punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Divne zvuky od spojky/prevodovky pri radeni

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Divne zvuky od spojky/prevodovky pri radeni

Hajdi
Zaslal: po únor 18, 2008 11:14 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 18. 02. 2008 Příspěvky: 78 Bydliště: Košice
Zdravim. V prvom rade chcem pochvalit stranku. Vela som sa tu docital odkedy som hrdym vlastnikom saxika.

Moj problem sa zacal nedavno. Su to maximalne 3 dni co mi saxik zacal vydavat divne zvuky. Je to hlavne od spojkoveho pedalu. Ten pri zatlaceni "žgravce". ale len smerom nadol. Ked ho pridvihnem nahor tak je tam vola ale nahor ide lahko a nevydava to ziaden zvuk. aby sme sa nepomylil tak spojkovy pedal je v takej vyske ako brzdovy.

dalsi zvuk co som spozoroval je od motora. zvuk sa spusti ked zatlacim spojkovy pedal. Moc sa do toho nevyznam ale pripada mi to ako keby ked zatlacim sojku a pritlacnik sa odtiahne od prevodovky tak zacne "podskakovat" ... ten zvuk pocujem len pri zatlaceni spojky ked ju pustim zvuk prestane. je jedno ci stojim alebo jazdim. robi to pri vsetkych rychlostiach a je jedno ci je motor zohriaty alebo studeny. zvuk je stale rovnaky. Boji sa ci to nesposobil kamen co mi nedavno trafil podvozok.

vopred dakujem za kazdy prispevok.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Lukes.2002
Zaslal: po únor 18, 2008 11:22 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
Hajdi napsal:
Zdravim. V prvom rade chcem pochvalit stranku. Vela som sa tu docital odkedy som hrdym vlastnikom saxika.

Moj problem sa zacal nedavno. Su to maximalne 3 dni co mi saxik zacal vydavat divne zvuky. Je to hlavne od spojkoveho pedalu. Ten pri zatlaceni "žgravce". ale len smerom nadol. Ked ho pridvihnem nahor tak je tam vola ale nahor ide lahko a nevydava to ziaden zvuk. aby sme sa nepomylil tak spojkovy pedal je v takej vyske ako brzdovy.

dalsi zvuk co som spozoroval je od motora. zvuk sa spusti ked zatlacim spojkovy pedal. Moc sa do toho nevyznam ale pripada mi to ako keby ked zatlacim sojku a pritlacnik sa odtiahne od prevodovky tak zacne "podskakovat" ... ten zvuk pocujem len pri zatlaceni spojky ked ju pustim zvuk prestane. je jedno ci stojim alebo jazdim. robi to pri vsetkych rychlostiach a je jedno ci je motor zohriaty alebo studeny. zvuk je stale rovnaky. Boji sa ci to nesposobil kamen co mi nedavno trafil podvozok.

vopred dakujem za kazdy prispevok.

Teda koukám že za chvilku budu potřebovat překladatele...budu muset zase za příbuznými do Prešova Wink Wink

Jinak k tvému problému....možná by pomohlo doplnující info pro představu...kolik to má najeto, rok a motor a pak se bude dát soudit jestli něco není náhodou na konci životnosti ale že by to bylo kamenem který jsiu trefil to těžko...jedině že by to byl meteorit...

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
kubik106
Zaslal: po únor 18, 2008 11:34 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 10. 11. 2007 Příspěvky: 357 Bydliště: Bratislava III
ked stalcis spojku, aky je to zvuk? ked je to jemne hrkotanie, ozyva sa ti uz spojkove lozisko.
to stym pedalom som ta nepochopil ani ja a to som slovak Laughing

kovana 1.6 na klapkach uz coskoro

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Lukes.2002
Zaslal: po únor 18, 2008 11:45 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
kubik106 napsal:

to stym pedalom som ta nepochopil ani ja a to som slovak Laughing

uff...jsem si malinko oddechl Laughing

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Hajdi
Zaslal: po únor 18, 2008 11:56 pm Odpovědět s citátem
ked stacim pedal tak je to viac menej tak vrzgotanie ... a to spojkove lozisko ma tiez napadlo lebo je to take hrkotanie ... je do 1.4 vts a ma nabehane 140 000 ... prepacte mi moje vyjadrovanie, som trochu mimo z toho ze moj saxik ma problemy Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
kubik106
Zaslal: út únor 19, 2008 12:04 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 10. 11. 2007 Příspěvky: 357 Bydliště: Bratislava III

jasna diagnoza spojkove lozisko Smile

kovana 1.6 na klapkach uz coskoro

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Hajdi
Zaslal: út únor 19, 2008 12:08 am Odpovědět s citátem
fuha ... kolko stoji oprava? da sa na tom jazdit? lebo okrem zvuku ziaden problem s tym nemam.
Barth3Z
Zaslal: út únor 19, 2008 6:36 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
Hajdi napsal:
fuha ... kolko stoji oprava? da sa na tom jazdit? lebo okrem zvuku ziaden problem s tym nemam.

tento problem som mal aj ja ..kamo a spojku som mal tak tvrdu jak beton, moc sa neoplati menit len spojkove lozisko radsej celu spojku apson tak sa doporucuje ale da sa samozrejme aj samotne lozisko vymenit tak pre ukazku co ta sranda stoji je tu

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: