Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Kovove klepnuti |
MrChodnyCZ |
Zaslal: čt září 27, 2007 12:55 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Zdravim,
nekdy pri najezdu na hrb se mi ze zadni casti auta ozve takove neprijemne dute kovove klepnuti. Puvodne jsem myslel, ze by to delal uvolneny koncovy dil vyfuku, ale dneska se mi to ozvalo i ve fakt male rychlosti.
Snazil jsem se identifikovat z ktere strany se to ozyva, ale nepodarilo se mi to. Jenom vim, ze je to ze zadu .
V pondeli to du hodit do servisu, ale ptam se predem, co by to mohlo byt. Predpokladam, ze je problem v zadni naprave. Auto ma najete 90k. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: čt září 27, 2007 1:03 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
MrChodnyCZ napsal: Zdravim,
nekdy pri najezdu na hrb se mi ze zadni casti auta ozve takove neprijemne dute kovove klepnuti. Puvodne jsem myslel, ze by to delal uvolneny koncovy dil vyfuku, ale dneska se mi to ozvalo i ve fakt male rychlosti.
Snazil jsem se identifikovat z ktere strany se to ozyva, ale nepodarilo se mi to. Jenom vim, ze je to ze zadu .
V pondeli to du hodit do servisu, ale ptam se predem, co by to mohlo byt. Predpokladam, ze je problem v zadni naprave. Auto ma najete 90k.
pravdepodobne uvolneny zadny stabilizator, je to pomerne casta zalezitost. Je len zle napruzeny. pre istotu si daj dole kolo, kukni na sroby ktore drzia rameno, male 8čky , dotiahnut na fest, zvyknu povolit .
|
_________________ http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=4 |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: čt září 27, 2007 1:49 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
taky mi to dela. Mozna je to nejake jine zvuk. Jakoby plech nebo co. Ty srouby to nejsou, jak psal Miki. Mrknu na to zitra ... |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: čt září 27, 2007 3:09 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
me to dela taky obcas a za morka ani ne myslim ze by to chtelo new loziska jehlickove |
_________________ Skodylak fmetle, ftédéýčku a na hlínách
ex 1,5VTd //Galerie// |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: po listopad 12, 2007 8:05 pm |
|
|
|
znovu to tu otevru - v servisu meli podezreni na uvolneny lanovod, ale tim to nebylo.
Problem zatim zmizel po te, co jsem mel defekt a pouzil rezervu. Neobevil se ani po vraceni rezervy a jejim "sestelovani" a dotazeni sroubu. Zatim sem stim najel asi 300km. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
|
|
Návrat nahoru |
|
2unlimited |
Zaslal: po listopad 12, 2007 9:02 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: po listopad 12, 2007 9:06 pm |
|
|
|
a co ty, ty uz mas domluveny šroťák? |
|
|
Návrat nahoru |
|
2unlimited |
Zaslal: út listopad 13, 2007 4:34 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: ne prosinec 09, 2007 7:14 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Tak mi to taky klepalo v zadní nápravě. Když jsem kontroloval jestli ten stabilizátor není uvolněnej, tak bylo vše v pořádku. Dnes jsem se na to znovu díval, protože to klepalo při prudkém zatočení čím dál víc. Sundal jsem kolo a ejhle. Plech stabilizátoru byl prasklej těsně před tím šroubem jak je to přišroubovany k ramenu. Zkusil jsem to zavařit a už je všeok. Jsem zvědavej jak dlouho to vydrží. Tady je obrázek kde to bylo praskly.
http://www.ukazto.com/?img=1251112,torzka.jpg |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: ne prosinec 09, 2007 7:35 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
uz jsem to tady psal nekolikrat.me to delal ten sroubek kterej byl o ten plech vychozenej-opotrebovanej.celej zavit jsem prevrtal a udelaj jsem vetsi zavit a dal novej vetsi sroub.je to presne jak tu popisujes pri prudkem zatoceni kovove tuknuti.mam to takhle udelane na obouch stranach. |
_________________ 400m za 14.86,max na 2 km radarem 204km/h.tach.215km/h
http://www.youtube.com/watch?v=tCtWe4a1h9s http://www.youtube.com/watch?v=VOR-MEsxDCU octavia kombi 1.8T 191PS |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: ne prosinec 09, 2007 7:44 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
olda77 napsal: uz jsem to tady psal nekolikrat.me to delal ten sroubek kterej byl o ten plech vychozenej-opotrebovanej.celej zavit jsem prevrtal a udelaj jsem vetsi zavit a dal novej vetsi sroub.je to presne jak tu popisujes pri prudkem zatoceni kovove tuknuti.mam to takhle udelane na obouch stranach.
Ta díra na ten šroub byla OK. Akorát to bylo praskly jak je přimalovany na tom obrázku. |
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: po prosinec 10, 2007 9:39 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: so leden 19, 2008 7:17 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
zlamos napsal: Tak mi to taky klepalo v zadní nápravě. Když jsem kontroloval jestli ten stabilizátor není uvolněnej, tak bylo vše v pořádku. Dnes jsem se na to znovu díval, protože to klepalo při prudkém zatočení čím dál víc. Sundal jsem kolo a ejhle. Plech stabilizátoru byl prasklej těsně před tím šroubem jak je to přišroubovany k ramenu. Zkusil jsem to zavařit a už je všeok. Jsem zvědavej jak dlouho to vydrží. Tady je obrázek kde to bylo praskly.
http://www.ukazto.com/?img=1251112,torzka.jpg
Takže stabilizátor zase praskl . Chci se zeptat kde se dá koupit a na kolik přijde a jestli to zvládnu vymněnit sám nebo musím do servisu. Díky za odpovědi. |
|
Návrat nahoru |
|
Barth3Z |
Zaslal: ne únor 24, 2008 6:34 pm |
|
|
Anonymní
|
No podobny problem mam aj ja, ale ten stabilizator je ok dnes som to kontroloval na oboch kolesach kolo nema ani volu, ale sranda je ze bud to zacne klepat par krat pri mensej nerovnosti alebo este v jednom pripade a co mi zvlastne, ked prudko pustim plyn tak sa to zo zadu ozve (ale spravi to len v malych rychlostiach) 2-3 rychlostny stupen ... |
|
|
Návrat nahoru |
|
|