Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Teplota 1.6 8V |
Lukes.2002 |
Zaslal: st listopad 28, 2007 4:25 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Mám naprosto začátečnické otázky....chci se jen ujistit a zjisti jestli je to normální nebo je něco v nepořádku.
1) Větráky (sahara) se mi sepínají ve chvíli kdy ukazatel teploty na přístrojovce je kousek nad ryskou v polovině ukazatele(asi v pěti osmínách celého ukazatele)-není to brzy?
2) Jak dlouho vám trvá než se vám motor zahřeje do cca provozní teploty a jaká je vlastně provozní teplota (nechci stupně spíš zase ten ukazatel mě zajímá)
3) když stojím pár minut na místě (cca 5 minut) s nastartovaným motorem stane se že se mi větráky sepnou asi na 3-4 vteřiny a zase se vypnou-je to běžné? A navíc při naběhnutí větráku se do auta přenáší mírné vibrace...
Nejsem na tyto věci zvyklý z diesela tak se raději ptám abych auto poznal:) |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: st listopad 28, 2007 5:40 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
1- normal podla mna, zalezi aky mas termostat, byva medzi nimi rozdiel par stupnov v tom kedy zapnu
2- cca 3 km bez nejakeho velkeho ohladu na vonkajsiu teplotu, normal stav je v policke
3- ak stojis 5min, vacsinou sa voda uz prehreje, ze sa zapne vetrak je tym padom ok a tie mierne vybracie tiez. ked otvoris kapotu a pozries akou rychlostou a silou sa tocia tak pochopis |
_________________ http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=4 |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: st listopad 28, 2007 5:48 pm |
|
|
|
1) tak to jsem celkem rádto by mělo sedět
2) ok ty 3 km jsou taky ok (dieselu to trvalo i deset:) ), ale teplota se mi usadí lehce (cca 2 mm) nad polovinou
3) jo jo už jsem na to koukal protože jedna vrtule byla povolená-chyběla ji matka ale už jsem ji sehnal.... tak v tom případě mám radost...
jen stejně ještě tu chladící kapalinu vyměním a celé to propláchnu protože tam na hladině je vidět nějáký sajrat hnědý |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
|
Návrat nahoru |
|
beniro |
Zaslal: čt listopad 29, 2007 6:11 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
A aku mate teplotu vody v zime ?
Lebo teraz, ked vonku mrzne sa mi rucicka vysplha maximalne do 1/4
V lete to bolo priblizne na polovicke. Je to problem?
A ked hej, tak v com, cidlo, termostat? |
_________________ VTS, STI |
|
Návrat nahoru |
|
Petr Svaták |
Zaslal: čt listopad 29, 2007 7:42 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Mě se to v zimě taky tak rychle neohřívá, takže sem asi tak ve čtvrtine jako všichni ostatní. Jinak na zimu zalepuju nádechy v nárazníku před chladičem. Rychleji se to ohřeje a potom je teplota tak akorát jako v létě. |
_________________ Saxo "Drobek" VTS 1.4 8v 99 |
|
Návrat nahoru |
|
beniro |
Zaslal: čt listopad 29, 2007 7:53 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Ale mne sa voda do 1/4 dnes ani nedostala !
No nic, skontrolujem termostat, pripadne rovno vymenim, stoji cca 400.
Na zaslepovanie naraznika som tiez pomyslel, robil som to na fave...
Zeby tradicia pokracovala |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: čt listopad 29, 2007 8:17 pm |
|
|
|
KLuci nezlobte se na mě ale zalepování u moderních motorů mi příjde jako úžasná kravina....ale je to na každém....já bych měl strach že to uvařím...ohřívá se mi to pořád na tu teplotu kolem poloviny takže oki... |
|
Návrat nahoru |
|
Crack |
Zaslal: čt listopad 29, 2007 8:38 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Lukes.2002 napsal: KLuci nezlobte se na mě ale zalepování u moderních motorů mi příjde jako úžasná kravina....ale je to na každém....já bych měl strach že to uvařím...ohřívá se mi to pořád na tu teplotu kolem poloviny takže oki... Já třeba ,,zazimoval,, sání taky,páč mám vyřezanou díru kvůli Simotě sání a může mě tam lítat břečka až na filtr,navíc se motor rychlejc ohřeje když do sání neproudí přímo studenej vzduch Jinak když sem koupil SAxo tak sem tady někde měl skoro stejný otázky jak ty btw.:každej teploměr má odchylku,takže každýmu to nemusí ukazovat přesně na půlku když je motor v provozní teplotě |
_________________ Citroen Saxo VTS 16V ... 1/4 míle za 15,220 http://www.saxoclub.net/index.php?ind=gallery&op=section_view&idev=117&order=&st=0 |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: so prosinec 01, 2007 2:52 pm |
|
|
|
Crack napsal: Lukes.2002 napsal: KLuci nezlobte se na mě ale zalepování u moderních motorů mi příjde jako úžasná kravina....ale je to na každém....já bych měl strach že to uvařím...ohřívá se mi to pořád na tu teplotu kolem poloviny takže oki... Já třeba ,,zazimoval,, sání taky,páč mám vyřezanou díru kvůli Simotě sání a může mě tam lítat břečka až na filtr,navíc se motor rychlejc ohřeje když do sání neproudí přímo studenej vzduch Jinak když sem koupil SAxo tak sem tady někde měl skoro stejný otázky jak ty btw.:každej teploměr má odchylku,takže každýmu to nemusí ukazovat přesně na půlku když je motor v provozní teplotě
nevím no....já nechávám teplý vzduch ve studeném motoru proudit tak jak to navrhly inženýři v citroenu a to je vzduch od výfuku.....jinak chápu kvůli břečce a nevím jak to má řešený simota....takže nevím....jo jo teploměr je už ok....zezačátku byl totiž problém teploměr blbnul a větráky nenaskakovaly a auto začalo po dlouhém stání vařit... |
|
Návrat nahoru |
|
zlamos |
Zaslal: so prosinec 01, 2007 11:44 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Lukes.2002 napsal: Crack napsal: Lukes.2002 napsal: KLuci nezlobte se na mě ale zalepování u moderních motorů mi příjde jako úžasná kravina....ale je to na každém....já bych měl strach že to uvařím...ohřívá se mi to pořád na tu teplotu kolem poloviny takže oki... Já třeba ,,zazimoval,, sání taky,páč mám vyřezanou díru kvůli Simotě sání a může mě tam lítat břečka až na filtr,navíc se motor rychlejc ohřeje když do sání neproudí přímo studenej vzduch Jinak když sem koupil SAxo tak sem tady někde měl skoro stejný otázky jak ty btw.:každej teploměr má odchylku,takže každýmu to nemusí ukazovat přesně na půlku když je motor v provozní teplotě
nevím no....já nechávám teplý vzduch ve studeném motoru proudit tak jak to navrhly inženýři v citroenu a to je vzduch od výfuku.....jinak chápu kvůli břečce a nevím jak to má řešený simota....takže nevím....jo jo teploměr je už ok....zezačátku byl totiž problém teploměr blbnul a větráky nenaskakovaly a auto začalo po dlouhém stání vařit...
Měl jsem to samé a byly zaoxidované kontakty relé, které je dole mezi větrákama. Vyčistil jsem to, odmastil, nastříkal WD40 a mám zatím klid. |
_________________ VTS 1,6 16v r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: ne prosinec 02, 2007 12:28 am |
|
|
|
zlamos napsal: Lukes.2002 napsal: Crack napsal: Lukes.2002 napsal: KLuci nezlobte se na mě ale zalepování u moderních motorů mi příjde jako úžasná kravina....ale je to na každém....já bych měl strach že to uvařím...ohřívá se mi to pořád na tu teplotu kolem poloviny takže oki... Já třeba ,,zazimoval,, sání taky,páč mám vyřezanou díru kvůli Simotě sání a může mě tam lítat břečka až na filtr,navíc se motor rychlejc ohřeje když do sání neproudí přímo studenej vzduch Jinak když sem koupil SAxo tak sem tady někde měl skoro stejný otázky jak ty btw.:každej teploměr má odchylku,takže každýmu to nemusí ukazovat přesně na půlku když je motor v provozní teplotě
nevím no....já nechávám teplý vzduch ve studeném motoru proudit tak jak to navrhly inženýři v citroenu a to je vzduch od výfuku.....jinak chápu kvůli břečce a nevím jak to má řešený simota....takže nevím....jo jo teploměr je už ok....zezačátku byl totiž problém teploměr blbnul a větráky nenaskakovaly a auto začalo po dlouhém stání vařit...
Měl jsem to samé a byly zaoxidované kontakty relé, které je dole mezi větrákama. Vyčistil jsem to, odmastil, nastříkal WD40 a mám zatím klid.
Já měl podezření na čidlo teploty protože mi za pomalé jízdy z bazaru vypadl uvolněný kontakt na baterce což mělo za následek ža auto umřelo...pak jsem baterku zapojil a ručička a větráky bylo uplně mimo mísu....pak jsem odpojil baterku a našel zlomený drátek od čidla , poopravil a je klid...ukazuje to podle mě reálně a větráky naskakují...auto nehřeje.. |
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: ne prosinec 02, 2007 10:17 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
beniro |
Zaslal: so prosinec 08, 2007 5:47 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
beniro napsal: A aku mate teplotu vody v zime ?
Lebo teraz, ked vonku mrzne sa mi rucicka vysplha maximalne do 1/4
V lete to bolo priblizne na polovicke. Je to problem?
A ked hej, tak v com, cidlo, termostat?
tak dnes som vymenil termostat
motor sa uz zohreje na pracovnu teplotu a rucicka je presne v strede,
uz aj kurenie funguje lepsie
cena 250sk |
|
Návrat nahoru |
|
|