zdárek...jen krátce bych se chtěl optat: je velký rozdíl jestli dám do Saxa 1.1i - 44kW svíčku Brisk Premium LGS (DOR 14 LGS nebo ji zaměním DOR 15 LGS) ? díky moc za radu....jde mi jen o to abych něco nezkurvil
Teda v autě jsem se svíčkama ještě neexperimentoval, ale mašina kterou jsem měl měla předepsané BRISK N14Y. Pravda jelo to naní, ale v rámci ladění výkonu jsem zkoušel dát jinou svíčku s hodnotou nižší nebo vyšší, tedy studenější a teplejší. Výsledek byl takovej, že to buď vůbec nenastartovalo, nebo se po zahřátí dělaly na elektrodách pecky a cukalo to. Nakonec jsem podle tabulek sehnal svíčku od NGK se stejnou tepelnou hodnotou a Brisk už mi do motoru nesměl. Sice NGK měly skoro trojnásobnou cenu, ale vydržely 3x tolik než Brisk a při jízdě ve stylu "tumáš na prdel" nevadnul výkon. Nevim no s Briskem nemám dobrou zkušenost.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru