punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Distanční podložky

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  Distanční podložky

dyk77
Zaslal: ne březen 12, 2006 9:55 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Mám zase jednu otázečku na tunery?
Když dám pod kola ( Alu ) distanční podložky, projevuje se to na autě nějak, nebo jde spíše o efekt. Říká se že to zlepší jízdní vlastnosti , je to opravdu trochu znát? Jak je to s jízdou přes nerovnosti apd., jsou cítit větší rány do řízení? A pak, jak silné podložky dát, aby tím podvozek ještě netrpěl.

Thanks
Wink

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dyk77
Zaslal: ne březen 12, 2006 11:00 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Tak jsem si tu sám našel odpověď, ale stejně mi můžete písnout vlastní názor.

Rozšiřovací podložky jsou velmi oblíbeným prvkem,přestože nejsou schválené pro provoz. Nemají jen optický efekt tím,že dokážou skvěle "vytáhnout" kola ven z blatníku. Mají rovněž vliv na stabilitu vozu při rychlém průjezdu zatáček. Přestože je opět nejlépe nakoupit i tento komponent od renomovaných výrobců, dá se jako jeden z mála bez problému vyrobit i ve zcela amatérských podmínkách. Při návrhu však pečlivě hlídejte rozměry tak, aby bylo kolo správně vycentrované a délka upevňovacích šroubů nepřekročila povolené hranice (65mm max). Použitý materiál musí být co nejlehčí (hliník, dural),aby se nezvyšovala velikost neodpérované hmoty. Pokud se do toho chcete pustit, nejlépe bude, když se inspirujete na originálu. Kromě "průchozích" podložek, které rozchod pouze rozšiřují, existují i podložky, kterými lze měnit rozteč šroubů (PCD), a tudíž dovolí použití jiných disků. Pokud však použijete podložky příliš široké (cca nad 40 mm), začíná docházet k přílišnému silovému namáhání uchycení kola (zejména ložisek). Kromě toho se mění "pákové" poměry, což ovlivňuje chování pružení i tlumičů a sílu v řízení (zejména při parkování). V těchto případech je lepší použít širší ráfek s menším ET.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: