Autor |
Zpráva |
< Servis ~ výměna po 30.000 km |
kejmi |
Zaslal: pá únor 10, 2006 4:34 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zdárek borci, jen bych se chtěl optat co je dobré vyměnit na autě po ujetých 30.000km....(při 20.000 sem měnil jen olej a olejový filtr).... teď mám najeto 30.000 a měnil jsem svíčky a vzduchový filtr... zajímalo by mě co je dobré ještě vyměnit diky za kazdou radu |
|
|
Návrat nahoru |
|
Adler |
Zaslal: pá únor 10, 2006 4:52 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: so únor 11, 2006 8:41 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Taky jsem si teď dělal prohlídku po 30.000 . Měnil jsem po roce olej a ol.filtr. Taky jsem jako Ty vyměnil svíčky a vzduch filtr. Nechal jsem si od kamaráda automechanika seřídit ventily, byly rozházený a teď je to tišší. Vloni jsem to měl dva roky, tak byla měněná brzdová kapalina, tu Ty nepíšeš. Jestli máš pylový filtr, tak bys měl vyměnit i ten, já ho nemám, mám jen takové sítko v motorovém prostoru vedle stěračů. Když jsem měl auto na zvedáku juknul jsem na spodek jestli manžety a výfuk vypadají dobře, ale vše OK. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
kejmi |
Zaslal: so únor 11, 2006 8:46 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no já mám rok výroby 1999... koupil sem ho pred dvěma rokama po nějakým důchodci kterej s tím moc nejezdil.... mělo nalítáno 20.000... takže po pěti rokách by to už asi chtělo vyměnit tu brzdovou kapalinu, vid? |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: so únor 11, 2006 8:49 am |
|
|
|
kejmi napsal: no já mám rok výroby 1999... koupil sem ho pred dvěma rokama po nějakým důchodci kterej s tím moc nejezdil.... mělo nalítáno 20.000... takže po pěti rokách by to už asi chtělo vyměnit tu brzdovou kapalinu, vid?
No to si piš !!! |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
kejmi |
Zaslal: so únor 11, 2006 8:53 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
joj tak to hned napravim:) diky za radu:) no a co jeste myslis ze by bylo dobry vymenit? naky kapaliny a tak..... |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: so únor 11, 2006 6:06 pm |
|
|
|
kejmi napsal: joj tak to hned napravim:) diky za radu:) no a co jeste myslis ze by bylo dobry vymenit? naky kapaliny a tak.....
Co se kapalin týká, tak to by mohlo být asi vše. Tu brzdovou kapalinu měň každé dva roky, protože absorbuje vodu a tím se snižuje její bod varu. Poku jí nevyměníš tak hlavně po pěti letech provozu se Ti může stát, že najednou prošlápneš brzdový pedál až na podlahu a to nebudeš muset jet ani nijak zvášť razantním způsobem. Následky jsou Ti myslím jasné. Brzdovku měň taky z toho důvodu, že voda obsažená v brzd.kapalině způsobuje korozi uvnitř brzdového systému.
Jedinou další kapalinou kterou kontroluju je hladina elektrolitu v akumulátoru.
Taky jsem se jen tak zběžně juknul na hadinu převodového oleje, ale to je vše. |
|
Návrat nahoru |
|
dav |
Zaslal: po únor 13, 2006 9:50 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Když je podle měřiče bod varu v normě, myslíte, že je přesto tu kapalinu vyměnit, když je starší jak dva roky? |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út únor 14, 2006 8:32 am |
|
|
|
dav napsal: Když je podle měřiče bod varu v normě, myslíte, že je přesto tu kapalinu vyměnit, když je starší jak dva roky?
Nechci nikoho navádět, ale když je bod varu OK, tak je podle mě zbytečné kapalinu měnit. Musím však vědět s určitostí že je kapalina v pohodě. Chtělo by to možná najít nějaký odborný článek na netu, který se k tomuhle vyjadřuje přesně, protože mám strach, že kapalina nemusí být stejně kvalitní v celém brzdovém systému. Moje zkušenost je taková, že jsem měl po tátovi staší auto na kterém nebyla 5 let měněná brzdovka a když jsem jí měnil , byla ve vyrovnávací nádobce krásně žutá, ale z odvzdušňovacích šroubů zadních kol tekla jen bílá "voda" . Jak známo každý měří nejsnadněji bod varu té kapaliny, která je v nádobce, nikoliv té kapaliny, kterou vytlačí na nejvzdálenějším místě brzd.systému. Proto měním brzdovku každé dva roky a mám 100% jistotu. Možná by nebyl problém vzít vzorek ze zadního pravého kola a udělat malý testík. |
|
Návrat nahoru |
|
Petr |
Zaslal: út únor 14, 2006 11:38 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Podle me staci vymenit brzdovku jednou za tri roky Kvalitnejsi kapalina ma velkou rezervu,takze vtom nevydim nakej problem
Panove tohle nejsou zavodni auta,kdese meni vsechno po zavode,takze zadnej strach |
|
|
Návrat nahoru |
|
Jelen |
Zaslal: pá únor 17, 2006 8:55 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
jaka vule je na tech ventilech ale na 1.4 55Kw starsi model ??? |
_________________ 1,4 taky jede |