Autor |
Zpráva |
< Servis ~ PREVODOVKA - KLEPANIE |
kubik106 |
Zaslal: so listopad 10, 2007 12:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Adler napsal: Johny napsal: robinoit presne ako pise miki lozisko na spojke
Ono ked vytlaciš spojku tak to neklepe, ked ju nechas volnu tak to trasie, vrzga a v podstate klepe, je to spojkové ložisko, ak by klepala prevodovka tak dovi si myslím, ale s takou zavadou som sa este na ziadnom aute nestretol, je to spojka, ver nám
A mimochodom podme na to sedliackym rozumom Ked mas neutrál prevodvka predsa stojí takze nemoze klepat, ked klepanie reaguje na pohyb spojkového pedálu bude zrejme nieco so spojkou
pletes se ... kdyz mas neutral tak se prevodovka toci ... jakmile zmacknes pedal tak se spojka rozpoji a prevodovka stoji ... takze chyba v prevodovce ...
me taky prevodovka celkem rachoti ... a pri seslapnuti pedalu ticho klidek ... bylo mi kdysi nekym receno ze to je nejake lozisko na "predstavovaci" hrideli nebo tak nejak to bylo ...
no v katalogu som nasiel bud lozisko diferencialu, alebo loziska na primarnom hriadeli prevodovky (2) alebo loziska na sekundarnom hriadeli prevodovky (2).
ked ma niekto skusenosti ktore konkretne treba vymenit aby to uz stichlo tak to sem hodte
mozem sem potom postnut cenu ked budem vediet o ktore sa konkretne jedna. |
|
|
Návrat nahoru |
|
kandown |
Zaslal: so březen 22, 2008 12:05 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
jj presne mam ten isty problem.. a je to aj za jazdy.. zaradna jednotka bez plynu huci, stlacim spojku a ticho.. spojkove lozisko mam nove takze to je nieco v prevodovke.. uz niekto prisiel na to co presne? |
|
|
Návrat nahoru |
|
kubik106 |
Zaslal: so březen 22, 2008 1:13 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
je to lozisko sekundarneho hriadela v prevodovke.
spojkove lozisko to nieje.
vymena je dost narocna nakolko prevodovku treba dat dole, vyliat olej, otvorit a prehadzat loziska.
nikto to nechce riesit pretoze jazdit sa stym da, akorat to neprijemne hrkoce ale vymena v servise by ta vysla draho.
doporucujem vymenit olej v prevodovke za 75w90 - 2litre, zvykne potom stichnut. |
_________________ kovana 1.6 na klapkach uz coskoro |
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: so březen 22, 2008 2:02 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
kubik106 :a si si isty,ze to je ono???Lebo mne to robi to iste,trochu to pri stati klepe,ale moc to pocut nieje,ale za jazdy to huci...A tiez ked vyhodim kvalt,alebo vytlacim spojku,tak to prestane...Ale spojka tiez uz nevyzera v najlepsom stave.Ako vsetko ide,nesmika,ale pri vytlaceni zacne trosku piskat.A aj za studena,ked je sitic,tak piska,ale aj ked ju nemam vytlacenu.Neviem.Uz som zufali.Teraz uz ked je aj skoro normal vyfuk,tak je to viac pocut. |
|
|
Návrat nahoru |
|
kandown |
Zaslal: so březen 22, 2008 11:48 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
jj opravovat sa to moc neoplati... tak uz len pockat kedy odide uplne a vymenit celu potom niekde z vrakaca alebo inzeratu nejaku dobru vychytat... skusim este ten olej a uvidime... |
|
|
Návrat nahoru |
|
|