Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Saxo 1.6 VTR |
Lukes.2002 |
Zaslal: st prosinec 26, 2007 10:01 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
DiNOkitovec napsal: Lukues, díky za nápad v tý poslední větě, auto se hřeje poměrně dost, tim pádem nechám prověřit termostat, to by mohlo bejt ono..
Zkus...nový se dá sehnat do 500,-...není to tak drahé... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: st leden 02, 2008 11:20 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Tak ještě ke spotřebě - jel jsem na hory, je to asi 120km, z toho 25město, a 80 dálnice, plus ještě pár km na horách a dvě krátký jízdy se studenym autem. Jel jsem podle pravidel, takže na dálníci mezi 110-130, s lehkou nohou, ale né zase vyloženě pomalu..
Spotřebu to dalo 6,5 což je myslim docela dobrej výkon.. |
_________________ Saxokiller
|
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: st leden 02, 2008 8:43 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Lukes.2002 napsal: gordon SVK napsal: a mam 1.4 a vozim sa za 10l/100km 85%mesto studene starti na kratku trasu
Bože můj....a divný ti to není?? Mě to je ve výsledku jedno...pokud si někdo myslí za 1.4 nebo 1.6 co žere 10-11 litrů na 100km je v tak malém a lehkém autě normální, tak klidně....ale až si koupíte jiné auto asi budete v šoku Dnes jsem mluvil s kamarádem a jen pro srovnání....jeho BMW 523 (šestiválec, 2,5 benzín, váha hrubě přes 1,5 tuny) z roku 2002 mu žere 11 litrů na 100km....přes týden jezdí po brně a na víkendy jezdí domů...tak si to poměřte a řekněte mi co je normální...a co nebude uplně v pořádku
Jinak Dino zkusil jsi někdy popřemýšlet proč má ta silnější 1.6 dvojnásobek ventilů? ...Přiznávám že větší spotřebu mít nemusí ale menší ji bude mít jen ztěží...a pokud Miki po městě jezdí s řídící jednotkou u které se udává zvýšení spotřeby udajně o 30%-50% (plus mikiho upravy které na šetrnosti určitě nepřidají ) za 10 litrů tak ty vaše údaje na "seriových" motorech, některých ještě menších, je naprosto šílená a není zdravá....ale je to na vás
EDIT: Ted jsem si vzpoměl , můj švagr (novopečený tatínek ) měl ještě před dvěma měsíci Peugeota 306 BReak s tím motorem 1.6 8V/ 65kw a jezdil s ním v pohodě pod 8 litrů....viděl jsem ho řídit a má těžkou nohu...stejně tak kamarád s P 206 1.6 8V....ten jezdí doslova jako hovado a jezdí za 8....
Zdravííím ja si taky myslím že je něco v nepořádku že to neni normalní taková spotřeba... př.: bratr má Vovlvo V40 T4 combi 1,9 147Kw a taky dokáže jezdit do 8l na 100km. Což ja vubec nemám šanci zajet pod 8l... Jezdím město i mimo město a točím tak max do 3500ot. a spotřebu mám minimalně 9l a výž... Což se mi zda na tak lehke auto hodně. Myslíte žeby mi zjistili na diagnostice co tomu muže byt? Díííky za každou radu. Jo a myslím si že seriovka 16V bude žrat ještě min.
Jo a moje saxo 1,6i 8v 65kW |
|
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: st leden 02, 2008 8:58 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Zapomněl sem ještě napsat, že ručička od teploty vody mi nevystoupa ani k polovine a to třeba ujedu 25Km a je tak ve čvtrině.... Ale jinak si myslím že auto je zahřáte podletoho jak to topí.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: st leden 02, 2008 9:41 pm |
|
|
|
KenaD napsal: Zapomněl sem ještě napsat, že ručička od teploty vody mi nevystoupa ani k polovine a to třeba ujedu 25Km a je tak ve čvtrině.... Ale jinak si myslím že auto je zahřáte podletoho jak to topí....
Auto topí od už když je trošku zahřáté....ručička teploty se začne hýbat až okolo 60-70°C....jinak to že se ti neohřeje je problém v termostatu....od FEBI stojí 370 korun ...vyměnit a podle mě to bude ok... Jinak ta spotřeba není normální a podle kámoše co je šef servisu u renaultu na diagnostice na nic nepříjdou...protože diagnostika zjistí jestli vše pracuje....ale už většinou nezjistí jestli to funguje správně...něco tam funguje lehce jinak než je správné a to ŘJ nezjistí....ale i ten termostat by mohl být kámen urazu...tím bych určitě začal.... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: st leden 02, 2008 9:51 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Lukes.2002 napsal: KenaD napsal: Zapomněl sem ještě napsat, že ručička od teploty vody mi nevystoupa ani k polovine a to třeba ujedu 25Km a je tak ve čvtrině.... Ale jinak si myslím že auto je zahřáte podletoho jak to topí....
Auto topí od už když je trošku zahřáté....ručička teploty se začne hýbat až okolo 60-70°C....jinak to že se ti neohřeje je problém v termostatu....od FEBI stojí 370 korun ...vyměnit a podle mě to bude ok... Jinak ta spotřeba není normální a podle kámoše co je šef servisu u renaultu na diagnostice na nic nepříjdou...protože diagnostika zjistí jestli vše pracuje....ale už většinou nezjistí jestli to funguje správně...něco tam funguje lehce jinak než je správné a to ŘJ nezjistí....ale i ten termostat by mohl být kámen urazu...tím bych určitě začal....
jj díky... takže ručička po zahřati motoru by měla byt v polovině asi že? Po kolika cca kilpometrech by se tak mohla zahřát na polovinu?Jinak jeden kolega mi říkal že se da i nějak opravit termostat že nějak pomalym přihřivaním ve vodě nebo co to... Protože mi to začlo blbnout od te doby co jsem přehřal auto když jsem měl malo vody v chladičí a bylo zavzdušněne |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: st leden 02, 2008 11:22 pm |
|
|
|
KenaD napsal: Lukes.2002 napsal: KenaD napsal: Zapomněl sem ještě napsat, že ručička od teploty vody mi nevystoupa ani k polovine a to třeba ujedu 25Km a je tak ve čvtrině.... Ale jinak si myslím že auto je zahřáte podletoho jak to topí....
Auto topí od už když je trošku zahřáté....ručička teploty se začne hýbat až okolo 60-70°C....jinak to že se ti neohřeje je problém v termostatu....od FEBI stojí 370 korun ...vyměnit a podle mě to bude ok... Jinak ta spotřeba není normální a podle kámoše co je šef servisu u renaultu na diagnostice na nic nepříjdou...protože diagnostika zjistí jestli vše pracuje....ale už většinou nezjistí jestli to funguje správně...něco tam funguje lehce jinak než je správné a to ŘJ nezjistí....ale i ten termostat by mohl být kámen urazu...tím bych určitě začal....
jj díky... takže ručička po zahřati motoru by měla byt v polovině asi že? Po kolika cca kilpometrech by se tak mohla zahřát na polovinu?Jinak jeden kolega mi říkal že se da i nějak opravit termostat že nějak pomalym přihřivaním ve vodě nebo co to... Protože mi to začlo blbnout od te doby co jsem přehřal auto když jsem měl malo vody v chladičí a bylo zavzdušněne
Termostat je tak levný že nějáká oprava která mi příjde nemožná je zbytečná....to co popisuješ to ohřívání atd tak tím akorát zjistíš jak ten termostat funguje....jestli je ko nebo ok...ale za tři kila mě příjde zbytečný se v tom něják šťárat...ohřát by se to mělo za cca 3 kilometry...vzhledem k tomu že termostat pracuje tuším na principu bimetalového proužku nebo roztažnosti dvou různých kovů tak ani nevím jak to opravit... |
|
Návrat nahoru |
|
Hassan_B |
Zaslal: čt leden 03, 2008 3:50 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
posledni dobou resime s brachou taky zvysenou spotrebu na s16, aktualne okolo 10-ti litru na 100km. Jsem zvedavy jestli se tu neco vyresi. bracha s tim na diagnostice byl a tam nezjistily vubec nic. |
_________________ ---------------------------------
East side R5 innit?
www.renault5.cz
R5 GTE
106 s16 |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: čt leden 03, 2008 8:25 am |
|
|
|
Hassan_B napsal: posledni dobou resime s brachou taky zvysenou spotrebu na s16, aktualne okolo 10-ti litru na 100km. Jsem zvedavy jestli se tu neco vyresi. bracha s tim na diagnostice byl a tam nezjistily vubec nic.
Je příjemné mít pravdu ale mrzí mě to za vás... |
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: čt leden 03, 2008 2:49 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Lukes.2002 napsal: KenaD napsal: Lukes.2002 napsal: KenaD napsal: Zapomněl sem ještě napsat, že ručička od teploty vody mi nevystoupa ani k polovine a to třeba ujedu 25Km a je tak ve čvtrině.... Ale jinak si myslím že auto je zahřáte podletoho jak to topí....
jj díky... takže ručička po zahřati motoru by měla byt v polovině asi že? Po kolika cca kilpometrech by se tak mohla zahřát na polovinu?Jinak jeden kolega mi říkal že se da i nějak opravit termostat že nějak pomalym přihřivaním ve vodě nebo co to... Protože mi to začlo blbnout od te doby co jsem přehřal auto když jsem měl malo vody v chladičí a bylo zavzdušněne
Termostat je tak levný že nějáká oprava která mi příjde nemožná je zbytečná....to co popisuješ to ohřívání atd tak tím akorát zjistíš jak ten termostat funguje....jestli je ko nebo ok...ale za tři kila mě příjde zbytečný se v tom něják šťárat...ohřát by se to mělo za cca 3 kilometry...vzhledem k tomu že termostat pracuje tuším na principu bimetalového proužku nebo roztažnosti dvou různých kovů tak ani nevím jak to opravit...
Takže se asi nerozumíme. Auto je zahřate ale podle ručičky se mi to nějak nezdá. Když bude zahřate na 90 stupňu tak by ručička měla byt v polovině??? A normalni provozni teplota je kolik? V jakem mistě bych měl mit ručičku? Říkám že sem ujel cca 30Km a ručička je v 1/4 to je OK? Neni jen problem v budíku? Jinak jsem se chtěl zeptat kolik to žere tobě na 100km? Máme ten samy typ saxa tak jsem teda zvědavy Jinak dneska se už mi kolega saml že s Audi quatro 2,4 coupe zajede za takovou samou spotřebu jak ja a to má 1krat tak silnější a težší auto. Dík za rady. Nevím čeho se mám chytnout. |
|
|
Návrat nahoru |
|
2unlimited |
Zaslal: čt leden 03, 2008 3:17 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: čt leden 03, 2008 3:23 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
2unlimited napsal: já jezdím tak kolem 10-12l jezdím jenom po městě tak jak to je napsaný v techničáku
Mě v techničaku píše 9,2/ 5,3 / 6,7 a pod 9 nejdu a to jezdím město-mimoměsto |
|
|
Návrat nahoru |
|
Majo |
Zaslal: čt leden 03, 2008 3:39 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: čt leden 03, 2008 3:48 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Majo napsal: Ked pojdem z prace, vybozkavam svojho milacika
Ja nejazdim bohvieako divoko, vytacam to dost casto ked predbieham a predbieham vela, lebo po lokalkach vsetci jazdia 90 a ja tak 110, jazdim aj po meste, preradujem casto a spotreba je okolo krasnych 6 - 6.3 a to mam 1.6 8V..
..takze bud mate nieco s motormi (trosku upravene) alebo by som chcel vidiet ako jazdite..
ked som jazdil na dialnici BA - TT 150 hore dolu cely tyzden, spotreba bola okolo 8, takze tych 11 si vazne nechcem predstavit.. to mi volakedy zrala Lada ked som ju setril
v kazdom pripade by som tiez rad vedel cim to moze byt - ak to nie je technicka vada, tak navrhujem prezut cizmy za cinaky, mozno to pomoze
A v techničaku Ti píše spotřeba kolik? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: čt leden 03, 2008 3:49 pm |
|
|
|
Mě 16v jezdí i za sedm, ale převážně jezdim za 10-12 litrů, ale jezdim jako kretén |
|
|
Návrat nahoru |
|
|