punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - výměna po 30.000 km

Autor Zpráva

<  Servis  ~  výměna po 30.000 km

kejmi
Zaslal: pá únor 10, 2006 4:34 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 28. 02. 2005 Příspěvky: 164 Bydliště: Pardubice - Studánka
Zdárek borci, jen bych se chtěl optat co je dobré vyměnit na autě po ujetých 30.000km....(při 20.000 sem měnil jen olej a olejový filtr).... teď mám najeto 30.000 a měnil jsem svíčky a vzduchový filtr... zajímalo by mě co je dobré ještě vyměnit Embarassed diky za kazdou radu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Adler
Zaslal: pá únor 10, 2006 4:52 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
Tak pokud nemas s necim problem tak neni treba nic menit myslim kuwa 30k km to musi este smrdet novotou Smile

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
dyk77
Zaslal: so únor 11, 2006 8:41 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Taky jsem si teď dělal prohlídku po 30.000 . Měnil jsem po roce olej a ol.filtr. Taky jsem jako Ty vyměnil svíčky a vzduch filtr. Nechal jsem si od kamaráda automechanika seřídit ventily, byly rozházený a teď je to tišší. Vloni jsem to měl dva roky, tak byla měněná brzdová kapalina, tu Ty nepíšeš. Jestli máš pylový filtr, tak bys měl vyměnit i ten, já ho nemám, mám jen takové sítko v motorovém prostoru vedle stěračů. Když jsem měl auto na zvedáku juknul jsem na spodek jestli manžety a výfuk vypadají dobře, ale vše OK.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kejmi
Zaslal: so únor 11, 2006 8:46 am Odpovědět s citátem
no já mám rok výroby 1999... koupil sem ho pred dvěma rokama po nějakým důchodci kterej s tím moc nejezdil.... mělo nalítáno 20.000... takže po pěti rokách by to už asi chtělo vyměnit tu brzdovou kapalinu, vid? Embarassed
dyk77
Zaslal: so únor 11, 2006 8:49 am Odpovědět s citátem
kejmi napsal:
no já mám rok výroby 1999... koupil sem ho pred dvěma rokama po nějakým důchodci kterej s tím moc nejezdil.... mělo nalítáno 20.000... takže po pěti rokách by to už asi chtělo vyměnit tu brzdovou kapalinu, vid? Embarassed

No to si piš !!! Exclamation

Spotřeba CITROEN SAXO
kejmi
Zaslal: so únor 11, 2006 8:53 am Odpovědět s citátem
Rolling Eyes joj tak to hned napravim:) diky za radu:) no a co jeste myslis ze by bylo dobry vymenit?Smile naky kapaliny a tak.....
dyk77
Zaslal: so únor 11, 2006 6:06 pm Odpovědět s citátem
kejmi napsal:
Rolling Eyes joj tak to hned napravim:) diky za radu:) no a co jeste myslis ze by bylo dobry vymenit?Smile naky kapaliny a tak.....

Co se kapalin týká, tak to by mohlo být asi vše. Tu brzdovou kapalinu měň každé dva roky, protože absorbuje vodu a tím se snižuje její bod varu. Poku jí nevyměníš tak hlavně po pěti letech provozu se Ti může stát, že najednou prošlápneš brzdový pedál až na podlahu a to nebudeš muset jet ani nijak zvášť razantním způsobem. Následky jsou Ti myslím jasné. Brzdovku měň taky z toho důvodu, že voda obsažená v brzd.kapalině způsobuje korozi uvnitř brzdového systému.
Jedinou další kapalinou kterou kontroluju je hladina elektrolitu v akumulátoru.
Taky jsem se jen tak zběžně juknul na hadinu převodového oleje, ale to je vše.

Spotřeba CITROEN SAXO
dav
Zaslal: po únor 13, 2006 9:50 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 03. 2005 Příspěvky: 91
Když je podle měřiče bod varu v normě, myslíte, že je přesto tu kapalinu vyměnit, když je starší jak dva roky?
dyk77
Zaslal: út únor 14, 2006 8:32 am Odpovědět s citátem
dav napsal:
Když je podle měřiče bod varu v normě, myslíte, že je přesto tu kapalinu vyměnit, když je starší jak dva roky?

Nechci nikoho navádět, ale když je bod varu OK, tak je podle mě zbytečné kapalinu měnit. Musím však vědět s určitostí že je kapalina v pohodě. Chtělo by to možná najít nějaký odborný článek na netu, který se k tomuhle vyjadřuje přesně, protože mám strach, že kapalina nemusí být stejně kvalitní v celém brzdovém systému. Moje zkušenost je taková, že jsem měl po tátovi staší auto na kterém nebyla 5 let měněná brzdovka a když jsem jí měnil , byla ve vyrovnávací nádobce krásně žutá, ale z odvzdušňovacích šroubů zadních kol tekla jen bílá "voda" . Jak známo každý měří nejsnadněji bod varu té kapaliny, která je v nádobce, nikoliv té kapaliny, kterou vytlačí na nejvzdálenějším místě brzd.systému. Proto měním brzdovku každé dva roky a mám 100% jistotu. Wink Možná by nebyl problém vzít vzorek ze zadního pravého kola a udělat malý testík.

Spotřeba CITROEN SAXO
Petr
Zaslal: út únor 14, 2006 11:38 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2006 Příspěvky: 190 Bydliště: Roudnice n/L
Podle me staci vymenit brzdovku jednou za tri roky Exclamation Kvalitnejsi kapalina ma velkou rezervu,takze vtom nevydim nakej problem Wink
Panove tohle nejsou zavodni auta,kdese meni vsechno po zavode,takze zadnej strach Question
Jelen
Zaslal: pá únor 17, 2006 8:55 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 75 Bydliště: Brno
jaka vule je na tech ventilech ale na 1.4 55Kw starsi model ???

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: