|
Autor |
Zpráva |
< Servis ~ PZP v SR - skoda na zaparkovanom SAXE |
MaTToS8806 |
Zaslal: čt květen 08, 2008 12:43 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Tak pred tromi hodinami mi jeden chalan napalil do zadku mojho saxika, proste cuval a nepozeral Saxo stalo na rucnej brzde zo zaradenou rychlostou odletelo meter dopredu a este predne koleso vyslo cele na dost vysoky obrubnik a zadne koleso sa bokom zatlacilo na obrubnik tak skody predpokladam - schytala zadna naprava, trocha vyhnute koleso ktore bolo zaprete o obrubnik, zadny naraznik total KO rozsekany v strede..., kufor vtlaceny dovnutra a nanom zniceny zamok, neviem dalej ci sa poskodilo nieco z rucnou brzdou lebo som ju mal zatiahnutu a jak som potlacil trochu do auta tak kovove zvuky odniekadial vychadzali zo zadku, a prevodovka neviem ci sa neposkodila ked tam bola zaradena jednotka a dostalo to ranu jak svina ze to auto meter letelo cez obrubnik navyse --
otazka je taka ak v piatok pojdeme s vinnikom nehody do poistovne na obhliadku alebo co tak co vsetko im nahlasit... a ako to dalej riesit, ja by som to najradsej hodil do citroenu ktory mam 10 minut autom od domu nech to poriadne opravia - len je otazka ci aj ja budem platit, lebo je to tiez take ze ja parkujem a niekdo domna vpali a ja budem muset nieco platit za opravu auta
poradte mi lebo som bezradny a nikdy som takuto vec nemusel riesit a rad by som siel na zraz aby dovtedy bolo auto OK urobene len momentalne nemam moc peniaze tak ozaj neviem co robit
Ja mam PZP v kooperative a vinnik ma PZP v Ceskej poistovni a vinnik vlastni auto 5 dni a aj to PZP ma len tych 5 dni tak aby nerobila poistovna problemy, a havarijnu poistku nemame ani jeden . Policajtov som zavolal aj prisli ale poslali nas do P-cka ze to nieje skoda nad 80 000sk a mame si vymenit naseba udaje a v piatok ist na poistovnu vinnika spravit obhliadku mojeho auta . Takze s policajtami som nic neporiesil . |
Naposledy upravil MaTToS8806 dne čt květen 08, 2008 6:17 pm, celkově upraveno 2 krát _________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: čt květen 08, 2008 12:52 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
tyyy brdoo... v poslednej dobe sa tu nic pekne nepise...sami predaj saxa,skoro kradez,teraz toto.... duufam ze sa takemu niecomu vyvarujem...sorry ze nie uplne k veci,ale nedalo mi to |
|
|
Návrat nahoru |
|
beniro |
Zaslal: čt květen 08, 2008 9:26 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
kurva a policajti su uz taky lenivy? odkial do pici on vie, ze aka je skoda !
a teraz kto donuti vinnika aby priznal svoju chybu,
co ked povie ze ty si nacuval do neho?
daj nejake fotky ak mas... z toho sa viac da odhadnut skoda
to ze on ma auto iba 5 dni, nevadi, len musi uznat svoju vinu
na poistovni a vyplnit vsetky papiere ...
ak tvoje auto nie je pojazdne poslu likvidatora za tebou,
dovtedy s tym nesmies spravit nic, len im povies,
ze kde to auto stoji (serviz, doma)
oprava ale moze lahko presiahnut 80t , najma v citroene !
a jeho poistovna ti nepreplati vsetko, mozno 80% podla veku a stavu auta
este si pozri tuto nehodu a porovnaj si to so svojim autom
cena opravy tu bola 149t !
http://www.saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=2857&postdays=0&postorder=asc&highlight=havaria&start=0 |
_________________ VTS, STI |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: čt květen 08, 2008 5:17 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Ted nedělej nic....zajdi na pojištovnu jejich a tam ti řeknou....pokud to dáš do citroena tak ti ta pojištovna dost možná vše nezaplatí....pokud to dáš do jiného servisu tak samozřejmě to bude možná něco jiného...ten likvidátor na pojištovně to s tebou probere a sečte...odhadne s rezervou tu škodu a pak ti řekne co a jak se bude dít....nejspíš budou chtět vědět všechny iniciály tvoje a viníka, místo a čas kdy se to stalo a nejlépe dost možná adresu servisu , popřípadě nějáký kontakt na ně kam to dáš....samozřejmě tohle už jsou věci který se dají dořešit na místě v pojištovně...ničeho se neboj vše ti řeknou, jen se nenech lehce odbít....je to pojištovák a tak musíš prostě jednat |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: čt květen 08, 2008 6:51 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Tak nie take hrozne to nieje ako na tom saxiku kde oprava stala 150 000, ale tak v narazniku je diera takze treba vymenit za novy, kufor sa bude muset vyklepat, novy zamok treba na kufor nakolko zo stareho odpadli dake suciastky a je cely skriveny, dalej neviem ako poriesia karoseriu co je vstrede kufra prehnuta dovnutra a zrolovany plech tam je tak to nejako vyklepat alebo vyvarit no neviem .... a dalej skontrolovat tu zadnu napravu ... mam aj fotku no zo zavretym kufrom lebo nefunguje nanom zamok a neviem ho otvorit centralom ani klucom -- takze z fotky neni moc vidno, trocha videt pretlaceny kufor ale v reale je to horsie ako na fotke stlacene
Este sa chcem spytat, mohlo sa mi nieco poskodit na aute ked som mal zaradenu jednotku a hentaku ranu to dostalo---
foto : |
_________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
beniro |
Zaslal: čt květen 08, 2008 6:54 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ak tam nemas nic ine, naprava, predok atd, tak to nie je az take hrozne
ale v citroene nic neklepu tam su iba vymienaci dielov |
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: čt květen 08, 2008 7:40 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
nuz tak nech tie diely vymenia teda --- XY percent zaplati poistovna a zvysok ma uhradit vinnik nehody ako sme sa dohodli tak preco neist do citroenu nech to pomenia ? kolko moze stat vymena tretich dveri + narazniku a nastriekanie ?a mozno tie tretie dvere aj opravia - je mi to kazdopadne jedno, ja som nehodu nespôsobil a co necvakne poistovna by mal zaplatit ten co domna nacuval - |
_________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: čt květen 08, 2008 7:45 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
predpokladam, ze ste se s vynikem tak dohodli, ale pokud ti to nenapsal na papir, jiste to nemas. On totiz nic platit nemusi - od toho si totiz plati pojisteni, takze bacha na to. Pojistovna ti urcite neda plnou cenu - novyma dilama ti totiz zvedne hodnotu tveho stareho auta. A dle meho nazoru i kdyz ti clovek podepsal, ze ti zbytek doplati, tak to z nej, kdyz se sprajcne, nijak nedostenes |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
beniro |
Zaslal: čt květen 08, 2008 7:46 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
" by mal zaplatit ten co domna nacuval "
a preco by mal? on ma na to uzavretu poistku!
on NEMUSI nic platit, iba ak je cestny pripadne dostatocne hlupy, tak ti to mozno zaplati |
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: čt květen 08, 2008 9:45 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
stalo sa to unas pred barakom na parkovisku a vinnik je sused ktory byva vedla mna a dohodli sme sa tak ze pojde to z poistky a on si je vedomy toho ze bude platit aj on nakolko vie ze PZP nepokryva vsetky naklady, predsalen to nieje havarijna poistka, ale tak co mam ja robit ked na geometrii bude zla hodnota pri zadnej naprave co akoze na saxe aj bude ... tak ako to chcu riesit ? zaplatia kufor a tretie dvere a povedia ze nevadi sak kolesa su nepodstatne na aute ci su rovno alebo nakrivo ...
a pripadne zaplatim aj ja ak mi auto teda daju do povodneho stavu a teda podla poistovne - zvysia hodnotu auta - ....... co nechapem ako nakolko ten naraznik a kufor bude po vymene za nove vyzerat rovnako ako pred burackou tak aj auto bude mat rovnaku predajnu cenu .... ale sak to su take ojeby aby poistovna neplatila vela |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: čt květen 08, 2008 10:16 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
MaTToS8806 napsal: stalo sa to unas pred barakom na parkovisku a vinnik je sused ktory byva vedla mna a dohodli sme sa tak ze pojde to z poistky a on si je vedomy toho ze bude platit aj on nakolko vie ze PZP nepokryva vsetky naklady, predsalen to nieje havarijna poistka, ale tak co mam ja robit ked na geometrii bude zla hodnota pri zadnej naprave co akoze na saxe aj bude ... tak ako to chcu riesit ? zaplatia kufor a tretie dvere a povedia ze nevadi sak kolesa su nepodstatne na aute ci su rovno alebo nakrivo ...
a pripadne zaplatim aj ja ak mi auto teda daju do povodneho stavu a teda podla poistovne - zvysia hodnotu auta - ....... co nechapem ako nakolko ten naraznik a kufor bude po vymene za nove vyzerat rovnako ako pred burackou tak aj auto bude mat rovnaku predajnu cenu .... ale sak to su take ojeby aby poistovna neplatila vela
To auto není papírový....popisuješ to tu jako totálně zrušený auto a podle fotek je to lehký tukanec....převodovka? nic...možná dvakrát,třikrát pootočila motorem což není takový problém u benzínového motoru...utlačíš auto postavené pouze na rychlosti ve dvou lidech...prostě otočíš motorem....geo zadní nápravy? bude ok....tohle je naprosto o ničem...vím že to mrzí že je to bouchlý a mrzí mě to ale děláš z komára velblouda....
koukni na tohle auto....bohužel jsem ho v praze před týdnem trefil já když přede mnou zastavil na přechodu a já to bohužel naložený nedobrzdil.....geo je ok...a ted to srovnej s tím tvým.....myslím že pochopiš kde je rozdíl....
|
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
kandown |
Zaslal: pá květen 09, 2008 11:10 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
hmm ja som mal nieco podobne, ale do mna na krizovatke vrazili.. zadne dvere prehnute, naraznik, celo zadne, podblatniky, vystuha pod naraznikom... mna tuklo aj do auta preodmnou, takze aj predny naraznik a vystuha.. hmm, oprava cca 96tis v citrone ja som si vsak na poistovi tam co sa vypisuje ten papier o nehode napisal ze policajt opustil miesto nehody po tom ako zhodnotil ze oprava bude mensia ako 80tis.. este som to vsak nedal opravit, nemam volne peniaze.. resp nemam ziadne |
|
|
Návrat nahoru |
|
Majo |
Zaslal: pá květen 09, 2008 3:52 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
No Matko
..no, susedovi by asi vyhorel byt
..mas jedine stastie, ze byva vedla teba, ked sa bude moc storcovat, tak mu to rucne strucne vysvetlis..
na tu poistovnu bacha, su to svine, ja este nemam dorieseny ten predok, musim to uz poslat.. mna stala oprava v citroene 30000 a to menili dva plasty + striekanie, tak s citroenom pozor..
..znalec v poistovni by mal robit vypocet skody podla toho co uvidi a pouzivaju tabulky (z oficialnych servisov) -- akurat je otazne co vsetko Ti zarata, mne lem nezaratali svine..
..povedz mu vsetko a nezabudni niekde poznacit ze policajti odisli.. to je v riti, on keby chcel tak mu nedokazes ze si nenacuval Ty do neho.. ja osobne by som im asi nedovolil odist bez toho aby to zapisali alebo si si mal poznacit ich cisla, aby ich pripadne mohli z poistovne kontaktovat..
..drzim v kazdom pripade palce, nech sa vidime na zraze..
..a co najskor si spis co sa presne stalo a nech to mamlas podpise, ked nekuka za seba.. |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: pá květen 09, 2008 4:25 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Tak sme boli dnes obidvaja na poistovni nahlasit nehodu + spravit obhliadku oboch aut tak to teda vsetko nafotili a mne napisal do papiera zadny naraznik zlomeny, zadna kapota prevalena, zadne čelo prevalene, zadna naprava - kontrola geometrie, zamok z kapoty - zdeformovany .
Bol som v citroene a termin opravy mi dali az O TRI TYZDNE Takze tri tyzdne teraz budem mat auto na ktorom nejde otvorit kufor, tak nemam vtom aute anilen lekarnicku nechatu, ale je to hrozny pocit teda,,
neviem co stym teraz kde kupit zamok alebo co
A mechanik povedal ze naraznik vymenit, dvere vymenit - kufor, a ze napravu spravia geo
dnes som bol este u znameho v servise na tu geometriu nakolko nebudem 3 tyzdne mat auto ktore taha doprava jak svina a nastavil mi prednu geo a na zadnej naprave je odchylka v geometrii a zevraj to sa nastavovat neda - tak som zvedavy ako to vyriesia v citroene no kazdopadne na poistovni je to nahlasene a zapisane ze treba geometriu zadnej napravy, len ked ta geometria bude stat 20 000 za vymenu tak som zvedavy kdo to cashne uz raz som menil rameno za 13 000SK a nehodlam tu vec opakovat nakolko som taku nedostal ani vyplatu boha,,, ja len dufam ze saxik bude v dobrom stave po tej oprave
EDIT: Majo ten predok co nemas dorieseny to je este od toho psa ?
Inak ja viem ze v citroene to bude stat mrte cashov, ale tak preco ja by som mal riesit opravu cez 3 rôzne servisy ako naposledy co som riesil si ten zadok ked som si to teraz ani sam nespôsobil a ani nemam cas ani peniaze nato aby som riesil nejakych cudzich ludi ktory by mi to opravovali, zadalsie co ak bude treba vymenit cely zamok s centralom - kdo by to zaplatil nejakemu cudziemu hlapikovy ktory by to robil niekde v dielny ?
Takto citroen vystavi fakturu na 100 litrov a to tiez sice neviem kdo zaplati ale tak kazdopadne bude muset poistovna pripadne ten chalan co to spôsobil, ja si neplanujem brat v banke pôzicku aby som teraz zaplatil opravu auta nakolko som mal problemy v praci z ktorej som musel odist a teraz robim v novej a proste peniaze niesu a auto potrebujem mat tak som ozaj zvedavy ako sa to doriesi a hlavne geo zadnej napravy !! Im poviem ze geo chcem mat v poriadku a nech to vyriesia a vsetci vieme ake je jedine riesenie zadnej napravy na saxe zejo - |
|
Návrat nahoru |
|
Majo |
Zaslal: pá květen 09, 2008 8:26 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 6
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6 Další
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|