi pekne
Sparco900
Zaslal: po říjen 08, 2007 9:02 pm Odpovědět s citátem
No tak idem zajtra na test s autom do Citroen. Test stoji 600sk takze uvidime co to bude ked budem vediet tak napisem Very Happy
Sparco900
Zaslal: st říjen 10, 2007 1:50 pm Odpovědět s citátem
No bol som na test v Citroenu a nic mi nenaslo ziadna chyba som nasraty taze newem asi skusim kupit novu cievku a uvidim ci to bude ono ked ne tak ho predam taze takto som obstal z testom. A ked vymenim niekedy cievku tak napisem cau
Goodman
Zaslal: st říjen 10, 2007 5:22 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 10. 03. 2007 Příspěvky: 187 Bydliště: Týn nad Vltavou
Ahoj já měl něco podobného ,nové svíčky a začalo to na volnoběh kolísat potom i při jízdě zpočátku jen když sem to víc točil,ale pak mi to dělalo i při 3000-4000 .....Pak mi Miki poradil ať vyčistím krokovej motorek vyčistil jsem hbo a i komplet parohy od sání a vše kolem .Byl to pěknej hunel Mad ,ale pak to přestalo kolísat na volnoběh a i vtěch 3000-4000 to bylo také v pořádku.Nedávno mi to zase rozsvítilo (kontrolka řj.) a přitom to jednou kucklo tak sem si zajel na diagnostiku a tak byla nalezena závada 3 vstřiku který má velkej elekrickej odpor a nedává jak má .....le dělá mi to jen když to točím konkrétně jsem to měl 4600 ot. takže musím vyměnit vstřik .
Jo ta kontrolka se mi rosvitila svítila i po snížení otáček a pak lechce problikala ,ale potom co jsem jel tak že sem to moc netočil a nebo to déle stálo tak přestala svíti snad sem ti pomohl.......
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
beniro
Zaslal: st říjen 10, 2007 5:40 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
Sparco900 napsal:
No bol som na test v Citroenu a nic mi nenaslo ziadna chyba som nasraty taze newem asi skusim kupit novu cievku a uvidim ci to bude ono ked ne tak ho predam taze takto som obstal z testom. A ked vymenim niekedy cievku tak napisem cau

Mam jednu cievku-zapalovaciu listu na predaj. Nie je nova, ale je 100% funkcna. Chcel som si ju nechat do rezervy, ale keby si mal zaujem....
Inak, nova stoji okolo 6000Sk,

Zaslal: čt říjen 11, 2007 2:26 pm Odpovědět s citátem
Nova stoji niejak vela ne? A ti by si za aku cenu predal? fakt newem ze ci cievka ale ten vstrek ale na teste by ukazalo ze vstreky su v trubke ne??
Sparco900
Zaslal: čt říjen 11, 2007 2:28 pm Odpovědět s citátem
a odkial si ja som z Kosic ale kazdy tyzden chodim na chatu do kysaku cez KE a OKOLIE ci by som sa stavil by som vymenil a keby bola OK tak by som ti dal prachy co ty nato?? lebo vies kupil by som a by to nebola cievka?
beniro
Zaslal: čt říjen 11, 2007 2:33 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
som z KE-okolia, ale druhym smerom Smile Mokrance, pri Moldave nad Bodvou, 30km od KE. Cez vikend by si skocil ku mne, vyskusali by sme...
na ceneby sme sa dohodli.
Ale novy stoji naozaj 6t, a to som kupoval z bardy auto myslim.. v citroene origo okolo 10-ky.

Ale mas 16V ?

Zaslal: čt říjen 11, 2007 2:43 pm Odpovědět s citátem
ja mam 1.6i 88PS ale tento vykend asi nie nemozem ked by som mohol niekedy tak by som ti napisal
beniro
Zaslal: čt říjen 11, 2007 3:03 pm Odpovědět s citátem
ale ja mam 16V to ti nebude pasovat. smola

Zaslal: čt říjen 11, 2007 5:22 pm Odpovědět s citátem
Nebude pasovat ta do kelu. Ale rumcajs mi pisal ze bude pasovat akykolvek obsah. Ta newem a je tom rozdiel??
Sparco900
Zaslal: pá říjen 12, 2007 8:28 pm Odpovědět s citátem
A keby sme len vyskusali ci to vobec nena pasujem tam? lebo stym vobec newem jazdit.
beniro
Zaslal: pá říjen 12, 2007 11:07 pm Odpovědět s citátem
nie nie... z 16V nebude pasovat na 100%, mozno z 1.4
ale chybnu cievku by ti mala ukazat diagnostika Idea

inak prave som pozeral na autokelly, na 1.6 88ps stoji 2500 alebo 3500 CZK, su 2 druhy

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: