punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Servo??

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Servo??

Anonymní
Zaslal: čt červenec 28, 2005 12:45 pm Odpovědět s citátem
Zdá se mi, že mně nějak neposlouchá řízení. Je to jako v posilovně. Může to být servem?? A jestli jo, tak co mam zkontrolovat, nebo jak jinak se to da poznat??? Dik za odpovědi a rady
okey
Zaslal: pá červenec 29, 2005 9:12 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 07. 04. 2005 Příspěvky: 73 Bydliště: Ostrava
Jestli ti to pripada jako v posilovne tak je definitivne neco spatne, podivej se jestli tam je kapalina, popr. jestli to vydava nejake zvuky(vrceni v krajnich polohach volantu).

Zaslal: pá červenec 29, 2005 10:34 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
zkontroluj pojistky pod kapotou. nekde uprostred vlevo byva prepalena 20ka. alespon u me to rado dela -> servo a klima nefunkci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nik
Zaslal: so červenec 30, 2005 4:52 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 217 Bydliště: Prostějov
Měl jsem taky obdobný problém.Zničeho nic mi přestalo jít SERVO a pohodová jízda se změnila na POSILOVNU Embarassed Crying or Very sad Po prohlednutí všech věcí co mi zde kámoši poradily (pojistky,kapalina ......) jsem nakonec zjistil že je zakopanej pes přímo v samotném elektromotoru serva. Sad Hned jsem se pustil do opravy,ale ješte před tím jsem si pozjíštoval nejaké ceny.Nové,komplet 13000kč,na vrakáči jsem se ptal, nedostatkové zboží jinak za polovic(ale víš jak to je kupovat neco staršiho) Confused To jen tak mimo řeč. Arrow Závada byla v tom že se mi do serva (elektromotoru) dostala nějakou příčinou voda a nadělala tam pěknou pasku.Kotva v tom servomotoru byla uplně vyjiskřená,jeden z dvou uhlíků byl zaoksidovaný a nechodil a druhý "díky kterému vlastně to servo ještě chodilo" se ulomil.Šlo to naštěstí ještě spravit PS:také díky tomu že jsem s tím bez toho serva dokud jsem to nespravil,nejezdil protože se to KU.VÍ,oprava mě vyšla na 2600kč.Ze vším všudy i s dolitím nového oleje do serva.To je má zkušenost Wink Čao Nik Budeš li cokoli potřebovat nestyď se a ptej se Laughing Laughing Laughing

Zaslal: ne leden 08, 2006 8:51 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 13. 10. 2005 Příspěvky: 24 Bydliště: Hradec Králové
Ahoj, tak mě taky potkal problém se servem. Ze začátku servo nešlo jen někdy a po nějakých ujetých cca 10ti metrech se rozběhlo. Potom se to začlo zhoršovat, tak sem navštívil servis, kde to rozebrali - nic nezjistili a po složení vše zase začlo fungovat jako normálně. Bohužel po nějakém 1,5 měsíci ježdění se mi zase 2x stalo,že po nastartování servo nenaběhlo a teprve po ujetí zase zhruba 5-10 metrů se rozběhlo. Nevíte někdo v čem může být zakopaný pes? Ještě pro upřesnění, jde o elektronické servo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
nik
Zaslal: ne leden 08, 2006 2:01 pm Odpovědět s citátem
Měl bych takový skromný dotázek.Kde jsi si to nechal spravovat a kolik si za to "rozebrání a složení vzali".Díky Nik.

Zaslal: ne leden 08, 2006 3:35 pm Odpovědět s citátem
Ahoj,no nevzali si za to nic,jelikož na to nepřišli a taky hlavně proto,že to patří známýmu mýho táty...ale o solidnosti toho servisu mám trochu pochybnosti. Přemejšlim,že to příště dám do značkovýho servisu. Jen by mě fakt zajímalo,co to způsobuje,že to takhle zlobí.
nik
Zaslal: ne leden 08, 2006 4:07 pm Odpovědět s citátem
Tak tohle,bude oříšek.Podle toho co popisuješ to může být snad cokoli.Pokud to rozebrali a "skutečně to rozebrali" a na nic nepřišly tak se musi pídit po dalších možnostech.Nikoho nebudu nejak posuzovat ale pokud se jim to třeba rozběhlo tak jak tobě po několika metrech tak to nechali běžet s tím že se to chitlo a je to nejspíše v pořádku. Sad Muže to být,vyjiskřený rotor elektromotoru od uhlíků,uhlíky nemusí chodit tak jak mají,můžou být opotřebené (prasklé).Můj názor.Po rozdělání serva a myslím si že to rozdělali,nic nezjistily ale vše vyčistily,proto ti to chodilo nejaký ten měsíc.Mohla se tam dostat např.voda (netěsnost) elektromotoru serva a udělat zase to co se událo před tím než to rozebrali.Je to jedna z variant která mě např. napadá. Confused nik

Zaslal: po leden 09, 2006 12:01 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
take jsem mel problem se servem, delalo to to same... nekdy pomohlo na nej jen poklepat, ale pak uz nezabiralo ani to. Takze servis, rozebrat, byly to uhliky a rez, pac dole na to strika voda... oprava stala 700Kc. je to uz pul roku a zatim slape jako hodinky.
nik
Zaslal: út leden 10, 2006 8:53 pm Odpovědět s citátem
Právě proto,jsem si udělal ten krycí plech (foto - galerie/členové/nik) motoru,páč na to stříká voda a u žádného Saxa jsem to ještě neviděl.Díky tomu že jsem tam neměl žádný krycí plech,mi taky servo odešlo,vlhkost,nečistoty. Wink

Zaslal: čt leden 12, 2006 11:57 am Odpovědět s citátem
Anonymní
No.. a ja jak jsem to videl u tebe, tak jsem si ho udelal take, ale trochu jinak sem to vyresil a vytvaroval, ale ucel to plni a to je hlavni. A ted v zime muzu rict, ze super... tolik marasu co to zachyti by bylo jinak nekde v motorovem prostoru..
nik
Zaslal: čt leden 12, 2006 8:24 pm Odpovědět s citátem
Zdendo,tak to vyfoť a pošli sem fotku,moc by mě zajímalo jak to máš zmáknutý ty.Díky Nik Wink

Zaslal: pá leden 13, 2006 6:31 pm Odpovědět s citátem
Tak díky za názory...na pondělek jsem objednanej do servisu,co mi doporučil známej v práci,tak snad to daj do pořádku. Crying or Very sad Závada se projevuje častěji a častěji...už aby to bylo v kupě. Jinak ten plech je opravdu pěkná věcička, tak o něčem takovém taky popřemejšlim. Wink
EiFFeL
Zaslal: so leden 14, 2006 6:00 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
doufam ze nebudu kecat kraviny, ale posilovac je hydraulickej a servo slouzi akorat k cerpani oleje atd.... to je vsem jasny... otec jeste kdyz ze saxem jezdil a ja nemel papiry jednou trefil skarede psa na predek ale ve stovce... jako mlhovky se nenasly ale prestal fungovat posilovac tak sme to resili a zjisitili jsme ze odesla jakasi spojkama mezi tim servem a cerpadylkem... kolik dal za opravu to nevim...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
zdenda
Zaslal: st leden 18, 2006 12:17 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
Fajn, jak bude trochu lepší počasí, vyfotím plech a pošlu... Smile

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další