Autor |
Zpráva |
< Servis ~ NEFUNKČNÍ SERVO |
NAGON |
Zaslal: út leden 09, 2007 10:15 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
PROSÍM O RADU.
MÁM NEFUNKČNÍ SERVO, PO PŘEMĚŘENÍ JE PO ELEKTRICKÉ STRÁNCE VŠE V POŘÁDKU ,PROUD JDE DO ELEKTROMOTORU. KDE MŮŽE BYT PROBLÉM? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Nevik |
Zaslal: st leden 10, 2007 8:08 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
NAGON napsal: PROSÍM O RADU.
MÁM NEFUNKČNÍ SERVO, PO PŘEMĚŘENÍ JE PO ELEKTRICKÉ STRÁNCE VŠE V POŘÁDKU ,PROUD JDE DO ELEKTROMOTORU. KDE MŮŽE BYT PROBLÉM?
Jo před 3-mi týdny jsem ho měl celé rozdělané ,taky nešlo:)Už jde:) Do serva mi proud taky šel alespoň po konektor pro servo.Bylo totálně vypeklé ve spodní části-je tam taková kruhová deska na které jsou mosazné plíšky a je osazená 4-mi uhlíky jeden(ten spodní ) jsem měl urvaný ta deska se asi vinou vody vyskratovala a protavila tu desku si 2x2cm,byla tam i značná koroze,nechápu proč to není utěsněno.Tím pádem se komutátoru dotýkaly pouze 3 uhlíků.Na novou desku jsem se ani neptal.Vzal jsem epoxid a pekně jsem to děravé místo zalil epoxidem posadit do ní uhlík a počkal až to zaschne.Jen si dej pozor at ji nenaliješ do spleteného mědˇ. drátku od uhlíku(ztratí svoji pružnost a pak se těžko vrací).Komutátor si také vyčisti-drážky-nejlépe zalamovacím nožem.Pak celé servo (dosedací plochy víka)zalep silikonem ať se do něj nedostává voda- Tím předejdeš opětovnému posrání.To víčko je tam na takové rozkleplé osazení, to jen šroubovákem sklepneš k sobě a sundáš ho a pak na tebe vykoukne ta deska a nejspíš hooooodně bordelu-tak jako mě Kdyby něco písni-poradím |
_________________ 1,5D 96´ -2 bágly,servo,šíbr,okna,centrál...Kombinovaná 4,35L / 100km ) |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: st březen 26, 2008 5:30 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
NAGON napsal: PROSÍM O RADU.
MÁM NEFUNKČNÍ SERVO, PO PŘEMĚŘENÍ JE PO ELEKTRICKÉ STRÁNCE VŠE V POŘÁDKU ,PROUD JDE DO ELEKTROMOTORU. KDE MŮŽE BYT PROBLÉM?
Jo před 3-mi týdny jsem ho měl celé rozdělané ,taky nešlo:)Už jde:) Do serva mi proud taky šel alespoň po konektor pro servo.Bylo totálně vypeklé ve spodní části-je tam taková kruhová deska na které jsou mosazné plíšky a je osazená 4-mi uhlíky jeden(ten spodní ) jsem měl urvaný ta deska se asi vinou vody vyskratovala a protavila tu desku si 2x2cm,byla tam i značná koroze,nechápu proč to není utěsněno.Tím pádem se komutátoru dotýkaly pouze 3 uhlíků.Na novou desku jsem se ani neptal.Vzal jsem epoxid a pekně jsem to děravé místo zalil epoxidem posadit do ní uhlík a počkal až to zaschne.Jen si dej pozor at ji nenaliješ do spleteného mědˇ. drátku od uhlíku(ztratí svoji pružnost a pak se těžko vrací).Komutátor si také vyčisti-drážky-nejlépe zalamovacím nožem.Pak celé servo (dosedací plochy víka)zalep silikonem ať se do něj nedostává voda- Tím předejdeš opětovnému posrání.To víčko je tam na takové rozkleplé osazení, to jen šroubovákem sklepneš k sobě a sundáš ho a pak na tebe vykoukne ta deska a nejspíš hooooodně bordelu-tak jako mě Kdyby něco písni-poradím
Ahoj vim, ze je to už dost dlouho co jsi tu řešil problém se servem, ale potřeboval bych poradit jak se tam dostat a jakto opravit. Kouknul jsem se na to jen tak letmo a ten el. motor je v silentblokach v takovym prstenci okolo celeho serva. Kdyz jsem se kouknul zkrz ten prstenec mezi tema gumama, tak na spodni caasti byl cernej flek. Jen bych potreboval radu jak se dostat do motoru bez sundavani hadic, nebo jestli musim vsechno vypustit a pak zas zpetne smontovat. Zkousel jsem sroubovakem sklepnout to vicko motoru, ale bojim se ze ty packy znicim a pak to tam nedam. Nebyl by návod?? Dik |
_________________ Trumpeta z kamionu o mě dává vědět když mě nekdo přehlídne a 230V v autě najdu taky. |
|
Návrat nahoru |
|
Robert |
Zaslal: so březen 29, 2008 7:50 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
často se omele plastová spojka mezi elektromotorem a čerpadlem. Nechá se k tomu dostat po rozdělení obou částí na autě. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Nevik |
Zaslal: po duben 07, 2008 10:23 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Čau no je to tak jak jsem psal.Neboj se těch pacek, musíš je sklepnout k sobě a pak to víčko jen podeber šroubovákem, vyloupni ho a je to, pak je tam už ta deska a komutátor-vlastní elektromotor, rozhodně není třeba sundávat celé servo nebo z něj vypouštět olej....!! |
_________________ 1,5D 96´ -2 bágly,servo,šíbr,okna,centrál...Kombinovaná 4,35L / 100km ) |
|
Návrat nahoru |
|
750shadow |
Zaslal: čt duben 24, 2008 12:14 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
nemas nahodou fotku tech pacek na tom servu? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: čt duben 24, 2008 2:36 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
750shadow napsal: nemas nahodou fotku tech pacek na tom servu?
Jojo rozebral jsem to a nafotil. Jestli chces foto nebo neco okolo toho. rekni mi mail a foto poslu. |
_________________ Trumpeta z kamionu o mě dává vědět když mě nekdo přehlídne a 230V v autě najdu taky. |
|
Návrat nahoru |
|
jamie.thomas |
Zaslal: po duben 28, 2008 6:30 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Bishboun napsal: 750shadow napsal: nemas nahodou fotku tech pacek na tom servu?
Jojo rozebral jsem to a nafotil. Jestli chces foto nebo neco okolo toho. rekni mi mail a foto poslu.
Zrovna se mi vyskytl podobný problém a radu od skušeného bych uvítal, takže sem ti napsal na ICQ, tak se mi prosimtě ozvi až tam budeš.
Díky moc. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: út duben 29, 2008 8:32 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tak jsem ti to tedka poslal ...kdyby nedorazilo dej vedet.. udelal jsem hodne fotek.
Drzim palce --- kdyby jeste nekdo chtel poslat muj popis s fotkama dejte mi vedet.
Cussss |
|
Návrat nahoru |
|
jamie.thomas |
Zaslal: út duben 29, 2008 8:49 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Bishboun napsal: Tak jsem ti to tedka poslal ...kdyby nedorazilo dej vedet.. udelal jsem hodne fotek.
Drzim palce --- kdyby jeste nekdo chtel poslat muj popis s fotkama dejte mi vedet.
Cussss
Zrovna to přišlo,je to fakt super, moc mi to pomůže, tak doufám, že to zprovoznim.
Díky moc!! |
|
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: čt květen 01, 2008 7:37 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
|
Návrat nahoru |
|
gordon SVK |
Zaslal: čt květen 01, 2008 10:17 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
Sedrik |
Zaslal: po květen 25, 2009 6:57 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Ahoj, taky mi nefungovalo. Vymontovala jsem jen a měla jsem uhnilé dva kablíky od uhlíků. Vyměnila jsem je a je to paráda |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po květen 25, 2009 7:04 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Sedrik napsal: Ahoj, taky mi nefungovalo. Vymontovala jsem jen a měla jsem uhnilé dva kablíky od uhlíků. Vyměnila jsem je a je to paráda jo tohle je celkem klasika, je to tim že to tam neni nic moc kryté a stříká tam na to voda chtělo by to přes to něakej krit, myslím že ho tu někdo kdysi dělal |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
kurenadvore |
Zaslal: ne únor 14, 2010 1:34 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
uz som kontaktoval aj bishbouna ohladom fotiek, ktore rozposielal, len neviem ci tu este chodi ... tak ak nahodou, dali by sa preposlat foto toho serva od oldy alebo gordona?? vam to poslal, tak ak ste to nezmazali... vopred dik
kurenadvore@yahoo.com |
_________________ ex - Super Saxo 16V
ex - Seat Alhambra TDi
Alfa Romeo 147 JTD |
|
Návrat nahoru |
|
|